JTC

KAMPIOENEN JEUGD CKV NIEUWERKERK

Update 19 juni

Het korfbalseizoen 2021/2022 zit er op. Behalve voor de B1! Die spelen zaterdag 25 juni nog de finale om het kampioenschap van Nederland! Zo knap en heel gaaf! Tijd om de kampioenenbalans op te maken! Wie zijn er, naast de B1, nog meer kampioen geworden bij de jeugd? Bij de F-teams werden Nieuwerkerk F3 en F5 eerder al kampioen. Bij de E-teams was het al feest voor de E8 en E5. Afgelopen zaterdag kwam daar het kampioenschap van de F1 bij! 

F-pupillen

De vijf F-teams van Gerda v.d. Knaap presteerden heel goed op het veld. Om te beginnen de F5. Dit team van Jasper en Robin werd zaterdag 11 juni kampioen door OZC F2 met 11-3 te verslaan. Met veel publiek langs de lijn was al snel duidelijk dat de F5 ook deze wedstrijd ging winnen! Knap van dit jonge en nieuwe team! Gefeliciteerd F5! Ook de laatste wedstrijd won de F5 afgelopen zaterdag ruim bij KOAG. Door er 24 te scoren kwam de F5 precies op 100 goals uit. In 6 wedstrijden, heel goed!

Zaterdag 11 juni werd ook de F3 al kampioen. De ploeg van Ronald won de kampioenswedstrijd tegen Nikantes F1 werd het maar liefst 18-2! Super goed gedaan! Ook 10 punten uit 5 wedstrijden en 63 doelpunten is ook heel veel! Gefeliciteerd F3! De laatste wedstrijd was zaterdag 18 juni uit bij Twist. Helaas was de halve ploeg afwezig. Er werd voor de eerste keer in hele lange tijd weer eens verloren. Voor het kampioenschap maakte het gelukkig niet meer uit.

Zaterdag 18 juni konden er twee kampioenen bij komen. Helaas verloor de F2 de kampioenswedstrijd tegen Avanti F1. Avanti was duidelijk sterker en is dus de terechte kampioen. Gefeliciteerd.

Bij Nieuwerkerk F1 was het een stuk spannender. De ploeg van Jordy en Joost speelde de kampioenswedstrijd tegen de directe concurrent ONDO in ’s Gravenzande. De teams stonden voor de wedstrijd gelijk met 7 punten uit 5 wedstrijden. De winnaar zou dus kampioen worden. Lange tijd leek dat Nieuwerkerk F1 te worden. De verdedigingen stonden als een huis en er werd weinig gescoord. In de tweede helft pakte de F1 een 1-4 voorsprong. ONDO kwam door de superspeler al snel op 2-4 en in de absolute slotfase werd het ook nog 3-4 en 4-4. Dat werd ook de eindstand waardoor Nieuwerkerk F1 en ONDO F1 samen kampioen zijn in deze poule. Gefeliciteerd F1! Wat een seizoen! Drie keer kampioen! Heel goed!

E-pupillen

Nieuwerkerk E8 werd zaterdag 11 juni kampioen! Nadat de midweekse wedstrijd tegen NIO nog was verloren, ging het uit bij concurrent Vitesse E2 weer heel goed! Daar waar Nieuwerkerk E8 voor de zaal nog met 27-1 had verloren van Vitesse E3 werd er nu met 4-6 gewonnen van Vitesse E2. Dan heb je dus een goede ontwikkeling doorgemaakt als team! Knap! De overwinning bracht de E8 op 8 punten uit 5 duels. Vitesse kan alleen nog maar gelijk komen. Er kon dus al een feestje worden gevierd door de E8. Gefeliciteerd! Ook een felicitatie naar coach Damiët en trainers Jip en Matthijs!

Voor Nieuwerkerk E7 is het nog even spannend. De ploeg won zelf zaterdag heel knap van ONDO E4. Daardoor staat Nieuwerkerk E7 nu op de 1e plek met 7 punten uit 6 wedstrijden. Op de tweede plek staan Olympia E1 en ONDO E4 met allebei 6 punten uit 5 wedstrijden. Maandag 20 juni is het Olympia – ONDO. Als die wedstrijd in een gelijkspel eindigt zijn de drie teams samen kampioen. Bij winst is of Olympia of ONDO kampioen en eindigt onze E7 op een mooie 2e plek. 

Ook Nieuwerkerk E5 is al kampioen! De kampioenswedstrijd uit bij KCR op 11 juni was spannend en werd met 6-7 gewonnen! Ook de laatste wedstrijd tegen Excelsior E1 werd met 8-2 gewonnen waardoor de E5 alleen bovenaan is geeindigd met 10 punten. Goed gedaan E5 o.l.v. de coaches Kenzo, Raph en als zij er niet bij konden zijn de vader van Esmee! Gefeliciteerd!

Nieuwerkerk E2 had nog een heel klein kansje op het kampioenschap. Zelf won de ploeg heel knap met 8-11 bij IJsselvogels E1. KCR E1 moest verliezen, maar die speelde met 9-9 gelijk bij Weidevogels, waardoor de E2 1 puntje achter KCR E1 eindigt. Knap in een poule met alleen maar E1-teams!

D-teams

Helaas geen kampioenen bij de D-teams.

C-teams

Helaas geen kampioenen bij de C-teams.

B-teams

De eerste jeugdkampioen op het veld was dus de B1. Nieuwerkerk B1 is ongeslagen kampioen geworden in de B-hoofdklasse. De eerste wedstrijd van het veldseizoen werd in september nog gelijk gespeeld tegen Albatros B1. Daarna 13 overwinningen op rij voor de ploeg van Nathan en Bob! 14 gespeeld, 27 punten. Erg knap! In de zaal eindigde het Play-off avontuur van de B1 in de finale. Daarin was DVO B1 te sterk. Op het veld speelt de ploeg wederom in de finale! Een bizar knappe prestatie! De halve finale tegen LDODK werd onder loodzware omstandigheden (waarin goed korfbal eigenlijk niet mogelijk was) met 9-8 gewonnen! Super knap! 25 juni de finale tegen Fortuna B1 in Driebergen. Succes B1!

A-teams

Bij de junioren helaas geen kampioenskansen, maar wel de knappe handhaving van Nieuwerkerk A1 in de Hoofdklasse junioren.

Meer berichten