JTC

Wedstrijden fluiten 2e helft veld

CKV Nieuwerkerk gaat de 2e helft veld op 23 april starten met 40 teams.
12 teams spelen wedstrijdkorfbal en de overige teams spelen breedtekorfbal.
Wedstrijdkorfbal wordt bijna altijd gefloten door een neutrale scheidsrechter of jeugdwedstrijdleider.

Totaal 113 wedstrijden moeten voorzien worden van een scheidsrechter of reserve scheidsrechter. Bij wedstrijdkorfbal staat er altijd een reserve scheidsrechter vermeld.
De wedstrijden in breedtekorfbal worden gefloten door eigen leden.  A-junioren vanaf 17 jaar worden ook aangewezen.

Bij het bestuur van CKV (lees: TC/JTC ) is bekend, dat veel leden ontzettend veel voor de vereniging doen. Maar hoe kan een wedstrijd gespeeld worden als er geen scheidsrechter of jeugdwedstrijdleider aanwezig is? Deze moeten toch echt worden gefloten.

We houden zo veel mogelijk rekening met spelers die een ploeg trainen of begeleiden.

Maar helemaal ontkomen is echt niet altijd mogelijk!

Toon je sportieve plicht: Mopper niet en ga fluiten als je bent aangewezen!

Als je voor een vervanger hebt gezorgd, dit per mail doorgeven aan Leen Vogelaar.

Onderling ruilen is mogelijk!

Nog enkele spelregels die je erg belangrijk zijn n.l.

• 15 minuten van te voren aanwezig zijn en eerst melden bij de veldwacht en daarna bij de  coach/ begeleider van het team, waar je voor bent aangewezen.
  • De coach meld je dan aan in zijn telefoon (als dat al niet eerder gebeurd is).
  • Zelf een fluitje, bloknootje en pen meenemen! Telefoon niet vergeten!
  • Zorg er voor dat je zelf kunt inloggen op Sportlink
  • S.v.p. na de wedstrijd gelijk de uitslag vermelden.
  • Fluit in sportkleding. Komt bij kinderen geloofwaardiger over.

Veel succes toegewenst en maak er een leuk en sportief seizoen van.

De TC/Scheidsrechter commissie CKV Nieuwerkerk

Meer berichten