TC / PR

Vooruitblik zaterdag 17 december

Zo dat was inderdaad een heel mooi dagje Kleine Vink afgelopen zaterdag! Veel publiek bij alle wedstrijden, gezellige sfeer en mooie resultaten! Zo hoort het! Op naar de laatste reguliere speeldag van 2022, hoewel veel teams ook nog de dag voor kerst in actie komen dit jaar. Eerst maar eens zaterdag 17 december. Onze selectie gaat naar Gorinchem om daar tegen GKV te spelen. Om 17.00u het tweede en daarna om 19.00u het eerste. De laatste wedstrijden van een bevlogen 2022 voor onze selectie. We hopen op veel publiek. Ook onze jeugdselectieteams spelen zaterdag weer mooie potjes. Lees hier de vooruitblik. 

Jeugdselecties: weer twee keer thuis en twee keer uit 

Nieuwerkerk D1 deed zaterdag wat het moest doen. Ruim winnen van Tilburg D1. Het werd, ondanks wat blessures bij de meiden, toch nog 22-1 na een 10-0 ruststand. Na drie wedstrijden heeft de D1 een 100% score. Nog twee belangrijke wedstrijden in 2022. Eerst zaterdag de lastige uitwedstrijd bij Oranje Wit D1. Om 10.30u uit in Dordrecht. Oranje Wit D1 heeft 2 punten uit drie wedstrijden. Met 11-5 verloren van HKC, 7-6 winst op Sporting Delta en afgelopen zaterdag 10-9 bij PKC. Die laatste uitslag zegt genoeg. Tegen goede ploegen kan Oranje Wit D1 wat extra brengen. Op het veld wist Nieuwerkerk D1 ook maar met 6-7 te winnen van Oranje Wit. Dus zaterdag wordt een lastige uitwedstrijd!

Nieuwerkerk C1 bood zaterdag prima tegenstand tegen PKC C1. Daardoor haalde PKC hun laagste aantal doelpunten van het seizoen. Wel won PKC met 11-7. Nieuwerkerk C1 scoort zelf 8, 8 en 7 doelpunten. Dat mag wel wat meer worden. Zaterdag tegen ONDO zal dat zeker nodig zijn om te winnen! ONDO C1 is het zaalseizoen goed begonnen met drie overwinningen op Vitesse (9-16), Oranje Wit (14-3) en Albatros (7-5). Op het veld speelde de C1 ook al twee keer tegen ONDO. Uit een 6-7 overwinning en thuis een 3-7 nederlaag. Hoe zal dat zaterdag gaan in de zaal? Om 14.00u speelt de C1 thuis in de Kleine Vink deze belangrijke wedstrijd.

Nieuwerkerk B1 speelt ook thuis. Om 12.30u tegen TOP uit Arnemuiden B1. De B1 ging afgelopen zaterdag met 23-20 onderuit bij PKC B1. De eerste nederlaag van dit seizoen. We verwachten dus zaterdag een gretige B1 om dit verlies recht te zetten tegen TOP. TOP B1 staat onderaan, maar wist zaterdag wel haar eerste punten te pakken. Tegen KCR werd het 19-15. Een opsteker voor de Zeeuwen na de eerdere nederlagen tegen Albatros en Maassluis. Op het veld won Nieuwerkerk B1 de thuiswedstrijd tegen TOP met 18-8.

Nieuwerkerk A1 pakte zaterdag de eerste punten van dit zaalseizoen. In de thuiswedstrijd tegen concurrent ONDO A1 werd het 22-19. Zaterdag een tegenstander van ander formaat. Koploper PKC is om 14.25u de tegenstander in Papendrecht. PKC A1 verloor dit hele seizoen nog geen punt. Ook in de zaal dus 8 uit 4 na zeges op KCC (29-16), ONDO (12-21), TOP (12-18) en Vriendenschaar (22-26). De uitslagen van de laatste twee weken tegen TOP en Vriendenschaar waren niet super overtuigend voor PKC. Op het veld speelde PKC een van zijn lastigste wedstrijden tegen……..Nieuwerkerk A1. Het werd toen 16-15 voor PKC. Die uitslag en de overwinning van afgelopen zaterdag moeten Nieuwerkerk A1 het geloof geven voor zaterdag. Knokken als een team voor elke bal en blijven gaan.

17.00u GKV 2 – Nieuwerkerk 2
Een week van uitersten. Eerst met 31-11 verliezen van PKC 3 en een week later met 32-13 winnen van Pernix 2. De thuiswedstrijd tegen Pernix 2 was een heerlijke opsteker voor de ploeg van coach Jasper Marck. Nieuwerkerk 2 speelde ook erg leuk korfbal met een hoog afrondingspercentage. Leuk om te zien! En belangrijker! De twee punten waardoor Nieuwerkerk 2 nu 4 punten uit 3 duels heeft. De tegenstander van zaterdag doet het nog beter. Die hebben alles gewonnen. GKV 2 won thuis met 20-19 van TOP en uit met 22-24 bij Oranje Wit en 16-17 bij Avanti. Spannende wedstrijden dus voor GKV 2! Op het veld deden ze het minder goed. Slechts 4 punten uit 8 wedstrijden. De afgelopen jaren speelden deze twee teams heel vaak tegen elkaar. Maar zoals bekend is de samenstelling bij Nieuwerkerk 2 heel anders. We gaan zien hoe dat bij GKV 2 is.

19.00u GKV 1 – Nieuwerkerk 1
Ook voor Nieuwerkerk 1 was afgelopen zaterdag een prima dag. Twee punten tegen Pernix 1 en eindelijk over de 20 goals heen (de eerste keer dit seizoen). Door deze overwinning heeft Nieuwerkerk 1 nu 3 punten uit 3 wedstrijden. De resultaten in de zaal zijn precies hetzelfde als op het veld: nederlaag, gelijkspel, overwinning. Ook toen speelde Nieuwerkerk na die eerste drie wedstrijden in ronde 4 tegen GKV uit Gorinchem. Op de Kleine Vink begon Nieuwerkerk perfect aan de wedstrijd, maar kon het dit niet volhouden. De doelpunten vielen moeizaam en GKV kon met lange aanvallen een 13-15 zege boeken. GKV speelde verder een prima veldseizoen en staat met 10 punten op de 3e plek (wel op 5 punten van koploper Valto). In de zaal doet GKV het ook goed. Begonnen met een prachtige 36-21 zege op ODIK en daarna 15-23 uit bij De Meeuwen. Afgelopen zaterdag was Avanti met 22-19 te sterk. De 36-klapper in de thuiswedstrijd tegen ODIK is natuurlijk sterk! Dat waren meer goals dan Nieuwerkerk in de eerste twee wedstrijden haalde. Deze week dus aandacht op de verdedigende tactiek voor Nieuwerkerk. Gelukkig zit dat meestal wel snor met Tims en Beuk!

Over de eigen aanval kon Nieuwerkerk zaterdag ook tevreden zijn. Na een kwartier twee goals. Maar in die andere 35 minuten zuivere speeltijd werd de korf 22 keer gevonden. Ook werden nog vijf strafworpen gemist. Tegen GKV zal de rebound weer op orde moeten zijn. Op het veld was de rebound van GKV beter verzorgd. Niet gek als je zo’n goede rebounder als Bart Drost als coach hebt bij GKV J

We kijken uit naar deze laatste wedstrijd van 2022! Nieuwerkerk 1 strijdt de afgelopen weken weer als een team en knokt voor elke bal. Deze ploeg moet er staan als een team en met elkaar gaan tot aan minuut 50. Dan kan er zeker ook in Gorinchem voor een resultaat gespeeld worden! Veel succes! En we hopen op het nodige publiek voor ons team in Gorinchem.

De Livesteam van deze wedstrijd is te zien via:

GKV | Enomics 1 – Nieuwerkerk 1 – YouTube 

Meer berichten