JTC

Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (17)

Deze editie een klein versie. Vele teams waren vrij in verband met de vakantie. Door de vakantie werden er ook een aantal wedstrijden op de woensdag gespeeld. Zowel de E1 als de E4 speelden afgelopen woensdag thuis in de Kleine Vink, de E6 en E7 kwamen op de zaterdag in actie. Vandaag geen lange introductie, veel leesplezier vanaf de redactie!

 

Nieuwerkerk E1 – IJsselvogels E1

Daar is die dan, de wedstrijd waar coach Jordy altijd naar uitkijkt. DE DERBY tegen de ploeg uit Moordrecht, IJsselvogels. De uitwedstrijd resulteerde in een gelijkspel, waar vanuit het blauw-zwarte kamp een gevoel was dat een overwinning meer op zijn plaats was geweest. Wanneer dat gevoel werd opgeteld met de druk van het moeten winnen om kampioen te gaan worden beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Met deze voorkennis was het dan ook niet gek om te zien dat het op de woensdagmiddag gezellig druk was op de tribune van de Kleine Vink.

Vanaf het eerste fluitsignaal lag het tempo in de wedstrijd hoog. Voor de beide coaches gaf dit enige zorgen, aangezien zowel Lydia als Fem die week een dagje niet naar school waren geweest in verband met griep. Bij beide meiden was te zien dat ze alles gaven, maar ook dat het dit keer extra veel energie kostte. Uberhaupt was te zien dat het tempo waarin gespeeld werd niet een hele wedstrijd vol te houden was, waarbij je zelfs zou kunnen stellen dat beide ploegen toe zijn aan 2 vakken korfbal. Maar nu dwaal ik af, want het gaat tenslotte om deze pot, hier moest gewonnen worden.

Nieuwerkerk kwam vanaf de eerste minuut goed in haar spel. Gelijk de voorsprong met 1-0. Wel was te merken dat IJsselvogels veel moeite deed om de aangeef eruit te halen en te reageren op het immers bekende spel van Nieuwerkerk. De verdediging van Nieuwerkerk stond goed, alleen viel er af en toe een balletje tussendoor, en die balletjes die er tussendoor vallen zijn dodelijk tegen IJsselvogels. Steeds als Nieuwerkerk scoorde wist ook IJsselvogels te scoren. Het resultaat van dit stuivertje wisselen was na het eerste kwart een score van 3-3.

In het tweede kwart kwam Nieuwerkerk pas echt op stoom. De verdediging stond als een huis, de foutjes en momenten van aandacht verslapping bleven uit, waardoor er geen doelpunt werd weggegeven. Als je zelf dan “gewoon” door blijft scoren dan pak je die voorsprong vanzelf. De ruststand van 6-3 was dan ook absoluut verdiend!

Ook in de tweede helft wist Nieuwerkerk de voet op het gaspedaal te houden en door te stomen naar 9-4. Daarna kwam er een fase van net wat minder scherp verdedigen en een gebrek aan afronding. Ineens stond het 9-7. Toch was er langs de kant nooit een gevoel dat dit nog weggegeven zou gaan worden. Dat gevoel bleek terecht, want ineens was er weer die versnelling van het spel en van de effectiviteit, binnen no-time stond het 13-7. Na een laatste tegengoal werd de eindstand bepaald op 13-8.

Uiteraard was er na de wedstrijd ontlading, de derby en de bepalende wedstrijd voor het kampioenschap werd gewonnen! Maar het belangrijkste was dat het spel ook deze wedstrijd weer goed was. De verdediging stond als een huis, en de aanvallen waren weer om van te genieten. Het samenspelen, het voor elkaar werken en het afmaken van kansen is iedere week weer beter. Uiteindelijk kwamen alle vijf de spelers tot scoren, en kon het publiek genieten van alle spelers van de E1. Daarbij wil uw reporter voor deze ene keer individueel complimenten maken voor de snelheid en drive van Faas met zijn doorloopballen, “de droge maar o zo effectieve” schoten van Lydia, de razende counter van Fem, de geweldige passes van Noa naar de achterkant van de korf en de vele onderscheppingen van Kathy.

Met drie winstpunten voor op PKC zijn er nog 3 wedstrijden te spelen, dus de E1 is er zeker nog niet. In maart zullen hekkensluiter Oranje Wit, nummer 4 KCR en nummer 6 RWA nog verslagen moeten worden. Zo had PKC eerder een uitglijder tegen RWA te pakken, dus ook Nieuwerkerk moet op haar hoede zijn. Maar hoe tof zou het zijn om (ongeslagen) kampioen te kunnen worden? Nog 2 wedstrijden winnen en het kampioenschap is binnen, zet hem op!!!

Nieuwerkerk E2

Het was lekker vakantie voor de E2, komende zaterdag is er een wedstrijd tegen Phoenix E1. Bij winst kan de 3e plek echt niet meer weggegeven worden, dat zou echt een super prestatie zijn!

Nieuwerkerk E3

Koploper Nieuwerkerk E3 heeft nog 2 wedstrijden open staan. De eerste is op 2 maart. Dan speelt nummer 2 Excelsior tegelijk tegen de nummer 3 Olympia. Als Excelsior hier een uitglijder maakt kan de E3 het kampioenschap veilig gaan stellen!

Nieuwerkerk E4 – KCR E3

Ook de E4 van Nieuwerkerk kwam op Valentijnsdag in actie. Dit keer tegen KCR E3. KCR staat hoog op de ranglijst, waardoor het vooraf een pittig potje beloofde te gaan worden. Dat vermoeden kwam uit, want uiteindelijk kon de E4 niet meekomen met de Ridderkerkse ploeg en was de eindstand 2-10. Helaas!

De E4 komt pas in maart weer in actie, dan een uitwedstrijd tegen de nummer 1 van de poule, Sporting Delta.

Nieuwerkerk E5

De E5 is aan een ongekende goede serie bezig. Volgende week woensdag zullen ze proberen deze serie voort te gaan zetten in de thuiswedstrijd tegen koploper Korbis. Blijven de punten in Nieuwerkerk? 

Nieuwerkerk E6 – Maassluis E2

In de vorige editie van de “Wel – en Wee” sprak uw reporter nog de hoop uit op een verrassing van Nieuwerkerk E6, helaas mocht dit niet zo zijn. Het werd een hele pittige nederlaag, 4-21. Nog drie wedstrijden te gaan deze zaalcompetitie. Hopelijk kan er op het veld een poule komen met wat gelijkwaardigere tegenstanders. Volhouden!

Uw reporter wil graag extra aandacht vragen voor de uitslag van de E6. Ondanks dat er met 16-8 werd verloren in Rotterdam Zuid scoorde de E6 maar liefst 8 keer! Dat is een heel mooi resultaat! Als er zoveel gescoord blijft worden is een overwinning vast nabij, volhouden!

Nieuwerkerk E7 – IJsselvogels E3

Het laatste team in het rijtje, Nieuwerkerk E7, mocht aantreden tegen IJsselvogels. Dit liep niet volgens plan, waarbij de thuisploeg helaas niet tot scoren kwam. Eindstand 0-9 voor wit-rood.

Meer berichten