TC / PR

Vooruitblik zaterdag 18 maart

En zo werd zaterdag 11 maart plots een fantastische dag voor (bijna al) onze selectieteams! Handhaving voor Nieuwerkerk 1, 2 en A1! Wat een prachtige prestaties. Alles spelers, coaches en begeleiding: gefeliciteerd! Superbelangrijk voor de club. Daarnaast natuurlijk het kampioenschap van de D1! Ook gefeliciteerd! 

Deze zaterdag wacht het volgende succes: Nieuwerkerk B1 kan de kwartfinale om het kampioenschap van Nederland bereiken. Zaterdagmiddag om 12.30u in de Kleine Vink is een gelijkspel (of zelfs een “kleine nederlaag” tegen de nummer 3 DeetosSnel B1 genoeg. Publiek is van harte welkom! De C1 is ook nog in de race en moet dan thuis ook van DeetosSnel C1 winnen om 14.00u. 

Nieuwerkerk 1 gaat op bezoek bij De Meeuwen in Putten. Een wedstrijd waar heel veel druk op had kunnen staan…. Nu kan Nieuwerkerk om 20.30u vrijuit spelen. Wat heerlijk! Hetzelfde geldt voor Nieuwerkerk 2 in Dordrecht tegen Oranje Wit 2 om 17.45u. En wat te denken van de A1 om 15.15u in Hardinxveld tegen Vriendenschaar. Zelf verdiend deze ontspanning!

Tot slot de D1. Zij willen in vorm blijven voor de kwartfinale en gaan naar het verre Eindhoven voor de wedstrijd tegen Rust Roest. 

 

11.10u Rust Roest D1 – Nieuwerkerk D1 

De spanning zat er afgelopen week goed op bij Nieuwerkerk D1. In de kampioenswedstrijd tegen Oranje Wit haalde de ploeg niet het gebruikelijke niveau. De verdienste van Oranje Wit D1 en de zenuwen bij de eigen ploeg. Het 6-6 gelijkspel was wel genoeg voor het kampioenschap en door de manier waarop dit werd behaald was het feestje extra mooi! Op naar de kwartfinale op zaterdag 1 april. Thuis tegen Groen Geel D1 uit Wormerveer. Eerst nog twee normale competitiewedstrijden. Twee uitwedstrijden. Zaterdag naar Rust Roest D1 in Eindhoven. Rust Roest staat 7e met 3 punten (behaald tegen de nr. 8 Tilburg). Thuis werd het een historische ochtend op 14 januari. Nieuwerkerk D1 won met maar liefst 41-1 van Rust Roest. Voor zaterdag wil de ploeg vooral weer goed en geconcentreerd spelen en natuurlijk winnen. Succes in Brabant!

14.00u Nieuwerkerk C1 – DeetosSnel C1 

Nieuwerkerk C1 verloor helaas afgelopen zaterdag met 14-6 van ONDO. Qua spel kon de ploeg in de buurt blijven van de kampioen, maar het rendement was te laag om het ONDO lastig te maken. ONDO kampioen en dus de kwartfinale in eigen huis. Nog drie teams strijden voor de 2e plek. Zaterdag speelt de top 4 niet tegen elkaar. Voor PKC, Albatros en Nieuwerkerk is het zaak om zaterdag te winnen. Nieuwerkerk C1 heeft daarbij nog de lastigste opgave. Thuis tegen de nummer 5; DeetosSnel C1 uit Dordrecht. Zij hebben 12 punten. Nieuwerkerk heeft er 16. Uit in Dordrecht speelde Nieuwerkerk C1 een hele sterke wedstrijd: 8-17 winst. Dat zal zaterdag ook nodig zijn. En dan kan het volgende week nog alle kanten op met Albatros – Nieuwerkerk en PKC – ONDO op het programma. Succes C1!

12.30u Nieuwerkerk B1 – DeetosSnel B1 

Bij het schrijven van deze vooruitblik gaan we er van uit dat DeetosSnel B1 donderdagavond haar inhaalduel met Maassluis B1 (de nr. 7) wint. DeetosSnel B1 komt daarmee op 16 punten en heeft 4 punten achterstand op Nieuwerkerk B1. Met nog twee wedstrijden te gaan kan DeetosSnel alleen nog maar gelijk komen met Nieuwerkerk als zij zelf twee keer winnen en Nieuwerkerk twee keer verliest (eerst van DeetosSnel en daarna van KCR). Die kans is klein, maar alles kan. DeetosSnel moet dan ook met 11 punten verschil van Nieuwerkerk winnen.

Nieuwerkerk B1 is zaterdag bij winst, gelijkspel of een nederlaag van 9 punten verschil officieel zeker van de kwartfinale. We gaan er stiekem van uit dat dit gaat lukken. Dit komt door de mooie 11-21 zege eerder dit seizoen in Dordrecht. Maar de B1 is de laatste tijd niet in de beste vorm. De moeizame uitwedstrijd bij TOP (nr. 8) bevestigde dit. Wel verdient dit sterke seizoen een beloning met de plek in de kwartfinale en vanaf dan is alles mogelijk. Dat weet de B1! Ze zullen er zaterdag alles aan doen! We hopen op veel publiek voor onze toppers! Succes!

15.15u Vriendenschaar(H) A1 – Nieuwerkerk A1 

Lang hebben we gedacht dat Nieuwerkerk A1 zaterdagmiddag een enorme kraker zou spelen in Hardinxveld Giessendam. Daar zou worden beslist wie er zou handhaven op het hoogste juniorenniveau. Gelukkig is alles anders! Door de prachtige zege van Nieuwerkerk A1 op kampioen PKC A1 zijn na speelronde 13 alle kaarten geschud! Nieuwerkerk A1 en KCC A1 zijn zeker van nog een jaar Hoofdklasse en ONDO(G) (6 punten) en Vriendenschaar(H) (4 punten) doen een stapje terug naar de junioren Overgangsklasse. Zonde natuurlijk voor deze teams. Beide teams hebben zeker goede spelers, maar uiteindelijk te weinig punten gepakt. Vriendenschaar speelde bijvoorbeeld twee wedstrijden geleden nog gelijk tegen DSC. En DSC wint afgelopen zaterdag weer van Fortuna. Verder pakte Vriendenschaar de punten tegen ONDO (winst) en Nieuwerkerk (20-20 in de Kleine Vink). Afgelopen zaterdag had Vriendenschaar nog kans. De uitwedstrijd bij KCC ging echter met 20-15 verloren, waardoor Vriendenschaar A1 de eerste degradant werd.

Nieuwerkerk A1 staat na de fantastische zege op PKC op 9 punten, net zoveel als KCC. Door het doelsaldo staat de ploeg op plek 6 en KCC op plek 5. Zaterdag strijdt de A1 dus om plek 5. KCC speelt uit bij ONDO. Vriendenschaar liet in de Kleine Vink zien goed mee te kunnen doen tegen Nieuwerkerk. Al had Nieuwerkerk A1 toen na een sterke eerste helft zeker de kansen om de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk dus 20-20. Zaterdag voor de winst. Succes!

17.45u Oranje Wit 2 – Nieuwerkerk 2 

Nieuwerkerk 2 wist zaterdag voor de eigen wedstrijd al dat het zeker was van handhaving in de Reserve Hoofdklasse. Oranje Wit 2 verloor ’s middags met 23-15 van TOP en bleef daardoor staan op 2 punten (alleen gewonnen van Pernix). Nieuwerkerk 2 speelde daarna een leuke wedstrijd tegen GKV 2 waarin het alle kanten op ging. Uiteindelijk won Nieuwerkerk 2 knap met 22-20. Nu 12 punten voor Nieuwerkerk 2 en een vierde plek (GKV en SKF staan ook op 12). Avanti op 14 en TOP op 16. Met wedstrijden tegen Oranje Wit, Avanti en TOP voor de boeg is het leuk voor Nieuwerkerk 2 om te kijken waar de ploeg kan eindigen.

Zaterdag eerst tegen Oranje Wit 2 in Dordrecht. Tegen de degradant dus. Thuis was het een spannend duel dat pas in de slotfase werd beslist. 24-21 voor Nieuwerkerk. Belangrijke zege toen. Oranje Wit 2 speelt nu nergens meer voor. Oranje Wit 1 speelt nog wel voor het kampioenschap in de 1e klasse, dus de selectie van de Dordtenaren zal scherp blijven. Kan een leuk potje worden in Dordrecht. Succes 2!

20.30u De Meeuwen 1 – Nieuwerkerk 1 

Voor Nieuwerkerk 1 geldt hetzelfde als voor Nieuwerkerk A1. Lang werd gedacht dat dit potje in Putten wel eens cruciaal kon gaan worden voor handhaving. Maar nee hoor! Nieuwerkerk 1 won vier van de laatste vijf wedstrijden en heeft geheel op eigen kracht de handhaving al veiliggesteld in speelronde 11! Klasse! Nu op naar meer, want met wedstrijden tegen de nummer 6, 7 en 1 staat er een leuk einde van de competitie op het programma. De tegenstander gaat er elke week nog voor, dus moet Nieuwerkerk zelf scherp zijn. Waarschuwing: zonder scherpte gaat de ploeg er de komende drie weken dik af en dat wil niemand! De fantastische ontwikkeling moet worden doorgezet, met het oog op het veld.

De Meeuwen kwam in januari naar Nieuwerkerk toe zonder punten. International Jarin Bruinekreeft speelde zijn eerste wedstrijd na een blessure en onder zijn aanvoering en met behulp van de continu uit de paal wegtrekkende dames won De Meeuwen met maar liefst 14-22 in de Kleine Vink. Aanvoerder Yoran Willemsen vierde elke goal uitbundig en is waarschijnlijk nu nog schor. Hij typeerde wel de enorme strijdlust die De Meeuwen in deze wedstrijd legde. Voor Nieuwerkerk was de wedstrijd tegen De Meeuwen een enorme wake up call. Sindsdien heeft de ploeg van Mady en Chris de weg omhoog gevonden.

De Meeuwen won een week later van Swift, maar de onverwachte nederlaag bij Pernix leidde een nieuwe serie nederlagen in (vier op rij). Hierdoor staat de ploeg nog altijd in de gevarenzone. Afgelopen weekend een kraker in Barneveld tegen ODIK. De Meeuwen deed hetzelfde als in Nieuwerkerk: overtuigend winnen met maar liefst 13-26! Nu 6 punten voor De Meeuwen, 4 voor ODIK en 2 voor Pernix. Zaterdag is het Pernix – ODIK. ODIK kan dus weer naast De Meeuwen komen. Los van die uitslag, kan De Meeuwen in eigen huis hele goede zaken doen. Nieuwerkerk kan dus rekenen op een net zo gemotiveerde ploeg. Dit keer moet daar het juiste tegenover worden gezet. Maar daar hebben we alle vertrouwen in! Veel succes!

Meer berichten