BESTUUR

Juni Hooimaand!?

 

Inmiddels, na nog een mooie afsluiting afgelopen zaterdag voor de jeugd, is ons verenigingsjaar ten einde en zijn we aangekomen in de maand juli. Juli wordt ook wel de hooimaand genoemd en als boerenzoon kan ik dat beamen. Natuurlijk beperkte de hooibouw zich niet alleen tot juli, maar lag daar destijds zeker het zwaartepunt.

De hooimaand laat zich kenmerken door grote pieken in de hoeveelheid werk t.o.v. de normaal en ook dat het werk niet allemaal te plannen is, maar dat op het laatste moment de plannen toch weer aangepast moeten worden. Dit vraagt ook nog eens een hoge mate van flexibiliteit.

Het mooie van de hooibouw is dat door een grote inspanning, die je doet samen met anderen, je uiteindelijk het doel bereikt wat je voor ogen had, namelijk een volle schuur of hooiberg. Na zo’n inspanning was en is een koude goudgele rakker dan ook een welkome beloning! 😉

Voor onze club kunnen we denk wel stellen dat niet juli, maar juni de hooimaand was.

Wat is er in juni veel werk verzet. Natuurlijk kwam dit mede door de organisatie van de landelijke halve finales op 15 juni, wat een energie is daar door velen ingestoken! En wat een mooie en succesvolle dag was dit voor de club, zelfs ondanks het verlies van onze A1.

Maar wat dacht je verder van het maken van de teamindelingen en het regelen van nieuwe trainers en coaches. Wat is daar door onze JTC en TC veel tijd en energie in gestoken. Ongetwijfeld zal dit soms heel vrolijke gezichten hebben opgeleverd en soms ook verdrietige. Bedenk dan wel dat het echt een heel moeilijke legpuzzel is en ik hoop dan ook dat hier op een respectvolle wijze met de (J)TC het gesprek over is aangegaan.

Gelukkig zijn de meeste teams inmiddels al weer voorzien van trainers en coaches en ook daar mogen we erg blij mee zijn als club, want dat is zeker niet vanzelfsprekend vandaag de dag. Wel de vraag: Wie vult de laatste lege plekken in? Meld je bij de JTC!

Ondanks alle mooie dingen die gebeuren op de club en de vele mooie sportieve prestaties van dit seizoen, zijn er ook zorgen.

Zorgen over een vacature bestuurslid technische zaken die na herhaalde oproep nog niet is ingevuld.

Zorgen over de schoonmaak. Op dit moment lijkt het er naar toe te gaan dat we een schoonmaakbedrijf zullen moeten inschakelen, wat een serieuze extra kostenpost met zich mee gaat brengen. Dat we hiervoor een extra contributieverhoging zullen moeten doorvoeren lijkt op dit moment helaas de realiteit. Het is maar dat u/jij het alvast weet.

Na tijden van hooibouw is het ook goed om even gas terug te nemen. Voor ons als club is juli dus hopelijk niet de hooimaand!

Van mijn kant wens ik iedereen een heel fijne vakantie en hopen we elkaar in augustus weer in goede gezondheid aan te treffen op het veld!

 

 

Met verenigde groet,

De voorzitterdt

Meer berichten