JTC / PR

Nieuwerkerk/Jumbo A1 plaatst zich voor WK Beach Korfbal 2024

Afgelopen weekend vond het Nederlands kampioenschap beachkorfbal plaats op het strand in Scheveningen. Het betreft een toernooi met open inschrijving en Nieuwerkerk deed met de D1, C1, B1, A1 en A2. Het werd een prachtige dag met veel strijd en plezier in het zand. De A-junioren waren op dreef en wisten zich na winst in de finale te plaatsen voor het WK beachkorfbal 2024. Zij vertegenwoordigen daar Nederland! Nieuwerkerk/Jumbo A1 werd Nederlands kampioen beachkorfbal.

Het begint een traditie te worden. Nieuwerkerk dat zich met haar selectieteams in de voorbereiding van het nieuwe korfbalseizoen meldt in Scheveningen voor deelname aan het NK beachkorfbal. Het werd een prachtige dag met een strakblauwe lucht en een stalende zon!

Nieuwerkerk/Lagendijk D1 verdedigde haar titel van 2022. Bij de D een sterk deelnemersveld met o.a. Die Haghe D1, Dalto D1, ONDO D1, KVS D1 en Fortuna D1. Nieuwerkerk D1 won van ONDO (6-2), Dalto (2-3) en Fortuna (2-8). De laatste poulewedstrijd was tegen KCC. Zij kwamen met de D1 van vorig jaar en hadden dus eigenlijk een halve C-ploeg. Dat team was met 5-1 te sterk voor Nieuwerkerk D1, dat zo net de halve finale miste.

Nieuwerkerk/Visser Elektrotechniek C1 zag ook sterke tegenstanders op het toernooi zoals Heerenveen C1, Dalto C1, Fortuna C1, KVS C1 en PKC C1. In de poule begon Nieuwerkerk C1 met een nipte nederlaag tegen Dalto (10-11). Daarna overwinningen op Korbatjo (11-2) en ONDO (3-0). De laatste poulewedstrijd tegen Fortuna werd het gelijk (8-8), waardoor ook de C1 de halve finale net miste.

Nieuwerkerk/Inizio B1 zat in de poule bij ONDO, IJsselvogels, Sporting Delta en Korbatjo. Op voorhand niet de sterkste poule, omdat Fortuna, Dalto, KVS en Unitas bij elkaar zaten. In de eerste wedstrijd liet Nieuwerkerk B1 zich verrassen door IJsselvogels (4-5). De overwinningen tegen ONDO (9-2), Sp. Delta (13-4) en Korbatjo (10-8) waren helaas net niet voldoende voor de halve finale.

Meer succes had Nieuwerkerk bij de junioren. De A1 en A2 hadden dit weekend trainingsweekend met een overnachting op de Kleine Vink. Met een grote groep en dus twee teams waren zij richting Scheveningen gegaan. Voor de junioren stond ook wat op het spel. De winnaar van het toernooi plaatst zich namelijk voor het WK beachkorfbal 2024 in Portugal. Vorig jaar was dat Dalto A1. Zij spelen volgende week in Polen het WK 2023. Bij de junioren zagen we de nieuwe heren Job, Joshua en Kas in actie! Leuke gasten en echte aanwinsten voor onze junioren!

Nieuwerkerk/Jumbo A2 zat in een poule met KVS A1, Fortuna A1, Dalto A3 en Heerenveen A1. De eerste wedstrijd tegen Dalto werd het 5-2 voor Nieuwerkerk. Daarna een spannend en stevig duel tegen Heerenveen, dat wel met 10-6 werd gewonnen! Toen ook Fortuna werd verslagen met 5-3 was de A2 hard op weg naar de halve finale. Die werd behaald met vier overwinningen, want ook KVS werd verslagen (9-3).

Nieuwerkerk/Jumbo A1 zat bij Dalto A2, KVS A2, Dalto A4 en Scheldevogels A1 in de poule. Geen sterke poule. Alleen de openingswedstrijd tegen Dalto A2 was erg spannend. Wel 11-10 winst. Daarna ruime zeges op Scheldevogels (14-1), KVS (13-4) en Dalto A4 (4-9). Op naar de halve finale.

Nieuwerkerk/Jumbo A1 speelde de halve finale tegen Dalto A1 in het beachstadium. Wat een fantastische wedstrijd werd dit! Veel en enthousiast publiek op de tribune. Veel mega enthousiaste reserves langs de lijn en prachtige acties in het veld. Dalto leek de wedstrijd met 20-19 te winnen, maar in de slotseconde schoot Nieuwerkerk een tweepunter binnen! 21-20 winst! Finale!

Nieuwerkerk/Jumbo A2 speelde op het veld daarnaast op hetzelfde moment de halve finale tegen ONDO A1. Ook daar was het spannend! In de laatste minuut de winnende treffer voor Nieuwerkerk A2. Ook naar de finale! Knap!

Dat betekende dat de junioren van Nieuwerkerk toen al wisten dat ze zich hadden geplaatst voor het WK 2024! De spelers van Nieuwerkerk vertegenwoordigen Nederland in het Oranje shirt op het WK 2024! Heel gaaf! We horen binnenkort vast hoe dat allemaal in zijn werk gaat.

De finale moest natuurlijk ook nog worden gespeeld. Dat werd een demonstratie wedstrijd maar de junioren waren te moe om er een hele mooie show van te maken. De A1 won van de A2 en werd kampioen! De A2 pakte een hele mooie tweede plek!

Meer berichten