JTC

Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (9)

Zaterdag 16 december 2023, het is alweer zover, de laatste wedstrijden van het jaar! Voor uw reporter is het jaar voorbij gevlogen. Maar dit artikel dient niet als analyse van het prive-leven van uw reporter, het is duidelijk dat u behoefte heeft aan een vlijmscherpe analyse van het spel van de E-teams gedurende deze laatste speelronde. Uiteraard zal hieraan voldaan worden, maar voordat ik dat doe wil ik nog een tweetal zaken aanstippen. Als eerste een kleine herinnering aan het schot-toernooi dat op 30 december 2023 zal plaatsvinden, een leuk initiatief, dus doe vooral mee!

Tot slot wil ik u via deze weg veel liefde en geluk wensen voor de kerstdagen en het nieuwe jaar. Daarbij hoop ik u ook mee te mogen geven dat op basis van de actuele verkiezingsuitslag de samenleving een stukje boosheid en onverdraagzaamheid richting anders / anderen lijkt te ontwikkelen. Laten we ervoor zorgen dat de lokale CKV een plek blijft waar er op een positieve en constructieve manier naar elkaar wordt omgekeken!

Nieuwerkerk E1 – KCR E1

Deze zaterdag mocht de E1 van Nieuwerkerk aan de bak tegen KCR. Op het veld was deze ploeg eigenlijk de enige concurrent geweest voor de titel. Daarbij bleek dat Nieuwerkerk toen best veel moeite had met de druk die werd uitgeoefend op de passing en het vrijkomen. Deze wedstrijd bleek de tactiek van de ploeg uit Ridderkerk echter heel anders. KCR besloot namelijk bij balverlies direct terug te rennen naar de eigen korf en vervolgens op 3 meter rond de korf te blijven hangen.

Deze tactiek bracht echter niet het gewenste effect. Nieuwerkerk begon sterk en schoot er gelijk meerdere ballen in. Vanaf de kant werd er de nadruk gelegd op het verhogen van het baltempo en het gebruik van het gehele veld. Daarbij was de opdracht nadrukkelijk om, ondanks het ontbreken van enige druk, de bal naar de achterkant van de korf te brengen. De spelers gaven goed gehoor aan deze opdracht, en vanaf de kant was het genieten om te zien dat er meerdere malen een crossbal over het veld ging.

Daarbij dient de 1-0 van Cathy in het bijzonder een vermelding, niet alleen omdat Cathy de bal er mooi zuiver in schoot, maar vooral vanwege de pass van Noa. Van links voor de korf gooide hij een perfecte bal naar de rechter achterzijde, vriend en vijand konden niet anders dan klappen voor deze pass! Noa speelde überhaupt een sterke wedstrijd, waarbij later in de wedstrijd zijn inzet en afjagen werd beloond met een onderschepping waaruit hij op de voor hem karakteristieke wijze scoorde.

Vrij snel was het gat geslagen en stond het 5-2 voor de thuisploeg.  De beide Nieuwerkerkse coaches, die normaal toch echt wel nadrukkelijk aanwezig zijn, konden de teugels wat laten vieren. Het was vrij snel duidelijk dat KCR geen punten zou gaan behalen. Ondanks dat er wederom geen wissel beschikbaar was, Fem lag namelijk nog steeds thuis ziek onder de wol, hielden de kinderen het goed vol.

Langzaam maar zeker werd het gat steeds groter. Het spel van KCR werd steeds moeizamer en de blauw zwarte formatie kon steeds meer druk zetten. Gevolg daarvan was dat het baltempo bij de tegenstander steeds verder omlaag ging. Uiteindelijk wist KCR nog redelijk bij te blijven doordat de ploeg een heel hoog doelgemiddelde had, absoluut een compliment waard! De eindstand van 13-8 gaf daarbij de verhoudingen op zich prima weer!

Vanuit uw razende reporter complimenten voor de inzet. Weer echt als team gespeeld, waarbij het voorverdedigen vooral positief opviel. Ongeslagen in deze poule het nieuwe jaar in is absoluut een prestatie, daar mag de ploeg trots op zijn! Komend jaar deze lijn doorzetten!

Phoenix E1 – Nieuwerkerk E2

Het tweede E team van Nieuwerkerk ging vandaag op pad naar Phoenix. Een ploeg waar op papier absoluut iets te halen zou moeten zijn. Helaas kwam de E2 niet verder dan 10-10.

Een korte analyse achteraf met de toch ietwat gefrustreerde hoofdcoach van de E2 liet zien dat er vooral in de verdediging onnodige fouten werden gemaakt. Aanvallend werd er best goed gespeeld, maar als je ze daarna ook weer gemakkelijk doorlaat dan zal je niet gaan winnen. Natuurlijk is dit geen halszaak, pak het leermoment en zorg ervoor dat er in 2024 een niet te doorbreken verdediging staat!

Olympia E1 – Nieuwerkerk E3

De laatste wedstrijd van 2023! Voor de E3 even wennen aan het tijdstip van de wedstrijd. E’tjes spelen meestal in de ochtend. Voor aanvang van de wedstrijd kregen we te horen dat dit kwam door de twirlers die in de ochtend hun zaal bezetten.  Zijn we ook weer op de hoogte!

De E3 heeft te maken met niet fitte spelers vandaag. Lisa niet helemaal lekker. Matthijs beginnend griepje. Thirza net terug van een heftige griep. Andrew lichte griep gehad. Zo is besloten om ons adoptie E3-er  Lynn Verbeek mee te nemen.

De E3 begon het eerste kwart heerlijk. Een 0-3 voorsprong gaf hoop. Daarna liep het wat minder gesmeerd. Bij rust was het 2-3. Toen  het derde kwart… en zoals vaker meegemaakt dit seizoen, stelde de tegenstander gewoon 4 jongens op. Weer moest de trainer ingrijpen hierin en zeggen dat dit niet kon. Uiteindelijk zetten ze er een dame in  en we konden beginnen aan kwart 3.  Het liep allemaal wat minder soepel bij E3. Spanning? Niet fit? Wie zal het zeggen. Toch werd er 1 keer gescoord en gingen we met 3-4  het laatste kwart in. Nog 1 x alles geven en kwam ook uit de tenen! 3 x gescoord waarvan 1 doelpunt voor Olympia was. Eindstand 4-6 . Opgelucht dat de wedstrijd was afgelopen, werden de strafworpen nog genomen en keerden we voldaan huiswaarts. Dus het antwoord op uw vraag van vorige week , beste razende reporter is: …. Jaaaaaaa!

Nieuwerkerk E4- Twist E1

Vandaag mochten onze kanjers van de E4 aantreden tegen Twist E1 uit Vlaardingen. Waar onze kinderen vorige week tegen reuzen van meiden speelden, speelden we gelukkig nu tegen een tegenstander die meer van onze lengte was.

Omdat we de afgelopen week veel zieken hadden en nog niet iedereen helemaal fit was hadden we vandaag versterking van Lisa Vogelaar. We begonnen de wedstrijd lekker fel met Lynn, Liv, Olivia en Thijs. Vooral Lynn was erg wakker want die scoorde binnen no-time 3 super mooie doelpunten! Twist speelde erg veel op de doorloopballen en wist daarmee ook regelmatig te scoren. Het kwam dan ook redelijk snel gelijk en daarna nam Twist een voorsprong, maar de kinderen van E4 gaven niet op! Ze bleven hard werken en bouwden regelmatig een mooie aanval op. Helaas wilde de bal vandaag niet in de korf en gingen een hoop schoten net mis of op de rand van de korf. Met Lisa in de ploeg kwam er weer wat meer beweging in het veld en konden uiteindelijk ook Liv en Daan een mooi punt scoren van afstand. Helaas was Twist aan het einde te sterk en scoorden vooral het laatste kwart veel doelpunten. Met een eindstand van 5-9 waren de coaches toch niet ontevreden over het spel. Onze kanjers gaan namelijk iedere week weer vooruit en laten soms erg goed spel zien. Volgende week nog één keer vlammen in 2023 tegen Albatros!

Nieuwerkerk E5

Nieuwerkerk E5 is aan het genieten van haar welverdiende rust. Daarbij zullen er vast goede voornemers zijn voor het jaar 2024, misschien zou de eerste overwinning hier mooi in passen?

Nieuwerkerk E6

Nieuwerkerk E6 was ook vrij dit weekend. De ploeg mag echter op 23 december nog een keer aan de slag tegen de directe concurrent KCR E5. Geef ze van jetje!

Nieuwerkerk E7

In deze zelfde lijn volgt het 7e e-team van Nieuwerkerk, zij zullen deze zaterdag aantreden tegen Reeuwijk E3. Daarbij hebben beide ploegen 2 punten, alleen lijkt Reeuwijk net iets makkelijker te scoren. Hopelijk is de verdediging van Nieuwerkerk op orde en kunnen zij een sprongetje maken op de ranglijst!

Meer berichten