Instructies zaalwachten, coaches en scheidsrechters

  1. De eerste zaalwacht (of de eerste coaches) zet de twee tafels klaar met daarvoor het sponsorbord van CKV Nieuwerkerk. Ook wordt het scorebord aangesloten en op de tafels gezet.

    Als zaalwacht heb je een hele belangrijke rol om het tijdschema in de gaten te houden. Het is niet alleen plaatsnemen achter het scorebord en de tijd bedienen. Het is ook het informeren van de (KNKV-)scheidsrechters en de tegenstanders over onderstaande regels. En op tijd de tijd laten aflopen bij het inschieten en in de rust.

  2. Probeer met elkaar (zaalwacht, coaches en scheidsrechters) de eerste wedstrijden van de dag eerder te starten. Dus wedstrijden om 9u om 8.55u. Wedstrijden van 9.30u om 9.25u. En de wedstrijden van 10u dan om 9.55u. etc. etc.
  3. Inschieten voor een nieuwe wedstrijd: Zet na afloop van een wedstrijd als zaalwacht de tijd van het scorebord direct op 3 minuten en laat deze aflopen. Het inschieten van de nieuwe wedstrijd duurt maximaal 3 minuten.
  4. Kort rusten: maximaal 5 minuten. Zet als zaalwacht de tijd van het scorebord in de rust van een wedstrijd direct op 5 minuten en laat deze aflopen. Overleg dit goed vooraf met de scheidsrechter en de tegenpartij. Meld dit ook in de rust nog even. Het heeft voor de zaalwacht geen zin om te blijven zitten en het signaal af te laten gaan. Dat horen de ploegen niet in de kleedkamers. Loop een minuut voor het einde van de rust even de gang in en roep de ploegen weer naar binnen. Coaches, houd het dus kort maar krachtig in de rust.
  5. Na het influiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd of voor de tweede helft niet nog minuten langs de lijn staan kletsen en wachten, maar snel opstellen en beginnen met de wedstrijd. Met name de “rondo’s” voor een wedstrijd worden steeds groter en duren steeds langer.
  6. Probeer bij een blessure (hoe vervelend dat ook is) snel te wisselen. Terug wisselen kan altijd nog.

Bedankt voor jullie medewerking en veel succes!