De jeugdcommissie

Eindelijk was het weer zover


We mochten weer op kamp!
Op maandag 18 oktober druppelden de kinderen langzaam aan de kantine binnen.
De één stuiterend van enthousiasme, de ander toch wat gespannen.
Tijdens het eerste spel, kwamen de kinderen erachter in welk groepje ze zitten.
Na dit spel gingen we met z’n allen de bus in. Dit was natuurlijk fantastisch voor iedereen. Hoe leuk is het om kamp al te beginnen met elkaar in de bus! Wij willen de club van 50 heel erg bedanken, dat zij dit hebben mogelijk gemaakt.
Bij het clubhuis de Mussenberg in Loon op zand aangekomen, werden de broodtrommels tevoorschijn gehaald. Tijdens het eten werden de regels van het kamp doorgenomen.
Wanneer de broodjes op waren, mocht iedereen naar de slaapzalen, om de bedden te verdelen. Terwijl de kinderen, met wat hulp van de leiding, de bedden hadden opgemaakt, werd het eerste spel in het bos uitgezet. Een heel leuke speur- en speltocht. De groepjes moesten de rood/witte linten in het bos volgen. Tijdens het volgen van de lintjes moest ieder groepje zijn eigen kleur paasei zoeken. Onderweg waren er allerlei leuke opdrachten met het thema Pasen. Zo was er een opdracht om een mooie paas tak te zoeken en te versieren en was er een eierrace, maar dan wel geblinddoekt. Toen de groepjes weer terug waren, werden de paastakken beoordeeld en de scores van de spelletjes ingeleverd. Er stond wat lekkers te drinken en eten voor ze klaar. Bij de kinderen werden armbandjes om gedaan, als aandenken voor dit ‘waar is het feestje’- kamp.
Terwijl de kinderen een potje voetbal tegen de mannen van de leiding deden, stonden Florien en Laura vd Bosch pannenkoeken te bakken. 4 pannen tegelijk op het vuur en dat dan wel 4 uur lang. Florien, bedankt dat je ons helpt geholpen.
Na het smikkelen van de pannenkoeken was het weer tijd voor een spannend spel in het bos. Dit keer was het dierengeluiden spel aan de beurt. De groepjes mochten met elkaar op zoek naar de geluiden die hoorden bij de namen die op het briefje stonden. Natuurlijk hartstikke spannend zo in het donker. Gelukkig mochten ze wel wat zaklampen meenemen in het bos.
Al heel de dag werd er gevraagd of er wel een dropping werd gedaan. En eindelijk was het zover. De kinderen werden in groepjes geblinddoekt naar een plek ver van het kamphuis gebracht. Vanaf die plek was het doel, om zonder navigatie en hulp van de leiding, weer naar het kamphuis te lopen.
De e-kinderen konden meedoen aan bingo. Waar werd gespeeld om de prijzen.


Op dinsdagochtend stonden de mannen van de leiding al vroeg op, om zich voor te bereiden voor de ochtenddril.
De vla en bloem werden klaargezet.
Na een snelle douche, mocht iedereen lekker gaan zitten voor een ontbijtje. Na het ontbijt was het weer tijd voor een spel. De kinderen gingen het bos in voor het spel levend stratego.
Na al dat rennen was iedereen wel weer toe aan een broodje.  Een heerlijk broodje knakworst stond er klaar. Dat gaat er altijd wel in. Er moest ook goed worden gegeten, want de Koningsspelen stonden op het programma. Onder andere kwalleballen, korfballen en voetballen.
Nog net voor het avondeten was er een smokkelspel met kruidnoten.
Vanuit de keuken kon je het al ruiken, de frietjes zaten in de frituur. De tafels werden bedekt met aluminiumfolie. Het was een bijzondere versie van de tafelfriet, namelijk kerstdiner. Alles werd uit de kast getrokken, om zo mooi mogelijk aan tafel te zitten. Het was een bijzonder gezicht. Friet, saus en snacks op tafel en de kinderen mooi aangekleed.
Terwijl er weer een groepje corvee had, werden er nog de laatste voorbereidingen getroffen voor de bonte avond.
Een leuke en leerzame quiz. Met tussendoor wat optredens. Aan het einde van de avond was er een oud en nieuw proost moment.
De dansvloer werd vrijgemaakt voor een dansje op de muziek van de DJ.


Helaas is alweer de laatste ochtend aangebroken. Dat betekent dat de kamers weer opgeruimd moeten worden, tassen ingeruimd (die slaapzakken weer in dat veel te kleine tasje) en alles weer schoon moet worden gemaakt.  Dit is altijd het minst leuke gedeelte van het kamp, maar gelukkig stond er nog iets leuks op de planning. Namelijk een actieve activiteit met leuke onderdelen. Via www.nllasergame.nl kwamen er 2 medewerkers die met allerlei leuke spellen kwamen. Zo was er bubbelvoetbal, gingen er kinderen naar het bos voor een potje laser gamen.


Aan al het leuks kwam een einde, zo ook aan dit kamp. De bus stond weer klaar, de spullen konden weer ingeladen worden en de kinderen konden weer instappen. Bij de kantine stonden de ouders de bus weer op te wachten.
Wij hebben heel leuke dagen gehad!


Wij willen Reinier, Melissa, Bart en Jelmer bedanken dat ze ons deze dagen hebben geholpen op kamp.


Tot volgend jaar!


Groetjes,


De jeugdcommissie,

Ellenoor, Brenda, Laura, Myrle, Jochem, Ashwin, Jelmer, Wouter en Lisette

Meer berichten