BESTUUR

Veel dingen gaan goed, en sommige dingen wat minder…….

Soms zijn er van de periodes dat hoogte- en dieptepunten elkaar snel afwissen en je daardoor van de ene naar de andere emotie wordt geloosd.
Wat dat betreft gebeurt er op een korfbalclub als de onze altijd erg veel. Saai zal het niet snel worden.

Afgelopen zaterdag was er weer een drukke korfbaldag op de club.
Mooi om elke thuiswedstrijd van het 1 e, het team van de week te zien oplopen met hun grote helden. Leuk om uit betrouwbare bron te vernemen dat kinderen de dag ervoor meer zenuwachtig zijn om op te lopen dan hun eigen wedstrijd te spelen.
Jong geleerd is oud gedaan. Wie weet lopen ze over 10-15 jaar zelf elke thuiswedstrijd op met de schijnwerper op hen gericht en een nieuw team van de week aan hun hand.

Ook gisteren weer genoten van een keuken- en barteam die weer een heerlijk hamburgermenu serveerde dit keer. Fantastisch dat er ook elke thuiszaterdag van onze selectieteams weer een ander heerlijk menu op de kaart staat. Gisteren is er zelfs zoveel patat gegeten, dat er helaas nee verkocht moest worden.
Keukenteam ga zo door!

Fantastisch om te zien dat er in de rust van ons 1e zo’n mooie cheque tevoorschijn kwam.
Bijeengebracht door de jonge kinderen van de club die zoveel loten hebben verkocht voor de Grote Club Actie. Toppers!
Maar naast de kinderen ook twee andere toppers, Viola en Miranda, die al jaren deze actie zo succesvol op touw weten te zetten!

En na de Grote Club Actie staat alweer de volgende actie op het programma. Deze week gingen de wat oudere kinderen de deuren langs om zoveel mogelijk kerstkransen te verkopen. Ook hier zien we weer uit naar een mooie opbrengst voor de club!

……….maar naast veel dingen die goed gaan, was er deze week ook minder goed nieuws.
Onverwachts kwam het nieuws dat onze hoofdtrainers Jessica en Serge per direct hadden opgezegd. Gebrek aan chemie met (een deel van) de selectie en geen zicht op een snelle omslag, hebben in hoofdzaak tot dit besluit geleid.
Zo’n besluit wordt over het algemeen niet lichtvaardig genomen en het is dan ook aan alle betrokkenen, om eens goed de spiegel voor te houden en hopelijk stelt iedereen dan zichzelf de vraag: “heb ik er alles aan gedaan om dit besluit te voorkomen, wat had ik anders kunnen
of moeten doen?”

Na zo’n besluit moet er vervolgens ook weer snel geschakeld worden. Want er staan belangrijke wedstrijden op het programma. De TC heeft hierin snel actie ondernomen en het tweetal Ronald Verbeek en Martijn Reijm bereid gevonden om de komende periode voor de groep te staan. Gelukkig nog wel samen met Mark vd Brink die coach van het 2e blijft.
Succes staf en selectie in deze roerige periode!

En zo zie je dus maar hoe snel mooi en minder mooi nieuws elkaar afwisselen.
Belangrijk dat we mooi nieuws altijd blijven waarderen en niet als “de normaal” gaan zien. Belangrijk ook dat we bij minder mooi nieuws niet bij de pakken gaan neerzetten, maar met elkaar de schouders er onder zetten en weer op zoek gaan naar mooi nieuws!

Met verenigde groet,

De voorzitterdt

Meer berichten