PR

4People nieuwe selectiesponsor CKV Nieuwerkerk

Wederom goed nieuws van de PR-commissie. Afgelopen weekend kondigden wij het afscheid van een van onze vier selectiesponsors aan. Na jarenlang doet Alfa accountants een stapje terug. Wij zijn trots en blij dat we jullie nu al kunnen melden dat we een nieuwe vierde selectiesponsor hebben! Het is het bedrijf 4People van Joost Hordijk (Welkom bij 4people). 4People vormt samen met BLOK, KNAAP en KRABBENDAM de groep van selectiesponsors van onze selectie. De prachtige reclameborden van 4People sieren sinds kort de korte zijde van ons hoofdveld en met ingang van deze week traint de selectie ook in de witte 4People shirts. Maak kennis met Joost en 4 People in onderstaand interview van Martijn Huijser.

Op een matige zomerdag in augustus trok ondergetekende weer eens het mooie Nieuwerkerk aan den IJssel in om op zoek te gaan naar een nieuw verhaal. Dit keer naar het verhaal van Joost Hordijk. En dat is niet zonder reden: vanaf dit seizoen wordt de onderneming waarvan hij mede-eigenaar is (4People) de nieuwe selectiesponsor van CKV Nieuwerkerk. Daarom was dit bij uitstek een moment om eens met hem het gesprek aan te gaan over zowel zijn relatie met CKV Nieuwerkerk als die van 4People.

Voor de mensen die Joost Hordijk niet kennen: een flamboyante, blonde Nieuwerkerker die op vijfjarige leeftijd aan de hand van vader Jan voor het eerst naar de korfbal trok. “Mijn vader was destijds de voorzitter van CKV Nieuwerkerk. Ik kreeg mijn eerste trainingen van Gerda en Ineke en was daarna vrijwel ieder weekend met korfbal bezig. ‘s Ochtends speelde ik eerst zelf en daarna ging ik bij het eerste kijken. Vrijwel altijd keek ik thuiswedstrijden en soms ook uitwedstrijden.” De jonge Hordijk ondervond al snel dat hij wel gevoel had voor het spelletje. Maar naast het korfballen begon hij op zijn veertiende ook met tennis. De sport waar hij volgens eigen zeggen het meeste aanleg voor had. “Als je het mij op de man af vraagt, vind ik korfbal het leukst om te spelen, maar denk ik dat ik voor tennis het meeste aanleg heb.”

Vanaf dat moment was het dus een beetje stuivertje wisselen tussen korfballen en tennissen. Maar niet zonder succes: het was uiteindelijk oud-trainer Eric Rook die hem voor het eerst bij de selectie haalde. In de jaren die volgen boekte hij successen met de vereniging waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. Het kampioenschap met CKV Nieuwerkerk op het veld van Maassluis bleek achteraf de mooiste wedstrijd die hij ooit speelde. “Ik kan mij die wedstrijd nog goed herinneren. In mijn carrière heb ik veel wedstrijden gespeeld, maar als je mij vraagt wat uiteindelijk de mooiste was dan kies ik toch voor die wedstrijd.”


Na een aantal jaren CKV Nieuwerkerk 1 werd het tijd voor wat nieuws. Zijn avontuur begon in de korfbalhoofdstad van het land: Papendrecht, bij PKC. Daarna trok hij langs HKV/Eibernest en KCC om uiteindelijk helemaal te stoppen en zich volledig te richten op het tennissen. En nu, vele jaren later, maakt Hordijk dus zijn ‘rentree’ bij de selectie van CKV Nieuwerkerk. Dit keer als hoofdsponsor.

Zo, nu weet iedereen met wie we te maken hebben. Goed om je te spreken Joost. Je hebt de keuze gemaakt om CKV Nieuwerkerk nu ook te gaan sponsoren als selectiesponsor met 4People, vanwaar die keuze?

Mijn zoon Jan is een aantal jaren geleden begonnen met korfballen, voor mij was het toen een logische keuze om zijn team de F1 te gaan sponsoren.

Dus daar ligt eigenlijk de sterke connectie tussen 4People en CKV Nieuwerkerk. Inmiddels is de kleine man overigens weer gestopt met korfballen, maar is mijn dochter Emilia nu iedere zaterdag op de Vink te vinden.

Oké dat klinkt inderdaad logisch, maar waar is dan nu de keuze uit voortgekomen om ook de selectie te gaan sponsoren?

Dat heeft eigenlijk een aantal redenen als ik eerlijk ben. Allereerst heb ik zelf natuurlijk mooie herinneringen aan de korfbalvereniging, als klein jongetje ben ik hier begonnen en heb ik veel plezier gehad. De vereniging heeft vroeger veel tijd en energie in mij gestoken en op deze manier kan ik nu wat terug doen.

Maar daarnaast hebben we inmiddels binnen 4People een aantal medewerkers die ook binnen CKV Nieuwerkerk actief zijn. Een mooi voorbeeld daarvan is Koen Collée die vanaf aankomend seizoen weer zal aansluiten bij de selectie. Maar ook in breedtecompetitie spelen bij CKV medewerkers van 4People. En dat is juist voor ons erg belangrijk: de balans tussen topsport en recreatief sporten.

En om dan mee af te sluiten: CKV Nieuwerkerk is natuurlijk een grote vereniging met goede faciliteiten. Er is de afgelopen decennia door een heel degelijk bestuur beleid gevoerd en dat zie je nu terug. In het weekend zijn er veel kinderen uit de regio aan het sporten op de Vink en daar wil 4People een steentje aan bijdragen.

Mooi, bedankt voor de uitgebreide uitleg. Ik denk dat het maar eens tijd wordt om kennis te maken met 4People, kun je mij daar wat meer over vertellen?

4People is in de eerste plaats een mensgeoriënteerd bedrijf binnen de arbeidsbemiddeling. Dat zit ook niet voor niets in onze naam: for the People. Binnen onze branche gaat het nogal eens over targets halen, scoren en heel succesvol zijn. Wij willen vooral dat onze onderneming dicht bij de mens staat, zodat we samen kunnen bouwen aan de ambities van morgen.

En wat maakt 4People dan onderscheidend ten opzichte van vergelijkbare organisaties?

We werken volgens onze vier kernwaarden: bouwen, dichtbij, toegewijd en partnerschap. Het is voor ons bijvoorbeeld heel normaal om af en toe ‘gewoon’ te vragen hoe het gaat met onze opdrachtgevers, collega’s en professionals. Zoals we dat ook doen met vrienden en familie. We doen dat met elkaar als een hecht team.

Inmiddels hebben we meer dan 20 jaar ervaring in de technische sector en maken we matches op basis van kwaliteit én persoonlijkheid. Ons hart gaat sneller kloppen van techniek. Daarom hebben we ons toegewijd aan een aantal specifieke vakgebieden zodat we nét even wat verder gaan dan anderen.

Even voor mijn beeldvorming: binnen wat voor projecten zijn jullie dan bijvoorbeeld actief?

We werken voor ‘kleinere’ projecten, maar ook voor de grote infrastructurele projecten zoals je die momenteel hier in de buurt uitgevoerd ziet worden. Denk dan bijvoorbeeld aan de Groene Boog (verlenging van de A16 en A20) maar ook aan de nieuwe Blankenburgtunnel die wordt gebouwd tussen de A20 en de A15.

Tof! Hoe ben jij ooit bij 4People uitgekomen en wat is jouw rol binnen de organisatie?

Mijn eerste liefde in de markt was Brunel. Een naam die men vast weleens voorbij heeft horen komen. Een hele grote organisatie wat fantastisch was om voor gewerkt te hebben, daar heb ik heel veel geleerd. Maar inmiddels werk ik alweer bijna zes jaar bij 4People. Voor mij is het grote verschil dat we binnen 4People zo snel en makkelijk kunnen schakelen. We hebben de vrijheid om vanuit de mens en de inhoud het bedrijf steeds een beetje beter te kunnen maken.

Duidelijk Joost, bedankt voor jouw duidelijke antwoorden tijdens het interview. Gaan we je nu iedere zaterdag langs de zijlijn zien staan als het eerste speelt?

* begint te lachen * Nee, zeker niet iedere zaterdag. Ik zal absoluut weleens aanwezig zijn als de selectie speelt, maar dat ga ik niet iedere zaterdag doen. Dat doe ik natuurlijk wel ‘s ochtends vroeg als mijn dochter Emilia speelt haha.

En wat verwacht je van het aankomende seizoen?

Ik verwacht dat onder de bezielende leiding van de heren Verbeek en Reijm we zeker de weg omhoog zullen vinden. Maar voor mij misschien wel het allerbelangrijkste dat de selectie voor elkaar door het vuur gaat en niet opgeeft. Verliezen kan natuurlijk altijd gebeuren, maar opgeven voor mij niet.

Martijn Huijser

Meer berichten