JTC

Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (26)

Tot en met het laatste stukje van de Wel-en-Wee waren er nog geen kampioenen te bespeuren geweest bij de E-teams van Nieuwerkerk. U had als trouwe lezer al wel kunnen zie dat er diverse kampioenskandidaten waren. De E1, E3, E4, E5, E6 en E7 konden allemaal nog aanspraak maken op de titel!

Recent hebben twee teams die kans om weten te zetten in een daadwerkelijk kampioenschap! Zowel de E1 als de E4 hebben een medaille en diploma van Gerda mogen ontvangen, super gedaan! Daarbij meent uw razende reporter een extra eervolle vermelding te moeten doen voor de E1. Deze ploeg is ingedeeld in de hoogst mogelijk klasse van de regio, maar wist toch een COMPLEET JAAR ongeslagen te blijven! In totaal werd er twee keer gelijkgespeeld, tegen PKC E1 en IJsselvogels E1 werden de punten gedeeld. Een prestatie van formaat!

Onmiddelijk ontstaat dan het gevoel dat je de E4 te kort gaat doen, dat is natuurlijk niet de bedoeling! De eerste jaars kinderen uit de E4 hebben laten zien dat ze een hele goede groei doorgemaakt hebben. Ondanks een pittig zaalseizoen werd er goed doorgezet en was de titel een beloning voor het harde werken, super gedaan! Over te kort doen gesproken, wacht dat u van Nieuwerkerk E2? Deze ploeg speelt in de poule direct achter Nieuwerkerk E1, met als tegenstanders KCR E1, RWA E1 en KOAG E1. Toch weet de E2 zich meer dan goed staande te houden op dit hoge niveau. Compimenten voor de trainers en coaches, Willem, Jip en Matthijs, door hun inzet kan Nieuwerkerk volgend jaar weer een sterke toevoeging doen aan de D-selectie! En natuurlijk is het onmogelijk om het jaar daarop een sterke D1 te vormen uit “slechts” de E1, en is juist dit hoge niveau van de E2 een zegen voor de doorstroming!

Teleurstelling is de andere kant van de sport. Daar waar De E1 en de E4 wisten te winnen waren er natuurlijk ook ploegen die (onverwacht) af haakten voor de titel. Een voorbeeld van deze onverwachte tegenslag was de E3, na een tweetal nederlagen is de ploeg uitgespeeld en pakt Reeuwijk E2 de titel in deze poule. Toch een heel mooi kampioenschap in de zaal, super gedaan! Hetzelfde geld voor Nieuwerkerk E5, die spelen “gewoon” een dijk van een veldseizoen, helaas was Nexus E2 afgelopen zaterdag net wat sterker.

Spannend is het nog in meerdere poules, wat dacht u van Nieuwerkerk E6? Die spelen zaterdag de beslissende wedstrijd tegen KCR E7. Bij winst pakt de E6 van uw club een geweldige gedeelde eerste plek! Ook in de poule van de E7 zijn nog allerlei scenario’s mogelijk, waarbij er in theorie zelfs een mogelijkheid is dat 3 ploegen de eerste plek zullen delen!

Avanti E1 – Nieuwerkerk E1

Afgelopen zaterdag speelde de E1 de kampioenschapswedstrijd tegen Avanti. Als je naar de stand kijkt, Avanti staat derde in de poule, zou je kunnen denken “kat in het bakkie”. Maar soms zijn dingen niet wat het lijkt. Avanti E1 is namelijk de beste ploeg waar we dit seizoen tegen gespeeld hebben. Snelle dames, schotvaardige heren en ze spelen al “echt” korfbal, lange lijnen en veel schieten.

Aangezien uw razende reporter een verslag aan het maken is over de Domstad, is er dit keer maar één coach die het praatje vooraf doet. Die ziet nerveuze koppies, het is voor deze kids niet de eerste kampioenschapswedstrijd, maar gelukkig went het nooit!

Gehamerd wordt erop de verdediging. De jongens mogen niet te veel naar de bal kijken, maar vooral naar de kin van hun mannetje. De Avanti heren schieten met scherp dus lekker veel druk erop. De meiden kunnen helpen door goed voor te verdedigen. Dan kunnen de jongens nog dichterbij blijven.

Aanvallend is het makkelijk, lekker spelen voor elkaar. Gun elkaar de bal en de kans en het komt allemaal goed.

Onder heerlijke omstandigheden, we zijn al blij als het droog is, fluit de scheidsrechter in. Het moet zeker gezegd worden, de scheidsrechter was vandaag in vorm, hij floot een lastig potje, maar bleef rustig en neutraal (dat maken we weleens anders mee).

De wedstrijd begint heerlijk, mooie aanvallen, goed verdedigen. De Avanti meiden scoorde twee goals, dat zouden ook de laatste goals zijn van de meiden, puik werk van de Nieuwerkerkse meiden. Nieuwerkerk creëert veel kansen, maar de afronding kan en moet eigenlijk beter, hierdoor een 3-3 tussenstand na 10 minuten beuken.

Even snel de koppies bij elkaar, om weer snel door te gaan. NWK blijft leuk aanvallen vanuit de 2-2, omdat iedereen insteekt is het voor Avanti heel moeilijk om voor te verdedigen, hierdoor blijven de kansen komen. Echter Avanti blijft ook lekker scoren, hierdoor wordt het verschil nooit groter dan 1 doelpunt, ruststand 5-5.

Het derde kwart is misschien wel het beste kwart van NWK, iedereen is in beweging, iedereen valt aan en na het derde kwart heeft iedereen gescoord, ook is er een klein gaatje geslagen met Avanti 8-9.

Het laatste kwart speelt NWK met 3 dames en Avanti met 3 heren, maar nogmaals NWK heeft een kleine voorsprong, die wordt uitgebreid naar 8-10, je voelt dat de wedstrijd heel langzaam binnen gehengeld wordt.

Avanti stapt dan over op het spel alles omhoog, kortom als je maar een klein beetje vrijstaat schieten, dit werp wel zijn vruchten af aangezien NWK niet goed staat de rebounden. Avanti komt toch terug in de wedstrijd, met snelle aanvallen en goede schoten…9-10, 10-10, 11-10, het zal toch niet….Nee het zal niet, de meiden doen er een stappie bij en direct na de 11-10 maakt NWK de hele belangrijke 11-11. Nog 4 minuten te spelen.

Toch valt het balletje verkeerd aan de andere kant en weer een voorsprong voor Avanti 12-11, maar dan zie je hoe gegroeid deze ploeg is, ze blijven rustig spelen, werken voor elkaar en al snel valt de 12-12. Nog 1,5 minuut te spelen.

Avanti mag de bal uitnemen en neemt weer een snelle aanval, dit keer een schot. Nu wint Lydia het duel van haar heer en gooit direct door naar Fem, Fem gelijk door naar Katie, Faas is al achter de korf en komt er goed voor, de twee dames maken hun actie en Katie komt erlangs en maakt de doorloopbal prima af! 12-13 nog 1 minuut. Noa staat aan de kant te springen!!!

Avanti doet nu iets rustiger aan maar ook nu weer wordt het eerste schot afgevangen, Nieuwerkerk loopt heel goed vrij, spelen de juiste ballen, kortom Nieuwerkerk speelt de wedstrijd zeer proffie uit, Avanti krijgt de bal niet meer in bezit.

KAMPIOEN!

Het moet gezegd Avanti speelde ook een goede wedstrijd en 12-12 was misschien verdiend geweest, maar uiteindelijke maken de Nieuwerkerkse dames het verschil ten opzichte van Avanti. 12-13 was wel heel lekker en natuurlijk extra mooi om zo kampioen te worden. Lekker snel naar NWK, want Gerda stond te wachten met lieve woorden, een diploma en de medaille.

Deze week nog even genieten en dan de laatste wedstrijd op een klein veld, die is tegen IJsselvogels (dus de coach wil heel graag winnen). Verder staat onze ongeslagen status op het spel. In het hele seizoen 31 competitie en oefenwedstrijden heeft de E1 pas twee keer gelijk gespeeld en de rest gewonnen, zou het bij een laatste overwinning een historisch seizoen zijn?

KOAG E1 – Nieuwerkerk E2

Afgelopen zaterdag stond de IJsselderby tussen KOAG E1 en onze E2-ers op het programma. KOAG is geen onbekende tegenstander voor de E2. Dit seizoen werd al drie keer eerder tegen KOAG E1 gespeeld. Bij alle drie de duels ging de winst naar Nieuwerkerk. Vol vertrouwen trokken we dan ook richting Algerabrug. Daarin ligt ook meteen de valkuil. KOAG is een ploeg die we niet mogen onderschatten. De laatste wedstrijd wonnen we met maar twee punten verschil, waarbij KOAG toen het betere van het spel had. Extra handicap was het ontbreken van Mylene en het gegeven dat alle F en E teams van Nieuwerkerk (zijn er best veel), allemaal op nagenoeg hetzelfde tijdstip in actie kwamen. Er zat dus niets anders op dan de hele wedstrijd met vier spelers te starten en hopelijk ook te eindigen.

Tijdens de voorbespreking wees coach Willem er dan ook op om de krachten te sparen. Van KOAG wisten we dat ze altijd fel van start gaan en vaak van daaruit op voorsprong komen. Bijblijven was dan ook de opdracht en als het even kan in een vroeg stadium twee of drie punten uitlopen. Het eerste was het geval. KOAG schoot uit de startblokken en wist op een gegeven moment een gaatje te trekken bij 4-2. Via Seb en Florian bleven we echter goed bijscoren.

Na het eerste kwart was er enigszins verwarring over de tussenstand, deze werd na kort beraad op 6-4 voor KOAG bepaald. Niets aan de hand nog, maar dat krachten sparen werd naar de zin van coach Willem iets te letterlijk genomen. Ondanks het fysieke overwicht was de aanvallende rebound te veel voor de Krimpenaren en was Nieuwerkerk na een kans de bal al weer kwijt. Tandje er bij dus!

In een aantrekkelijk tweede kwart waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, gingen we met 9-9 de rust in. Over het algemeen is de tweede helft voor Nieuwerkerk en zakt het bij KOAG dan wat in. Of dat deze keer ook het geval zou zijn, was door het ontbreken van wissels nog even de vraag. Gelukkig bleven alle vier de E2 kanjers vol gas geven in het derde kwart. Amy stond erg goed te verdedigen en pakte goed de rebound. Florian, Aaron en Seb waren scorend goed op dreef. Afstandsschoten, doorlopers, korte kansen, diepe ballen die vrijwel allemaal aankwamen. De E2 was niet te stoppen. In het laatste kwart raakte de batterijtjes aardig leeg bij alle spelers, maar Aaron wist kennelijk ergens nog een nieuw setje longen aan te boren. Die bleef gaan, waarschijnlijk vanwege aanmoedigingen langs de zijlijn door een klein deel van het Krimpense publiek, die voor deze gelegenheid een keertje voor Nieuwerkerk waren i.p.v. KOAG (oma, oom & tante).

De blijdschap was dan ook groot toen de scheids floot voor het eindsignaal met een 12-15 eindstand in het voordeel van Nieuwerkerk. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op een aantrekkelijke wedstrijd. Een die voor de E2 vertrouwen tankt voor komende zaterdag thuis tegen KCR. KCR kan deze wedstrijd kampioen worden. Echter was de E2 in de uitwedstrijd zeker niet kansloos. Deze week maar extra hard trainen en goed voorbereiden op het “plakkUh-plakkUh-plakkUh” en doorgaans fysieke spel van KCR. Wij hebben er zin in!

Nieuwerkerk E3 – Reeuwijk E2

Helaas, ook afgelopen weekend kon de nare smaak van verliezen niet weggepoetst worden door de kids van de E3. In een bijzonder spannende wedstrijd trok Reeuwijk aan het langste eind. Eindstand 4-5. Weinig doelpunten, terwijl de E3 van Nieuwerkerk juist in de zaal zo lekker aan het scoren was. De blauw-zwarte van de E3 delen de 2e / 3e plaats nu met Phoenix E2, toevallig ook de tegenstander van komende zaterdag. Hopelijk lukt het om de batterij nog één laatste keer op te laden en het seizoen met de zoete smaak van een overwinning af te sluiten!

Korbis E2 – Nieuwerkerk E4

Afgelopen zaterdag reisde de E4 af richting Waddinxveen voor de wedstrijd tegen Korbis. De E4 heeft heel wat supporters meegenomen, want na 2 keer winst op KCR vorige week staan ze bovenaan in de poule! Thuis werd gelijk gespeeld tegen Korbis. Nu is een gelijkspel tegen Korbis voldoende om het kampioenschap binnen te halen. Toch wel een beetje zenuwachtig begon de E4 aan de wedstrijd. Nieuwerkerk startte met Lynn, Olivia, Daan en Thijs in het veld.

Korbis opende de score, maar Nieuwerkerk antwoordde al snel met de 1-1 door een doelpunt van Lynn. Korbis scoorde de 2-1, maar ook die werd snel opgevolgd door een mooie doorloopbal van Thijs. Er waren nog een aantal doelpogingen, maar het eerste kwart eindigde in 2-2.

Lynn ging naar de kant en Liv kwam in het veld. Korbis was toch weer de eerste die de mand wist te vinden en scoorde de 3-2. We zagen mooie lange passes van Liv en goed verdedigend werk van Olivia. Het was Daan die de gelijkmaker scoorde en zo eindigde het tweede kwart in 3-3. Het gelijkspel gaf de gelijkwaardigheid van de teams goed weer.

Na de rust maakte Thijs plaats voor Lynn. Het derde kwart begon echter rommelig. Nieuwerkerk leek moeite te hebben om het ritme te vinden en er waren slordige passes, waar Korbis de vruchten van plukten. Dit resulteerde in een achterstand van 5-3. Maar de E4 heeft eerder laten zien weer terug te kunnen komen! Vanaf de zijlijn deden de coaches er een schepje bovenop en daardoor kwam Nieuwerkerk weer bij de les. Lynn scoorde de 5-4 en Daan liet een mooi afstandsschot zien. Het gat van 2 punten was weer gedicht. Lynn liet het er niet bij zitten en scoorde nog een mooie doorloopbal en zo was de eerste voorsprong een feit. 5-6 aan het einde van het derde kwart!

De spanning was eraf. Thijs kwam in het veld voor Daan. Er werd heel goed verdedigd door onze kanjers en er werden ook ballen onderschept. Twee doelpunten van Lynn maakte de stand 5-8. Nieuwerkerk kon het kampioenschap al ruiken! Korbis pakte nog een punt en scoorde de 6-8. In de laatste paar seconden pikte ook Olivia nog een doelpunt mee en daarmee eindigde deze wedstrijd in een 6-9 overwinning! Nieuwerkerk E4 kampioenen!

Wat een mooie bekroning op een eerstejaars E-seizoen met geweldige coaches!
Volgende week nog de laatste thuiswedstrijd tegen KCC en dan zit het seizoen erop.

Nieuwerkerk E5 – Nexus E2

Helaas, het is Nieuwerkerk E5 niet gelukt om “er-op-en-er-over” te gaan bij Nexus E2. Ondanks het thuisvoordeel van Nieuwerkerk werd er met 6-9 verloren. Een enkeling zal deze volgorde van getallen plezant vinden, echter is het gevolg van deze uitslag wel dat de E5 van Nieuwerkerk afhaakt voor het kampioenschap. Dat is jammer, maar mag en zal echt niks afdoen aan een seizoen waar iedereen trots op mag zijn. Komende week rest er nog 1 wedstrijd, de derby tegen KCC E4. Bij een overwinning is plek 2 het eindresultaat, dus zet hem weer op kanjers!

Vitesse E6 – Nieuwerkerk E6

Afgelopen zaterdag deed het zesde team van Nieuwerkerk wat het moest doen, namelijk winnen van Vitesse E6. Het ging echter niet zo soepel als gehoopt, want met een 2-4 eindstand was het verre van een ruime overwinning! Toch is dat niet belangrijk, wat telt is dat er komende zaterdag om 10:00 uur een wedstrijd gespeeld gaat worden om het kampioenschap! Bij winst op KCR E7 zal een gedeelde eerste plek binnen zijn! Dus via deze weg een oproep aan een ieder om met trommels, vlaggen, toeters en in grote getallen uw spelers van de E6 aan te moedigen!

Nieuwerkerk E7 – Vriendenschaar E2

Het zevende E team van Nieuwerkerk kwam helaas onvoldoende tot scoren afgelopen weekend. Ondanks dat de verdediging in orde was en ook Vriendenschaar slechts drie maal tot scoren kwam werd er toch verloren. Twee doelpunten door de mand vanuit de Nieuwerkerkse zijde zijn helaas onvoldoende om een overwinning te pakken, resultaat 2-3. Hopelijk vallen de doelpunten makkelijker in de laatste wedstrijd, waarbij ZKV E1 de tegenstander is. Ook in die pot vielen de doelpunten de vorige keer moeizaam, dus gewoon vol inzetten op die aanval! Succes in het laatste potje!