TC / PR

Vooruitblik zaterdag 11 maart

Na een paar weken vakantie is het zaterdag weer volle bak voor de selectieteams van CKV Nieuwerkerk. De selectie van Nieuwerkerk speelt thuis tegen GKV vanaf 18.00u. Lukt het Nieuwerkerk 1 om de goede reeks van voor de voorjaarsvakantie door te trekken tegen deze sterke tegenstander? De A1 ontvangt om 14.00u de kampioen PKC A1. De B1 speelt om 12.20u in Arnemuiden tegen TOP. De C1 speelt om 13.25u bij ONDO in ’s Gravenzande. En in de Kleine Vink speelt de D1 om 12u de kampioenswedstrijd tegen Oranje Wit D1. Een lekker dagje Kleine Vink dus voor de supporters! 

Bij de jeugd worden er zaterdag vijf kampioenswedstrijden gespeeld: Succes allemaal! 

20.00u Nieuwerkerk 1 – GKV 1 

Nieuwerkerk 1 gaat de slotfase in van deze zaalcompetitie in de Hoofdklasse. Handhaving was het doel voor het nieuwe jonge team van Mady en Chris. En door drie zeges in de laatste 4 wedstrijden gaat het er steeds beter uit zien! Swift 4e met 10 punten, Nieuwerkerk 5e met 9 punten. Daarachter ODIK en De Meeuwen met allebei 4 punten en Pernix met 2. Nieuwerkerk heeft dus een voorsprong van 5 punten. Zaterdag is het ODIK – Meeuwen. De verliezer van dat duel moet uit de laatste drie wedstrijden 5 punten halen om Nieuwerkerk nog te achterhalen. Maar we weten ook dat ODIK en Meeuwen allebei nog tegen Pernix en Nieuwerkerk spelen. Kortom, alles kan nog in deze poule.

Nieuwerkerk kan zichzelf in een hele fijne positie spelen als het zelf weet te winnen, bijvoorbeeld zaterdag thuis tegen GKV. GKV uit Gorinchem is de nummer 3 van de ranglijst met 14 punten. De ploeg verloor voor de vakantie met 21-22 van koploper Avanti en is daardoor uitgeschakeld voor de titel. GKV had pech, want door twee schorsingen miste de ploeg twee heren. Toch een knappe uitslag tegen Avanti die twee dagen later ook een hele leuke wedstrijd speelde tegen Oranje -19.

De achterstand van 6 punten gaat GKV echter niet meer goedmaken de laatste vier wedstrijden, dus de ploeg is uitgespeeld. Misschien kan Nieuwerkerk daar van profiteren. In de uitwedstrijd speelde Nieuwerkerk een fantastische eerste helft en stond het bij rust zelfs op voorsprong. In de tweede helft was GKV veel sterker en liet Nieuwerkerk het in de slotfase lopen. Eindstand 27-19. Nu bijna drie maanden verder is Nieuwerkerk weer een stuk verder in de ontwikkeling. We hopen dat terug te zien in de wedstrijd en in de uitslag. Met de hulp van de supporters is er van alles mogelijk!

Voor de thuisblijvers is er een livestream:

Nieuwerkerk 1 – GKV 1 (zaterdag 11 maart 2023) – YouTube

18.00u Nieuwerkerk 2 – GKV 2 

Nieuwerkerk 2 sloot de eerste serie van 2023 af met een 18-26 zege op Pernix 2 in Leiden. Een broodnodige overwinning voor de ploeg die een aantal keer achter elkaar verloor. Door deze overwinning staat Nieuwerkerk 2 nu op 10 punten en de 6e plek. Oranje Wit 2 staat 8 punten achter en moet dus alles winnen om Nieuwerkerk nog in te halen. Kleine kans! Handhaving zou een mooie prestatie zijn van dit Nieuwerkerk team. En zaterdag weet Nieuwerkerk al voordat het zelf speelt of het al zeker is van die handhaving. Oranje Wit 2 speelt namelijk om 15.10u bij TOP in Arnemuiden. Als Oranje Wit niet wint van de nummer 2, is Oranje Wit 2 gedegradeerd en Nieuwerkerk 2 veilig. Dat zou fijn zijn. Kan de ploeg daarna onbevangen beginnen aan het duel met GKV 2 (de nummer 4 van de ranglijst met 12 punten).

GKV staat dus maar 2 punten voor op Nieuwerkerk. Op 17 december wist Nieuwerkerk 2 nog heel knap met 19-20 te winnen in Gorinchem. We hopen zaterdag weer op zo’n leuke wedstrijd met dezelfde uitkomst!

14.00u Nieuwerkerk A1 – PKC A1 

Voor de A1 breekt een spannende slot van de competitie in de A-hoofdklasse aan. Na de mooie promotie van vorig jaar wil de ploeg heel graag handhaven op dit hoogste niveau. En dat heeft de A1 in eigen hand. Na de matige wedstrijd bij ONDO is de stand nu als volgt onderin. KCC en Nieuwerkerk op 7 punten. ONDO op 6 en Vriendenschaar op 4.

Zaterdag speelt KCC om 12.10u thuis tegen Vriendenschaar. Laten we hopen dat KCC wint. Vriendenschaar A1 is dan de eerste degradant. ONDO speelt om 17.00u uit bij TOP. Die zijn nog volop in de race om de halve finale (en daarmee Ahoy’). Laten we ook hopen dat TOP wint. Nieuwerkerk A1 speelt zaterdag zelf tegen PKC A1. PKC is ongeslagen kampioen met 24 punten. Gefeliciteerd met deze knappe prestatie. PKC maakt zich op voor de halve finale tegen waarschijnlijk KZ. De winnaar van die wedstrijd speelt de finale in Ahoy’. Mooie vooruitzichten. Maar eerst naar de Kleine Vink. Weet Nieuwerkerk A1 te stunten? In Papendrecht was PKC veel te sterk: 29-11. Maar eerder op het veld wist Nieuwerkerk bijna te stunten. 16-15 nederlaag. Laten we hopen dat de A1 in ieder geval ongeschonden uit de strijd komt. Volgende week de allesbeslissende wedstrijd uit bij Vriendenschaar.

12.20u TOP(A) B1 – Nieuwerkerk B1 

Het zat Nieuwerkerk B1 voor de vakantie allemaal niet mee. Blessures, spelers missen en mede daardoor een nederlaag tegen PKC B1. PKC speelt nog tegen KCR, Maassluis en TOP. De Papendrechters worden zeer waarschijnlijk dus kampioen. Nieuwerkerk B1 richt zich op de tweede plek en daarmee op de kwartfinale in de B-hoofdklasse op 1 april. Dat wordt dan een uitwedstrijd tegen KZ of Fortuna. Eerst maar snel die 2e plek veiligstellen.

De B1 staat op 18 punten en vier punten voorsprong op DeetosSnel B1 en Albatros B1. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft de ploeg nog 3 puntjes nodig. Volgende week komt DeetosSnel op bezoek en dan kan het worden beslist. Maar eerst de uitwedstrijd bij TOP in Arnemuiden. TOP B1 staat op de plaatste plek met 2 punten. Thuis won de B1 met 27-9 van de Zeeuwen. Op het veld werd het 18-8. Normaliter is Nieuwerkerk B1 dus te sterk. Maar het is een end rijden naar Zeeland en spelen in Arnemuiden is altijd lastig. Dus niet onderschatten en die punten meenemen B1. Succes!

13.25u ONDO(G) C1 – Nieuwerkerk C1 

Nieuwerkerk C1 is ontzettend lekker bezig in 2023! Van de zes wedstrijden werden er vijf gewonnen. Alleen Albatros was 21 januari met 6-7 net te sterk. Hoogtepunt van deze mooie serie van de C1 was de 12-10 zege op PKC net voor de voorjaarsvakantie. Het brengt de ploeg op een gedeelde 2e plek (16 punten samen met Albatros). PKC heeft 15 punten. De koploper is ONDO met 21 punten. Die verloren de laatste wedstrijd hun eerste puntje (gelijk tegen Albatros). Dit weekend spannende wedstrijden in deze C-hoofdklasse.

Albatros speelt 13.45u uit bij PKC. Interessant. Blijft Albatros winnen en schakelt het PKC uit? Op hetzelfde tijdstip spelen in ’s Gravenzande ONDO C1 en Nieuwerkerk C1 tegen elkaar. Het is de kampioenswedstrijd voor ONDO C1. Bij winst is ONDO ongeslagen kampioen. Knap. Maar zover is het nog niet. Nieuwerkerk C1 gaat natuurlijk voor haar eigen kansen! De ploeg wil nu de 2e plek halen en daarmee de kwartfinale. Op 17 december was het heel spannend tussen Nieuwerkerk en ONDO. Het werd 6-7 voor ONDO. Dat werd het op 10 september ook op het veld, maar toen voor Nieuwerkerk. En op 12 oktober was ONDO weer met 3-7 te sterk. Kortom, de teams verdedigen goed tegen elkaar. ONDO scoort de meeste goals in deze poule en laat de minste door. De ploeg is favoriet, maar Nieuwerkerk C1 gelooft in de volgende stunt! Succes C1!

12.00u Nieuwerkerk D1 – Oranje Wit D1   KAMPIOENSWEDSTRIJD 

Nieuwerkerk D1 weet al dat het reguliere seizoen wordt verlengd met minimaal 1 week. De ploeg behaalde afgelopen week de kwartfinale van het kampioenschap van Nederland. Goed gedaan! Andere teams die daar al zeker van zijn zijn Koog Zaandijk D1, Groen Geel D1, Dalto D1 en MIA D1. Op 1 april speelt Nieuwerkerk D1 die kwartfinale. En die wil de ploeg graag in de eigen Kleine Vink spelen. Daar is het kampioenschap voor nodig. En dat kampioenschap kan zaterdag worden behaald. In de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit D1 uit Dordrecht.

Dat wordt een hele lastige wedstrijd. Drie keer eerder speelden de teams al tegen elkaar. Op het veld won de D1 maar met 6-7 (eerste wedstrijd van het seizoen). Later in Nieuwerkerk werd het 12-4. In de zaal ging het in december weer heel moeizaam in Dordrecht: 5-8. De enige wedstrijd dat de D1 onder de 10 goals bleef. Oranje Wit verdedigt namelijk goed. Ze wonnen voor de voorjaarsvakantie nog met 9-5 van PKC (heel knap) en staan nu op de 4e plek. Oranje Wit zal het Nieuwerkerk heel lastig willen maken deze kampioenswedstrijd. Leuk, een spannend potje dus voor de D1. Veel plezier en succes!

Meer berichten