JTC

Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (21)

Oei, daar gaat de planning voor de dag. Uw reporter plofte even neer op de bank. Een lekker bakje koffie erbij, en het zonlicht via het achterraam lekker op het gezicht. De koffie smaakt heerlijk, en nadat ik het lege kopje op tafel heb geplaatst leun ik nog heeeeeellll even achterover op de bank. Heeeelll even genieten van de zon. Maar tja, u voelt het al aankomen, terwijl ik lekker in het zonnetje zit doe ik even de oogjes dicht tegen het felle licht. Na een kleine wegtrekker schiet ik wakker, nou ja, die vijf minuten maken ook niet uit toch? Als ik op mijn klokje kijk zie ik echter dat de oogjes toch iets langer dicht waren, oeps! Nu snel aan de slag met het laatste stukje voor de Nieuwerkerk E in het zaalseizoen 2023-2024. Daar gaan we!

Daarbij was uw reporter vergeten om onderstaande geweldige foto van de kids van de E5 bij de laatste thuiswedstrijd van Nieuwerkerk 1 erbij te doen, dus nu alsnog!

Nieuwerkerk E1 – RWA E1

De trouwe lezers van deze rubriek waren er al van op de hoogte, Nieuwerkerk E1 is kampioen geworden! Afgelopen zaterdag stond er nog een laatste wedstrijd op het programma. Deze pot tegen RWA was dus nog louter voor de statistieken. Toch was er vanuit de kinderen van Nieuwerkerk meer dan voldoende motivatie aanwezig, en bleek Nieuwerkerk vanaf het eerste kwart uit de startblokken te vliegen!

Bij winst of gelijkspel zou de E1 van de blauw-zwarten het voor elkaar krijgen om ongeslagen kampioen te worden, een prestatie van formaat. Dit werd uiteraard door de beide coaches meegegeven aan de kinderen in het praatje vooraf aan de wedstrijd. Nou ja, aan de kinderen, Kathy was er bij het eerste praatje nog niet bij, die kwam er namelijk onderweg achter dat de shirtjes nog in het mooie Zevenhuizen waren achtergebleven… Geen probleem, uw reporter vergeet ook wel eens wat (of volgens ingewijden vergeet hij regelmatig wat…). Kathy was dus iets later en begon het eerste kwart op de bank.

Nieuwerkerk vloog zoals gezegd uit de startblokken. Het baltempo lag hoog, er werd hard voor elkaar gewerkt en zowel de kinderen, het publiek en de coaches konden genieten van een hoop doelpunten. Enige smet op alle doelpunten in het voordeel van Nieuwerkerk waren de doelpunten tegen, ook die vielen relatief gemakkelijk. Ondanks dat er vanaf de bank meerdere malen werd aangegeven dat de handen omhoog gedaan moesten worden tijdens het meelopen met de doorloopbal gebeurde dit onvoldoende. Zonde, want een aantal tegendoelpunten had gemakkelijk voorkomen kunnen worden.

Toch was eigenlijk de wedstrijd na het eerste kwart al wel gespeeld. Het gat van 4 was geslagen, en dan moet je toch wel echt van heel goede huize komen wil je dit gat nog kunnen dichten. Maar RWA bleef er nog in geloven, en terwijl Faas het tweede kwart op de bank zat kwamen ze toch wat dichterbij. Door de combinatie van de voorsprong en het relatief gemakkelijk scoren in het eerste kwart werd er net iets teveel voor eigen succes gespeeld. De bal werd, om in de woorden van de trainer te blijven, net iets teveel vanuit het “ed-oogklep” principe steeds maar weer direct richting de steun gegooid waarna er werd gezocht naar eigen glorie en kansen. Er werden geen ballen meer overheen gegooid en iedereen leek steeds een beetje meer voor zichzelf te gaan spelen.

Deze lijn werd, helaas, in het derde kwart nog verder doorgezet. Positief compliment voor de beide jongens, die bleven hard werken onder de paal om steeds maar weer de aangeef voor de meiden te verzorgen. Echter waren het de meiden die maar voorin bleven en maar (zelf) wilden scoren. Uiteraard is de wil om te scoren een goede eigenschap, maar om te winnen als team is er toch echt iets anders nodig. Uiteindelijk was er in het derde kwart niet 1 maal een dame die in de aangeef kwam.

Dit is niet de manier waarop er gekorfbald moet worden, en dat werd dan ook echt even aan het team duidelijk gemaakt. De bal moest veel meer rond worden gespeeld en iedereen moest wisselend zijn of haar rol gaan pakken. Dat leken de kinderen goed in te zien, en gelijk werd het spel in het vierde kwart weer een stuk beter. Daarbij leken te kinderen ook in te zien dat als je die diepe bal gooit, als je in beweging bent, als je werkt voor elkaar, dat het ook nog eens makkelijker gaat worden om zelf vrij te komen. Een morele opsteker, waardoor ook deze wedstrijd absoluut nuttig was!

Ondertussen was de E1, zonder RWA te kort te willen doen, dus vooral in gevecht met zichzelf. Tijdens deze “strijd” was de thuisploeg al wel een heel stuk uitgelopen op RWA. De door de scheidsrechter ingevoerde eindstand was uiteindelijk 18-8, hoewel uw reporter enige twijfel heeft of dat dit niet 18-10 zou moeten zijn. Een goede overwinning, nu SAMEN op naar het veld!

Die Haghe E1 – Nieuwerkerk E2

Afgelopen zaterdag stond voor veel ploegen de laatste competitiewedstrijd in de zaal op het programma. Zo ook voor de E2. Nieuwerkerk E2 kan terugkijken op een geslaagd zaalseizoen. Strijden om het kampioenschap zat er dit seizoen helaas niet in. Avanti & ONDO bleken al vroeg in de competitie duidelijk een maatje te groot, waarbij de laatste uiteindelijk in een onderling duel het zaalkampioenschap vorige week al veiligstelde. Nieuwerkerk E2 heeft deze competitie buiten de verliespartijen tegen ONDO en Avanti slechts één keer gelijk gespeeld (tegen Phoenix uit), verder alles gewonnen!

De E2-ers waren er dan ook op gebrand om hun laatste zaalwedstrijd met succes af te sluiten tegen de huidige nr. 4 Die Haghe E1. Thuis werd in een spannend duel slechts met 1 punt verschil gewonnen. De E2 is nadien wel gegroeid qua spel en in verdedigend opzicht. Kortom, genoeg ingrediënten voor een spannende uitwedstrijd in die “mauwjûh stâd, âchtur de dûnnââh”. (of zoiets..)
Na een tijdje zoeken in het immense Haagse zalencomplex vonden we uiteindelijk het veld waar NWK de punten moest gaan pakken tegen 070. Een duel tijdens lunchtijd hadden we nog niet eerder meegemaakt. Snel werden er voor de wedstrijd nog de nodige broodjes, tosti’s en bananen naar binnen geschoven om niet met lege magen de strijd aan te gaan.

In het eerste kwart pakte de E2 brutaal de leiding met goals van Florian en Mylene. Helaas bleek aanvallen richting het thuispubliek een aantal spelers van Die Haghe vleugels te geven. Een tweetal goed afgemaakt strafworpen door DH en pech in de afronding bij Nieuwerkerk resulteerde in een 6-4 achterstand bij rust.

Geen paniek. Nieuwerkerk had het betere spel en als de ballen goed zouden gaan vallen, was er nog geen vuiltje aan de lucht. Met een paar oppeppende en strenge tips in verdedigend opzicht van coach Willem, startte de E2 met frisse moed aan de 2e helft. De E2 heeft dit seizoen al vaker laten zien dat het als team nooit opgeeft, hoe groot de achterstand ook is.

Verdedigend gooide de E2 de boel in de 2e helft dan ook op slot. Die Haghe kwam er niet meer aan te pas en de goals aan Nieuwerkerkse zijde begonnen zoals in de rust was voorspeld te vallen bij vooral Mylene (3) en Florian (7). Een sterke invalbeurt van Olivia uit de E4 die ook haar doelpunten (2) meepakte, zorgde er mede voor dat ook de laatste wedstrijd met 10-15 overtuigend werd gewonnen.
Een mooie teamprestatie, vooral met het gegeven dat DH na rust slechts 4x wist te scoren (waaronder 1 strafworp) en Nieuwerkerk maar liefst 11x (ook Aaron en Seb pakten hun goaltjes mee).
Al met al een seizoenprestatie om trots op te zijn. Met veel energie kijken we uit naar de 2e helft van het veldseizoen waar we weer een oude bekende en allemaal pittige tegenstanders tegen gaan komen. De E2 is er in ieder geval klaar voor!!

Nieuwerkerk E3

Nieuwerkerk E3 heeft het vorige week voor elkaar gebokst om kampioen te worden. Echt een mega knappe prestatie! Een direct gevolg hiervan is dat ze een niveau omhoog gaan op het veld. Met tegenstanders als Weidevogels E1, Maassluis E1 en KCR E3 staat het derde E-team uit de gemeente Zuidplas echt een mooie uitdaging te wachten. Zal er weer taart zijn aan het einde van het veldseizoen???

Nieuwerkerk E4 – KOAG E4

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Koag E2 op het programma. Ondanks dat onze kanjers van de E4 onderaan in de poule staan, is er aan motivatie, leergierigheid, groei en teamspirit geen gebrek. We gingen er ook weer vol tegenaan vandaag!

We begonnen het eerste kwart met Lynn, Olivia, Liv en Thijs. Koag opende de score met de 0-1, maar Nieuwerkerk antwoorde al snel met de 1-1 door een doelpunt van Lynn. Er werd goed verdedigd door CKV en na een mooie onderschepping van Lynn gooide ze zelf de 2-1 gelijk in de korf. Al snel erna werd ook de 3-1 gescoord door Lynn. Koag scoorde kort voor het einde van het eerste kwart nog de 3-2.

In het tweede kwart bleven de dames staan en wisselde Daan met Thijs. Lynn liet zien dat ze vandaag “on fire” was en maakte met een schitterend schot de 4-2. Liv, Daan en Olivia hadden mooie doelpogingen en bleven fel in de verdediging, maar de 5-2 kwam toch echt weer uit de handen van Lynn. Koag bleef ook doorstrijden tot de rust en scoorde via een strafworp de 5-3.

In het derde kwart bleef Liv aan de kant. Koag kwam na de rust goed uit de startblokken en Nieuwerkerk was even minder attent in de verdediging. Hierdoor werd het al snel 5-4 en 5-5. Daan maakte met een mooi schot de 6-5 en Koag weer de 6-6. De score bleef heen en weer gaan. Daan scoorde de 7-6 en binnen no time antwoorde Koag weer met de 7-7. Thijs ging er weer even uit voor Liv die al snel de 8-7 scoorde met een mooi afstandsschot. Nadat Koag de 8-8 scoorde kon ook Olivia aan het einde van het derde kwart haar puntje meepakken met de 9-8. Toch wist Koag vlak voor tijd nog de 9-9 op het bord te zetten.

In het laatst kwart begon Daan op de bank en kwam Thijs weer in het veld. De E4 voelde dat er vandaag kansen op de winst lagen! Nadat een eerste strafbal gemist werd ging de tweede strafbal van Lynn wel in: 10-9! Koag bleef ook scherp in de aanval en scoorde de 10-10. Olivia werd goed vrijgespeeld zette Nieuwerkerk met een afstandsschot op 11-10. In de laatste minuten schoot Koag de gelijkmaker binnen en had Liv nog een schot die helaas op de rand van de korf eindigde. Eindstand 11-11.

Een super leuke pot tussen 2 strijdende en (vandaag) gelijkwaardige teams. “Woman of the match” met 6 doelpunten was…Lynn. Haar geheim van vandaag??

a) 2 vlechten in je haar laten maken door zus Roos.

b) Als ontbijt 2 witte boterhammen met grilworst en salami eten.

Op naar het veld!

Refleks E2 – Nieuwerkerk E5

Nieuwerkerk E5 blijft uitstekend presteren dit zaalseizoen. Het team met uitsluitend eerste jaars E-kinderen heeft een enorme groei doorgemaakt en slaagt er wekelijks in om de tegenstander te verrassen.

Vorige week werd met 11-5 gewonnen van KVS E2 (als voorproefje voor het Nwk 1 waarbij de E5 team van de week was!!!). En afgelopen weekend tegen het sterke Refleks E2 stelde de E5 in de laatste minuut een 7-7 gelijkspel veilig, ondanks een 6-1 achterstand. Als Nieuwerkerk komende zaterdag de inhaalwedstrijd tegen Des E1 wint, sluit het zelfs af op een erg knappe gedeeld derde plaats in deze pittige maar leuke poule.

Een groot deel van de wedstrijd leek een resultaat er tegen Refleks niet in te zitten. Verdedigend hield Nieuwerkerk het prima dicht, maar aanvallend liep het stroef, mede door de goede druk van Refleks. Bij rust stond het daarom slechts 3-1. In het derde kwart leek Refleks bij 6-1 het definitieve gat te slaan, maar de E5 rechtte de rug in het laatste kwart. Het verschil werd in korte tijd verkleind naar 7-5 met goals van Floris en Mats, inclusief een mooie doorloopbal

aangegeven door Nola. De bal werd snel onderschept en na een mooie combinatie stond Linde onder de korf vrij voor de 7-6 en even later ook voor de 7-7! Met nog enkele seconden te gaan kreeg Nieuwerkerk nog één goede kans maar die rolde net over de rand, waarna de scheidsrechter direct affloot.

Super knap dat Nieuwerkerk E5 ondanks de goede tegenstander tot de laatste seconde bleef geloven in een resultaat! Nog één potje in de zaal en dan gaan we het veld weer op.

Nieuwerkerk E6 – RWA E3

Nieuwerkerk E6 wist in de laatste zaalwedstrijd slechts 2 maal de korf te vinden tegen koploper RWA E3. Daar in tegen scoorde RWA een stuk makkelijker, zelf 11 goals in het totaal. Helemaal geen probleem, gewoon lekker de schoenen wisselen en aan de slag in het zonnetje op het veld!