JTC / PR

Resultaten jeugd 3 juni

Zaterdag 3 juni was een heerlijke zonnige korfbaldag! De eerste kampioenen van Nieuwerkerk konden ook al gehuldigd worden. Dat waren de F5 en de C4. Gefeliciteerd! Zaterdag volgen er meer kampioenswedstrijden. Er kwamen zaterdag 27 van de 30 teams in actie. Voor de eerste keer dit hele seizoen moesten we meer nederlagen dan overwinningen noteren. 11 overwinningen, 1 gelijkspel en 15 nederlagen. Lees hier hoe de wedstrijden deze week gingen.

Heb je een leuke foto of verslagje van de wedstrijd? Mail deze dan naar pr@ckvnieuwerkerk.nl

F-pupillen

Onze vijf door OPEN MAATWERK gesponsorde F-teams kwamen zaterdag weer allemaal in actie. De F5 won heel dik en werd de eerste kampioen! Gefeliciteerd. Nieuwerkerk F3 en F4 wonnen ook en zijn in de race voor de titel. Dat geldt ook voor de F2, ondanks de eerste nederlaag zaterdag. F1 verloor ook. Drie zeges en twee nederlagen dus bij de F-teams.

Nieuwerkerk F1 ging in Zoetermeer op bezoek bij Phoenix F1. Alweer de 6e ontmoeting van dit seizoen tussen beide teams (in 24 potjes toch best bijzonder). Phoenix won twee weken geleden na een 6-5 achterstand toch nog met 7-9 in Nieuwerkerk. Tussendoor veegden ze de vloer aan met KVS (25-5) en dit keer ook tegen Nieuwerkerk F1 veel te sterk. In de eerste helft kon Nieuwerkerk F1 nog meekomen, maar uiteindelijk 15-7 voor Phoenix. Zij werden kampioen. Gefeliciteerd.

Nieuwerkerk F2 won twee weken geleden nog met 5-21 bij TOP F2. Dit keer een thuiswedstrijd. Niet helemaal compleet en misschien iets van onderschatting na de vorige zege. Of was TOP F2 gewoon veel sterker dit keer. In ieder geval won de ploeg uit Sassenheim met 11-12. Best verrassend. De F2 nog altijd aan kop met 6 punten. Meervogels en TOP staan op 5. Zaterdag 10 juni speelt de F2 thuis tegen KVS F3. Die hebben nog geen punten.

Nieuwerkerk F3 speelde in Maassluis een fantastische wedstrijd tegen Maassluis F1. Het was genieten voor de coaches en het publiek. Van beide kanten. Twee weken geleden werd het 9-6 voor Nieuwerkerk F3. Dit keer maakten de teams er een doelpuntenspektakel van! De F3 won met 15-17 in Maassluis. Klasse! Bovenaan met 8 uit 4. Olympia op 6 uit 4. Zaterdag 10 juni de kampioenswedstrijd uit bij Olympia F1. Succes!

Nieuwerkerk F4 speelde zaterdag thuis tegen ALO F2, de ploeg waar twee weken geleden met 7-13 van werd gewonnen. Dit keer minder goals, maar weer een mooie overwinning! 9-4 voor Nieuwerkerk F4. Nu 6 punten uit 4 wedstrijden, net zoals RWA F2. Zaterdag 10 juni thuis tegen ODO winnen en dan 17 juni de kampioenswedstrijd tegen RWA in Rhoon.

Nieuwerkerk F5 ging zaterdag op bezoek in Moordrecht voor de ontmoeting met IJsselvogels F2. Twee weken geleden was er met 13-5 gewonnen. Dit keer ging het nog veel beter! Het werd maar liefst 4-26 voor onze jongste talenten! Wat een prachtige uitslag! Doordat Weidevogels won van Eureka is de F5 na vier wedstrijden al niet meer in te halen! 8 punten, een voorsprong van 5 punten en 72 gemaakte doelpunten! KAMPIOEN! Gefeliciteerd F5. Dat wordt zaterdag na de thuiswedstrijd tegen Weidevogels F3 nog goed gevierd!

E-pupillen

Van onze tien door EYE FOR GROWTH en BURO BOUWFYSICA gesponsorde E-teams kwamen er zaterdag negen in actie. Alleen de E10 speelde niet. Van de 9 wedstrijden zaterdag werden er slechts 2 gewonnen. Er was 1 gelijkspel en zes wedstrijden werden verloren.

Nieuwerkerk E1 kwam de afgelopen periode twee keer in actie tegen KVS E1 en dat was niet heel succesvol. Op 22 mei werd het nog 6-6 in Scheveningen, maar afgelopen zaterdag was KVS met 8-10 te sterk in Nieuwerkerk. KVS en Nieuwerkerk nu samen bovenaan met 5 punten. Het sterke Avanti op 4. Zaterdag gaat de E1 op bezoek bij Avanti.

Nieuwerkerk E2 ging op bezoek bij koploper Weidevogels E1. Twee weken geleden werd het 7-10. Dit keer 10-6. Weidevogels is net wat sterker helaas. De E2 op 3e plek nu met 2 punten. Zaterdag de derby thuis tegen KCC E1 die boven Nieuwerkerk staan op de 2e plek.

Nieuwerkerk E3 speelde in deze zware poule de derde wedstrijd uit bij ALO in Den Haag. Er werden er zaterdag weer 15 doorgelaten, maar dit keer stonden daar wel 5 Nieuwerkerkse treffers tegenover. 15-5 dus voor ALO. De E3 begint aan de returnronde en is nog op zoek naar de eerste punten. Volgende week uit naar koploper Meervogels E1.

Nieuwerkerk E4 speelde thuis tegen Vitesse E2. Twee weken geleden een 21-7 nederlaag in Barendrecht. Dit keer zat het verdedigend beter in elkaar. Het werd 1-7 voor de ongeslagen koploper. De E4 met 3 punten op de 3e plek. Volgende week uit naar ODO, die hebben geen punten.

Nieuwerkerk E5 ging op bezoek bij Maassluis E1. Twee weken geleden werd daar 8-3 van gewonnen. Dit keer een doelpuntrijk gelijkspel: 12-12. Mooie wedstrijd! Nu 3 punten voor de E5 en een 3e plek. Zaterdag op bezoek bij koploper Die Haghe E2.

Nieuwerkerk E6 speelde een sterke wedstrijd uit bij Valto E2. Twee weken geleden nog een moeizame 2-3 nederlaag. Dit keer veel meer goals en een mooie 10-13 overwinning. Goed gedaan. 4 uit 4 nu. Net als IJsselvogels E1. IJsselvogels verloor al twee keer van Dunas, terwijl Nieuwerkerk E6 daarvan wist te winnen. Zaterdag in Moordrecht tegen IJsselvogels.

Nieuwerkerk E7 deed het heel goed tegen VEO E2. Deze ploeg kwam als ongeslagen koploper naar de Kleine Vink en had twee weken geleden nog met 6-4 van de E7 gewonnen. Dit keer een spannende wedstrijd met een mooi resultaat. 8-7 voor Nieuwerkerk E7. Knap! De eerste punten voor de E7. Volgende week thuis tegen KVS E4.

Nieuwerkerk E8 pakte twee weken geleden nog een puntje tegen KCR E3 (2-2). Dit keer was KCR te sterk met 0-5. Helaas geen goals voor de E8. Nu 1 puntje. Volgende week thuis tegen koploper Korbis E3. Op zoek naar doelpunten!

Nieuwerkerk E9 speelde tegen koploper Nexus E1, de ploeg die wederom te laag is ingedeeld. Het werd 6-17 voor Nexus E1. Die zijn nu al kampioen. Van harte! De E9 staat 2e met 3 punten en speelt zaterdag uit bij Olympia E2.

Nieuwerkerk E10 moest thuisspelen tegen ONDO E7. De ploeg uit ’s Gravenzande was niet aanwezig en dus staat de wedstrijd als “gestaakt” in de KNKV app. Wordt vast vervolgd. Zaterdag gaat de E10 op bezoek bij KCR E7.

D-pupillen

Onze 5 door MAKELAAR LAGENDIJK gesponsorde D-teams kwamen zaterdag allemaal in actie. Van deze 5 D-wedstrijden werden er drie gewonnen (D1, D2 en D5) en twee verloren (D3 en D4).

Nieuwerkerk D1 ging op bezoek bij Victum D1 in Houten. Thuis werd het 16-4 voor de D1. Die stand was dit keer bij rust al bijna gehaald (4-14). Een sterke wedstrijd van een fel spelend Nieuwerkerk dat over 10 schijven meerdere keren tot scoren kwam. Eindstand 6-29. Prachtige uitslag. Nu 10 punten uit 5 wedstrijden. ONDO is netjes blijven winnen en dus officieel nog geen kampioen. Zaterdag de laatste competitiewedstrijd. De kampioenswedstrijd uit bij ONDO. Om kampioen te worden mag de D1 zelfs met 17 punten verschil verliezen. Succes!

Nieuwerkerk D2 speelde thuis tegen KCR D2. Uit was er met 3-5 gewonnen. Ook dit keer twee sterke defensies en weinig goals. Via een 4-1 voorsprong wist de D2 weer keurig te winnen. Dit keer met 4-3. De D2 nu samen met KOAG D1 bovenaan met 6 punten. Zaterdag eerst thuis tegen Vitesse en de week daarna kampioenswedstrijd uit bij KOAG. Succes!

Nieuwerkerk D3 speelde thuis tegen het sterke Fortuna D2. In Delft werd het twee weken geleden 19-4. Dit keer minder goals, maar helaas wel een nederlaag. 1-14 werd het voor Fortuna. Zaterdag speelt de D3 thuis tegen Eibernest D1.

Nieuwerkerk D4 ging als koploper op bezoek bij NIO D1 in Rotterdam. Twee weken geleden werd daar thuis met 10-1 van gewonnen. Een week later ging NIO nog met 4-16 onderuit tegen Valto. Maar zaterdag was alles anders. De D4 verloor met 6-5 van NIO. Een verrassing! Nieuwerkerk D4 nog wel koploper met 6 punten. Zaterdag de kampioenswedstrijd thuis tegen Valto D1. Succes!

Nieuwerkerk D5 speelde thuis tegen Reeuwijk D1. Twee weken geleden een spannende wedstrijd en een 6-7 winst voor de D5. Dit keer minder spanning maar wel weer een zege. 11-2! Mooie uitslag D5. Een 2e plek nu met 6 punten. Koploper Ten Donck D1 heeft 8 punten. Zaterdag eerst de thuiswedstrijd tegen NIO. Die winnen is een week later kampioenswedstrijd bij Ten Donck.

C-aspiranten

Dan de C-teams van VISSTER ELECTROTECHNIEK. Die kwamen zaterdag allemaal in actie. De C4 werd kampioen door de spannende wedstrijd tegen Fortuna te winnen. Ook de C5 en C3 wonnen. De C1 en C2 verloren.

Nieuwerkerk C1 ging op bezoek bij koploper Fortuna C1. Op basis van de eindstand was de C1 zeker niet kansloos. Toch was de koploper wel te sterke met 13-11. Met een thuiswedstrijd tegen Valto in het verschiet lijkt Fortuna C1 wel de titel en dus de plek in de halve finale te pakken. Die Haghe C1 moet hopen op een stunt van Valto en moet zelf ook nog op bezoek bij Nieuwerkerk op de Kleine Vink.

Nieuwerkerk C2 speelde de derby thuis tegen IJsselvogels C1. We schreven het al. Die doen het beter dan in de zaal. De C2 verloor dit keer met 11-12. Na 4 wedstrijden nog geen punten voor de C2. Zaterdag thuis tegen Achilles C1. Die hebben 2 punten.

Nieuwerkerk C3 speelde de afgelopen periode twee keer tegen Dunas C3. De uitwedstrijd werd op 30 mei met 6-3 verloren. Zaterdag de return en die wist onze C3 met 5-3 te winnen! 4 uit 4 nu voor Nieuwerkerk C3. KVS C2 is al kampioen. Zaterdag gaat de C3 op bezoek bij Dijkvogels C1 (nog geen punten).

Nieuwerkerk C4 speelde wederom tegen Fortuna C3. Vorige keer in Delft een zwaarbevochten 4-5 overwinning. Ook deze topper was spannend! Er werd hard voor gestreden en ook nu wist Nieuwerkerk C4 met 5-4 te winnen! Gefeliciteerd! Het betekende in speelronde 4 al het kampioenschap! De C4 staat op 8 punten en Fortuna en DES op 4. Die kunnen Nieuwerkerk C4 dus niet meer inhalen. Gefeliciteerd C4! Zaterdag thuis tegen DES C1.

Nieuwerkerk C5 won thuis de Zuidplasderby met 5-1 van IJsselvogels C3. Goed gedaan C5! Nu koploper met 7 punten. IJsselvogels staat op 5 punten. Dat betekent dat de C5 zaterdag de kampioenswedstrijd speelt in Zoetermeer bij De Meervogels C3 (11.45u) Succes!

B-aspiranten

Twee van de drie B-aspirantenteams van INIZIO speelden zaterdag. De B1 won in Zeeland en de B2 verloor bij RWA.

Nieuwerkerk B1 speelde uit bij degradant TOP B1. Het werd geen goede wedstrijd. Wel werd er met 6-13 gewonnen door de B1. Daardoor nu zeker van de 2e plek met 22 punten uit 13 wedstrijden. Helaas levert de 2e plek op het veld niks op. PKC B1 werd kampioen (24 punten). Gefeliciteerd. Volgende week de laatste competitiewedstrijd thuis tegen DeetosSnel. Eerst aanstaande woensdag de bekerfinale tegen Albatros B1. Succes!

Nieuwerkerk B2 ging op bezoek bij RWA B1. Helaas een nederlaag dit keer. We ontvingen dit verslag van de coach:

Wisselvallig. Zo mogen we het seizoen van Nwk B2 in 1 woord samenvatten. Goede wedstrijden worden afgewisseld met matige wedstrijden en slechte wedstrijden worden gevolgd door een fantastische pot korfbal. Waar 2 weken geleden nog met 16-10 van RWA B1 werd gewonnen, was het vandaag helaas weer een stuk minder. De start was nog voor Nwk, 0-1 na 3 minuten. Hierna was het de wedstrijd van de verdedigingen, die stond aan beide kanten als een huis. Nwk had veel moeite met het strakke voorverdedigen van RWA en kwam niet in het eigen spel. Toch pakte Nwk B2 na 20 minuten op 2-4 de eerste voorsprong van 2 punten. Bij rust was het 3-5. Uitbouwen en punten mee naar huis zou je denken, al was wel duidelijk dat de 1e aanval heel veel kansen nodig had om tot scoren te komen, waar het andere vak aan 1 of 2 kansen genoeg had.

Na rust eenzelfde beeld. Strak verdedigen aan beide kanten en weinig doelpunten. De start was wel duidelijk voor RWA en na 10 minuten stond het 6-5. RWA kreeg steeds meer geloof in een goed resultaat en bij Nwk gingen de kopjes omlaag en zagen we (voor het eerst dit seizoen) ook wat irritatie onderling. Op 6-6 leek Nwk de wedstrijd nog te kunnen kantelen, maar juist op die stand toonde de aanvoerder van RWA haar klasse met 2 doelpunten, waarvan de 8-6 in de laatste minuut. Wedstrijd beslist, de 8-7 van topscorer Sem (4x) was alleen nog voor de boeken.

Er resten deze competitie nog 2 wedstrijden; zaak om deze positief te blijven en het seizoen op een mooie manier af te sluiten B2! Te beginnen volgende week uit bij ODO B1.

De uitwedstrijd van Nieuwerkerk B3 tegen Vitesse B2 is verzet naar donderdag 15 juni. Eerste zaterdag 10 juni thuis tegen Kinderdijk.

A-junioren

Tot slot onze twee JUMBO-juniorenteams. Alleen de A1 kwam in actie en die verloren.

Nieuwerkerk A1 speelde een vrij bizarre wedstrijd thuis tegen het reeds gedegradeerde KCC A1. Ondanks een vroeg blessure van Bas maakte de A1 een behoorlijk verschil in de eerste helft (10-3). Wat er in de rust is gebeurd, weten we niet. Maar het ging in ieder geval goed mis. Eindstand 13-14. Om je achter de oren te krabben. Woensdag speelt de A1 de bekerfinale in Dordrecht tegen Movado A1. In de poule is PKC A1 nu kampioen en speelt ook Die Haghe als nummer 2 de halve finale. Knap en gefeliciteerd!

De wedstrijd van koploper Nieuwerkerk A2 tegen KCR A2 is verzet naar dinsdag 6 juni (20.00u Kleine Vink).

Meer berichten