JTC / PR

Resultaten jeugd 13 mei

Veldkorfbal zoals veldkorfbal is bedoeld! Een strakblauwe lucht en een stralende zon! Heerlijk! Het was genieten op de Kleine Vink! Zaterdag 13 mei kwamen 29 van onze 30 jeugdteams in actie. Alleen de was vrij. Een aantal teams speelde ook doordeweeks al een inhaalwedstrijd. In totaal worden er deze week 34 wedstrijden “besproken”. Van die 34 wedstrijden werden er 20 gewonnen, 13 verloren en 1 gelijkspel. Belangrijk was de overwinning van de A1 dat zich daarmee verzekerde van nog een jaar A-hoofdklasse.

Lees hier hoe de wedstrijden gingen:

F-pupillen

Onze vijf door OPEN MAATWERK gesponsorde F-teams kwamen zaterdag allemaal in actie. De F4 speelde ook vorige week al. In totaal dus 6 F-wedstrijden in dit overzicht. Daarvan werden er 5 gewonnen en 1 verloren. Het gaat goed met de F-teams. Vier teams staan ongeslagen bovenaan.

Nieuwerkerk F1 speelde thuis tegen TOP F1 uit Sassenheim. Het was best een spannend potje, waarbij de F1 eerst nog met 1-3 achterstond. Bij rust was het al 5-4 en uiteindelijk won de F1 ook deze tweede wedstrijd met 12-9. Volgende week thuis tegen het sterke Phoenix F1.

Nieuwerkerk F2 speelde thuis tegen De Meervogels F1. En ook tegen dit eerste team uit Zoetermeer boekte onze F2 een hele ruime zege. Het werd 14-6 en daarmee staat ook de F2 na twee wedstrijden op 4 punten. Volgende week uit naar TOP F2 in Sassenheim, die wonnen zaterdag ook dik van KVS F3.

Nieuwerkerk F3 speelde uit bij ONDO F2 in ’s Gravenzande. Daar speelde de F3 een uitstekende wedstrijd. ONDO had de eerste wedstrijd nog met 12-16 van Maassluis gewonnen, maar dit keer hadden ze geen kans tegen onze sterke F3. Een 6-12 overwinning! En ook de F3 op 4 uit 2. Volgende week thuis tegen Maassluis F1, die hebben nog geen punten.

Nieuwerkerk F4 speelde op zaterdag 6 mei de eerste veldwedstrijd. In Maasland werd met maar liefst 1-15 gewonnen van ODO F3. Wat een mooie uitslag was dat. Afgelopen zaterdag speelde de F4 thuis tegen RWA F2. De ploeg uit Rhoon was een maatje te groot voor onze F4. De coach dacht dat het 3-14 was geworden (de stand stond er nog niet in). Volgende week uit bij ALO F2.

Nieuwerkerk F5 speelde thuis tegen Eureka F1. En na de 2-21 overwinning in de eerste ronde werd het ook nu een grote zege met maar 2 tegengoals. Eureka werd met 12-2 verslagen. Dus ook de F5, net als de F1, F2 en F3 op 4 punten na 2 wedstrijden. Volgende week thuis tegen de nummer 2 IJsselvogels F2.

E-pupillen

Onze tien door Eye for growth en Buro Bouwfysica gesponsorde E-teams kwamen zaterdag bijna allemaal in actie. De wedstrijd van de E4 werd verplaatst. De E2 (woensdag) en E5 (donderdag) hadden zelfs een dubbel programma. Zo werden er deze week in totaal 11 wedstrijden gespeeld. Er werden slechts drie wedstrijden gewonnen, er gingen er 7 verloren en er was 1 gelijkspel.

Nieuwerkerk E1 speelde uit bij Fortuna E1 in Delft. Ook deze tweede wedstrijd wist de E1 in winst om te zetten. Een mooie 11-16 overwinning. Goed gedaan! Koploper met 4 punten. Volgende week uit naar KVS in Scheveningen.

Nieuwerkerk E2 speelde woensdag 10 mei de eerste veldwedstrijd uit bij KCC E1. In Capelle werd er net aan met 4-3 verloren. Zaterdag 13 mei speelde de E2 thuis tegen Olympia E1. Die wedstrijd werd er meer gescoord en dit keer een mooie 8-3 overwinning. Twee uit 2 dus. Zaterdag thuis tegen koploper Weidevogels E2.

Nieuwerkerk E3 ging zaterdag op bezoek bij Achilles E1 in Den Haag. We wisten dat de E3 door hun goede zaalseizoen hoger was ingedeeld. Maar het verschil is wel behoorlijk. Opnieuw een ruime nederlaag. 15-1 werd het in Den Haag. Volgende week thuis tegen ALO. Die wonnen van Achilles, dus de E3 kan weer aan de bak.

Nieuwerkerk E4 kwam als enige jeugdploeg niet in actie. De wedstrijd bij KCR is verzet naar aanstaande dinsdagavond.

Nieuwerkerk E5 speelde donderdag 11 mei de eerste wedstrijd thuis tegen Die Haghe E2. Nieuwerkerk speelde zeker niet slecht maar de E2 van Die Haghe was met 7-10 te sterk. Op zaterdag 13 mei ging de ploeg op bezoek bij Valto E3 in De Lier. Dat werd een hele leuke wedstrijd, maar helaas verloor onze E5 nipt met 13-12. Volgende week thuis tegen Maassluis E1. Die hebben ook nog geen punten.

Nieuwerkerk E6 speelde zaterdag uit bij Dunas E1 in Den Haag. De E6 herstelde zich goed van de ruime nederlaag tegen IJsselvogels E1 en won bij Dunas met 4-8. 2 uit 2 nu, net als Dunas E1. Volgende week thuis tegen Valto E2, die hebben nog geen punten.

Nieuwerkerk E7 speelde zaterdag de eerste veldwedstrijd. Die was thuis tegen Phoenix E2. De ploeg uit Zoetermeer was met 4-8 te sterk voor onze E7. Woensdag de inhaalwedstrijd bij KVS E4 in Scheveningen.

Nieuwerkerk E8 speelde zaterdag thuis tegen KOAG E3. De ploeg uit Krimpen pakte haar eerste punten door met 3-5 te winnen van onze E8. Nieuwerkerk E8 nog zonder punten na 2 wedstrijden. Zaterdag uit naar KCR E3.

Nieuwerkerk E9 ging zaterdag op bezoek bij RWA E4 in Rhoon. In een spannend potje wist de E9 een punt te pakken. Het werd 9-9. Nu dus 3 punten uit 2 wedstrijden. Nexus E1 is de koploper met 4 punten. Volgende week gaat de E9 op bezoek bij Nexus.

Nieuwerkerk E10 speelde zaterdag een uitwedstrijd bij Twist E1 in Vlaardingen. Twee teams die hun eerste wedstrijd hadden gewonnen. Twist E10 won ook haar tweede duel, want Nieuwerkerk E10 werd met 15-6 verslagen. Volgende week op bezoek bij ONDO E7.

D-pupillen

Onze 5 door Makelaar Lagendijk gesponsorde D-teams speelden zaterdag allemaal een thuiswedstrijd op de Kleine Vink. De D1 kwam overigens ook dinsdag al in actie. Van deze 6 D-wedstrijden werden er 5 gewonnen en 1 verloren.

Nieuwerkerk D1 had deze week een dubbele ontmoeting met Die Haghe D1 uit Den Haag. De uitwedstrijd werd dinsdag met 6-17 gewonnen. Zaterdagochtend vroeg kwam Die Haghe naar Nieuwerkerk. Dit keer was de eerste helft scherper van Nieuwerkerk. Na ruim een kwartier was het al 7-1 en was de wedstrijd beslist. Na een 9-2 ruststand liep Nieuwerkerk het eerste kwartier na rust uit naar 14-3. In het laatste stukje wist Die Haghe nog wat te scoren. Eindstand dit keer 17-7. D1 met 6 uit 3 bovenaan en volgende week thuis tegen Victum D1.

Nieuwerkerk D2 speelde zaterdag ook om 9u thuis tegen KOAG D1. In de eerste helft ontliepen de teams elkaar qua score niet veel. Bij rust was het dan ook 4-4. In de tweede helft was de D2 een stuk sterker. 8 goals na de rust en slechts 2 doorgelaten. Eindstand 12-6. Goed gedaan. In deze poule staan nu alle teams op 2 punten na twee wedstrijden. Volgende week uit naar KCR D2 in Riddkerk.

Nieuwerkerk D3 speelde zaterdag thuis tegen Korbis D3. In deze wedstrijd werd door twee teams goed verdedigd. Nieuwerkerk D3 deed dat net iets beter en won dan ook met 3-2! Volgende week uit naar Fortuna D2, een oude bekende van de zaal en nu koploper met 4 punten. Nieuwerkerk D3 heeft er 2.

Nieuwerkerk D4 speelde zaterdag thuis tegen ODO D2. Dit werd een leuke en spannende wedstrijd. Net als tegen Valto wist Nieuwerkerk D4 8 keer te scoren. ODO maakte er 6 en dus won Nieuwerkerk D4 met 8-6. De ploeg staat bovenaan met 4 uit 2. Volgende week thuis tegen NIO D1.

Nieuwerkerk D5 speelde ook thuis en wel tegen Ten Donck D1. Helaas ging deze wedstrijd verloren. De ploeg uit Ridderkerk was met 3-7 te sterk. De D5 nu op 2 uit 2 op de 2e plek. Volgende week uit naar Reeuwijk D1 die ook 2 punten hebben.

C-aspiranten

Dan de C-teams van Visser Electrotechniek. Ook die kwamen zaterdag allemaal in actie. De C4 speelde ook dinsdag al een wedstrijd. Van deze 6 wedstrijden voor de C-teams werden er 4 gewonnen en 2 verloren.

Nieuwerkerk C1 speelde zaterdag 6 mei de belangrijke uitwedstrijd bij Valto. Die werd met 6-10 gewonnen. Zaterdagmiddag speelde de C1 thuis tegen de rode lantaarndrager in de poule: KCR C1. Zoals voorspeld is KCR niet zo matig als de stand doet denken. Bij rust stond KCR op een 2-3 voorsprong. In de tweede helft stelde Nieuwerkerk C1 orde op zaken en wist met 9-5 te winnen. 14 punten nu uit 11 wedstrijden en een 3e plek op grote achterstand van Fortuna en Die Haghe (19 ptn). Volgende week thuis tegen Vitesse C1.

Nieuwerkerk C2 speelde zaterdag thuis tegen ONDO C2. Het werd een matige wedstrijd van Nieuwerkerk C2. ONDO was met maar liefst 8-16 te sterk. Na twee ruime nederlagen staat de C2 nu laatste. Volgende week uit naar Albatros C2.

Nieuwerkerk C3 ging zaterdag op bezoek bij KVS C2 in Scheveningen. Daar werd helaas weinig gescoord en met 3-2 verloren. KVS nu bovenaan en Nieuwerkerk 2 punten daar achter. Volgende week uit naar Dunas C3 in Den Haag.

Nieuwerkerk C4 opende de competitie dinsdagavond 9 mei bij DES C1 in Delft. Die wedstrijd werd knap met 2-4 gewonnen door onze C4. Zaterdag speelde de ploeg een thuiswedstrijd tegen Avanti C4. Ook deze wedstrijd werd gewonnen: 6-4. 4 uit 2 nu voor onze C4, net als Fortuna C3. Zaterdag uit naar Fortuna in Delft.

Nieuwerkerk C5 speelde zaterdag de uitwedstrijd bij Weidevogels C2 in Bleiswijk. Daar pakte onze C5 twee knappe punten door met 2-4 te winnen. Lekker bezig C5 en 4 punten uit de eerste twee wedstrijden. IJsselvogels C3 won ook al twee keer. Zaterdag is het in Moordrecht de derby tussen de twee koplopers.

B-aspiranten

De B-aspiranten van INIZIO speelden drie wedstrijden. Alleen de B1 wist te winnen. B2 en B3 verloren.

Nieuwerkerk B1 speelde zaterdag thuis tegen KCR B1. KCR B1 kwam nog wel op een 0-1 voorsprong, maar daarna was het Nieuwerkerk dat de klok sloeg. Met leuke aanvallen werd een ruime voorsprong opgebouwd. In de tweede helft was de afronding niet goed genoeg om een hele hoge uitslag neer te zetten. Eindstand 16-6. Dinsdagavond de inhaalwedstrijd bij Vriendenschaar.

Nieuwerkerk B2 ging op bezoek bij VEO B1 in Voorburg. Daarvan ontvingen wij het volgende verslagje:

Nieuwerkerk B2 mocht na 2 weken vakantie aantreden tegen VEO B1. Een oude bekende, waar in de zaalcompetitie 2 keer (nipt) van was verloren. Helaas was de start van de B2 weer niet scherp: 5-1 na 15 minuten. Toch werd er niet heel slecht gespeeld en werd het verschil vooral gemaakt in het afrondingspercentage. Na aanwijzingen van de twee coaches kwam de ploeg beter in de wedstrijd en kwam VEO vaak niet verder dan 1 schot per aanval. De afronding bij Nieuwerkerk bleef echter onder de maat en zo was het 7-3 bij rust.

In de rust even afkoelen, de positieve punten benadrukken en benoemen wat er beter kan. Er was nog niks verloren, vertrouw meer op je schot en afronding.

De start was nog voor VEO, maar na een time-out op 10 minuten bij 11-5 tapte de B2 de tweede helft uit het spreekwoordelijke andere vaatje. Punt voor punt kroop Nieuwerkerk dichterbij met fraaie aanvallen waarbij geduldig werd gespeeld tot de juiste kans. Verdedigend werden de duimschroeven aangedraaid en zo liep Nieuwerkerk B2 door een 0-5 run naar 11-10 met nog 4 minuten te spelen. De gelijkmaker hing in de lucht! Kon het dan toch nog? Helaas juist op dat moment 2 slordige aanvallen aan Nieuwerkerk-kant, waar VEO van profiteerde: 12-10, wedstrijd beslist. En zo mocht Nieuwerkerk B2 wederom naar huis zonder punten, maar met complimenten en hopelijk veel vertrouwen voor de volgende wedstrijd.

Dank je wel! Helaas nog geen punten voor de B2. Volgende week thuis tegen RWA B1.

Nieuwerkerk B3 speelde zaterdag thuis tegen Vriendenschaar(H) B2. Helaas werd ook de tweede wedstrijd door de B3 verloren. Vriendenschaar was met 10-14 te sterk. 0 uit 2 voor Nieuwerkerk B3. Volgende week thuis tegen Vitesse B2.

A-junioren

Tot slot onze twee JUMBO-juniorenteams. De A1 speelde zich veilig en de A2 bleef koploper.

Nieuwerkerk A1 speelde thuis tegen ONDO A1. Een hele belangrijke wedstrijd in de strijd om handhaving in de A-hoofdklasse. Nieuwerkerk had een voorsprong van drie punten op ONDO en kon bij winst dus hele goede zaken doen. Het werd een spannend duel waarin Nieuwerkerk A1 eigenlijk steeds aan de goede kant van de score stond. Maar elke keer knokte ONDO zich goed terug van een achterstand van 3 punten. Bij rust stond Nieuwerkerk op 8-7. Ook na rust liep Nieuwerkerk A1 steeds uit naar een voorsprong van 2/3 punten, waarna ONDO zich weer in de wedstrijd schoot. Zo ging de wedstrijd een spannende slotfase in op 17-17. De uiteindelijk winnende treffer viel al drie minuten voor tijd. 18-17! Een zwaarbevochten en hele belangrijke overwinning.

Albatros A1 won van KCC. Albatros en ONDO staan nu op 6 punten. KCC op 3. Nieuwerkerk A1 heeft 11 punten. Er zijn nog 3 duels te spelen. ONDO en Albatros spelen volgende week tegen elkaar. Door het positieve onderling resultaat is het onmogelijk dat beide teams Nieuwerkerk A1 nog inhalen. En daarmee is Nieuwerkerk A1 door deze overwinning in speelronde 11 al zeker van handhaving. Gefeliciteerd! Volgende week de strijd om plek 4 in Sassenheim tegen TOP A1.

Koploper Nieuwerkerk A2 speelde de eerste veldwedstrijd thuis tegen IJsselvogels A2. Doordeweeks had IJsselvogels A2 met 12-16 van de concurrent van Nieuwerkerk A2 verloren; DES A1. En ook Nieuwerkerk A2 was te sterk voor IJsselvogels A2. Het werd 12-6 op de Kleine Vink. Nieuwerkerk A2 nu naar 14 punten uit 8 wedstrijden. Valto A2 en Dijkvogels A1 allebei op 13 punten met een wedstrijd meer gespeeld. DES op 12 uit 8. Volgende week de topper uit bij Dijkvogels A1.