TC / PR

Vooruitblik zaterdag 20 april

Tijd voor veldkorfbal! En wat een heerlijke zaterdag gelijk met al onze selectieteams die een thuiswedstrijd spelen! Vanaf 9u is het genieten op veld 1 waar achtereenvolgens de D1, A1, 2e, B1 en het 1e in actie komen! Ook staan er bij de selectie twee IJssel-derby’s op het programma. Alle jeugdteams spelen in de Hoofdklasse-kampioenspoules. Nieuwerkerk 2 en 1 spelen in de Ereklasse-degradatiepoules.

We beginnen zaterdag om 9.00u met de Nederlandse kampioen Nieuwerkerk D1. Zij ontvangen om 9u PKC D1. Daarna zou de C1 tegen HKC C1 spelen, maar deze wedstrijd is verplaatst naar woensdag 15 mei. Om 11:00u speelt de A1 tegen Unitas A1. Daarna om 12.30u al Nieuwerkerk 2 tegen KCC 3. Om 14u de B1 tegen Oranje Wit B1 en we eindigen om half 4 met Nieuwerkerk 1 tegen KOAG 1. We hopen zaterdag op veel publiek en op een gezellig dag op de Kleine Vink. Hierbij de vooruitblik naar de wedstrijden van 20 april:

15.30u Nieuwerkerk 1 – KOAG 1

De livestream voor de thuisblijvers vind je hier

Nieuwerkerk opent haar veldavontuur in de Ereklasse degradatiepoule met een IJssel-derby tegen KOAG uit Krimpen aan den IJssel. In deze kleine poule van vier speelt Nieuwerkerk naast KOAG ook nog tegen Valto en DeetosSnel (twee bekenden uit de zaal). Om in september 2024 te mogen starten in de echte Ereklasse moet Nieuwerkerk 1e of 2e worden in deze poule. De nummers 3 en 4 spelen in september weer in de Hoofdklasse. Dat worden zes spannende wedstrijden de komende twee maanden.

De start is dus thuis tegen KOAG. De ploeg van coach Patrick Muurling speelde in de zaal in de Overgangsklasse. Daar eindigde KOAG met 17 punten op de 2e plek achter kampioen Spirit (26 punten). Op het veld werd KOAG in oktober 2023 kampioen in een hoofdklassepoule met o.a. Swift (M). De ploeg uit Krimpen heeft op het veld de afgelopen jaren knappe prestaties neergezet. Vorig jaar speelden Nieuwerkerk en KOAG op het veld ook tegen elkaar. In oktober 2022 won Nieuwerkerk toen thuis met 17-16. Topscoorder die middag voor Nieuwerkerk was Manuel Rook met 4 treffers. Manuel speelt dit seizoen bij KOAG in het 1e. Samen met Peter Scheek (in het verleden ook 2 seizoenen bij Nieuwerkerk). Scheek was in die 17-16 verloren wedstrijd topscoorder met 7 treffers. De meeste goals van die wedstrijden spelen zaterdag dus in het groen geel. Nieuwerkerk is gewaarschuwd!

Nieuwerkerk speelt zelf in de Ereklasse-degradatiepoule, omdat het in oktober kampioen werd. Na een bevlogen zaalseizoen lijkt Nieuwerkerk klaar te zijn voor de strijd in deze poule. De ploeg hoopt op het veld van de Kleine Vink op de steun van het publiek, net zoals in de zaal! Tot zaterdag bij ongetwijfeld een spannende IJssel-derby!

12.30u Nieuwerkerk 2 – KCC 3

Eerder op de dag speelt Nieuwerkerk 2 ook een derby. Om half 1 neemt de ploeg van Mark van den Brink het op tegen KCC uit Capelle aan den IJssel. KCC 3 welteverstaan. KCC 3 werd in september/oktober 2023 derde in de Reserve Hoofdklasse achter HKC 2 en Vitesse 2. Hoe kan de ploeg dan toch in de Reserve Ereklasse-degradatiepoule spelen? Dat komt door het kampioenschap van KCC 4 in de Reserve Hoofdklasse van oktober 2023. In de zaal heeft KCC 3 zich overigens knap gehandhaafd in de Reserve Overgangsklasse.

Maar het moge duidelijk zijn. Als Nieuwerkerk 2 volgend seizoen (september 2024) in de Reserve Ereklasse wil spelen, dan moet er gewonnen worden van KCC 3. Nieuwerkerk 2 zit in een poule met Avanti 2, Die Haghe 2 en dus KCC 3. Avanti 2 kennen we van de zaal, zij waren de onbetwiste kampioen boven nr. 2 Nieuwerkerk 2. Die Haghe 2 is in de zaal kampioen geworden in de Reserve Overgangsklasse.

De eerste klap is een daalder waard en dat zouden de twee punten tegen KCC 3 moeten zijn zaterdag. Nieuwerkerk 2 heeft in de voorbereiding wat moeite met scoren gehad. Maar in de laatste oefenwedstrijd tegen HKC 2/A1 was het erg overtuigend. Dat hopen we zaterdagmiddag ook te zien!

11.00u Nieuwerkerk A1 – Unitas A1

Nieuwerkerk A1 speelt in de Hoofdklasse veld in de kampioenspoule samen met Unitas, TOP en Fortuna. In de andere poule spelen PKC A1, KC A1, Valto A1 en kersvers Nederlands kampioen DVO A1. Het is nog niet precies duidelijk wat Nieuwerkerk A1 moet doen om de playoffs voor het NK veld te halen. De PD-regeling van het KNKV heeft het over 4 A-hoofdklasse poules, terwijl er toch echt maar 2 kampioens-poules zijn bij de junioren. We houden het in de gaten.

In ieder geval speelt Nieuwerkerk A1 de komende twee maanden zes wedstrijden op top niveau! Fortuna A1 kennen we van de zaal. Zij werden ongeslagen kampioenen in de poule bij Nieuwerkerk en wonnen in de playoffs twee keer van Unitas A1. Afgelopen zaterdag verloor Fortuna A1 de finale in Ahoy in de verlenging van DVO A1. Unitas A1 speelde in de zaal dus de playoffs. Zij werden in de poule 2e achter DVO met 20 punten. TOP A1 speelde een iets wat teleurstellend zaalseizoen. Zij kwamen met 12 punten op de 6e plek. Nieuwerkerk A1 werd derde in de andere poule met 18 punten achter PKC (24) en Fortuna (28). Fortuna A1 is dus de favoriet in deze poule.

Nieuwerkerk A1 start met een thuiswedstrijd tegen Unitas A1. Als de ploeg mee wil doen om plek 2, dan zal het deze wedstrijd moeten winnen. Succes A1!

14.00u Nieuwerkerk B1 – Oranje Wit B1

Nieuwerkerk B1 speelt ook in de kampioenspoule van de B-hoofdklasse. Daar zijn er vier van. Nieuwerkerk speelt in een poule met Die Haghe B1, Oranje Wit en PKC B1. PKC B1 is de nummer 2 van Nederland nadat zij de zaalfinale verloren van Avanti B1. Die Haghe B1 kent Nieuwerkerk nog van de zaal. Daar werden de Hagenezen met 11 punten 5e en Oranje Wit werd in een andere hoofdklasse poule in de zaal ook 5e. PKC B1 is dus de grote favoriet in deze poule. De kampioen van deze poule plaatst zich voor de halve finale van het veld. Die halve finale is tegen de kampioen van de poule Dalto/SKF/Vriendenschaar/Albatros.

De start van Nieuwerkerk B1 was afgelopen zaterdag heel teleurstellend. De playoff-deelnemer in de zaal speelde uit bij Die Haghe. Wellicht was er sprake van onderschatting, omdat Nieuwerkerk B1 in de zaal twee keer dik van Die Haghe had gewonnen. Dit keer werd het een gelijkspel (14-14). Een valse start dus voor onze B1. Dat zal de ploeg zaterdag graag willen goedmaken in de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit B1. De wedstrijd is pas om 2 uur in de middag, na de wedstrijd van de A1. Succes B1.

10.00u Nieuwerkerk C1 – HKC C1 –> verplaatst naar woensdag 15 mei!

Nieuwerkerk C1 speelt, net als de A1 en B1, in de hoofdklasse-kampioenspoule. Daarin spelen ze tegen Albatros C1 (kwartfinalist zaal), HKC C1 en Refleks C1. Refleks C1 kent Nieuwerkerk nog van de zaal.

Afgelopen zaterdag speelde Nieuwerkerk C1 de eerste veldwedstrijd al. Uit bij Albatros C1 was de start niet best (7-3 na een kwartier). Eindstand 11-6. Eerder speelde HKC en Refleks gelijk tegen elkaar (7-7). Na het zaalseizoen is Nieuwerkerk C1 geen favoriet in deze poule. Het fijne aan deze poule is wel dat Nieuwerkerk C1 al zeker is van Hoofdklasse korfbal in september 2024. In dat opzicht kan het team vrijuit spelen.

HKC C1 werd in de zaal net derde (19 punten) achter Albatros (20 punten). Daardoor mocht Albatros de kwartfinale spelen tegen de latere landskampioen TOP C1. Refleks C1 werd bij Nieuwerkerk in de zaalpoule ook derde. Refleks heeft een sterk team maar was te wisselvallig om in aanmerking te komen voor de 2e plek. Voor het veld zijn de drie teams allemaal kanshebber voor de titel.

Nieuwerkerk C1 gaat zaterdag op jacht naar de eerste punten, thuis tegen HKC om 10.00u.

09.00u Nieuwerkerk D1 – PKC D1

Twee weken na de gewonnen finale tegen Dalto D1 speelt Nederlands kampioen Nieuwerkerk D1 al weer op het veld. Ook de D1 speelt uiteraard in de D-kampioenspoule. Daarin ontmoeten zij kwartfinalist HKC D1, halve finalist Albatros D1 en PKC D1.

Drie zaal playoff-teams dus in deze sterke veldpoule. PKC D1 werd in de zaal 4e achter SKF, Albatros en HKC. Wel won PKC met 11-7 van Albatros een maand geleden. Dus zeker geen slecht team.

Voor Nieuwerkerk D1 wordt het even schakelen. De laatste wedstrijden speelde het team steeds voor honderden enthousiaste supporters. Die zullen er zaterdagochtend niet zijn. Wel hoopt de ploeg op het veld natuurlijk ook weer ver te komen. Maar dat wordt pittig in deze zware poule. Elke wedstrijd telt! Succes D1! De kampioen van deze poule speelt overigens de halve finale tegen de winnaar van de poule Dalto/Groen Geel/Avanti/TOP.

Meer berichten