CKV Nieuwerkerk

Verslag GKV/Enomics 1 – CKV Nieuwerkerk 1

Nieuwerkerk start met zege in Gorinchem (18-31) 

De openingswedstrijd in de zaal Hoofdklasse van CKV Nieuwerkerk was uit in Gorinchem tegen GKV. Door de coronamaatregelen was er helaas geen publiek toegestaan. Het weerhield de spelers van Nieuwerkerk en GKV er niet van om een hele leuke wedstrijd voor te schotelen aan de kijkers via You Tube. In de eerste helft bleef GKV lang in de buurt van Nieuwerkerk. Pas in de laatste 5 minuten kon Nieuwerkerk via 11-12 verder weglopen bij haar oranje opponent. Opvallend waren de vele goals van de dames in het eerste bedrijf (7 voor Nieuwerkerk en 6 voor GKV). Beste man die eerste helft was Koen Collée met 4 treffers. Nieuwerkerk kwam heel sterk uit de rust en sloeg al snel een beslissend gaatje op 12-20. Het verschil liep flink op en al snel was het zelfs 13-26. Daarna ging GKV ook weer wat meer scoren en eindigde het duel in 18-31. Een mooie zege voor Nieuwerkerk in deze openingswedstrijd. 

Kijk de wedstrijd terug via: GKV | Enomics 1 – CKV Nieuwerkerk 1 – YouTube

Ruim 20 maanden geleden speelde CKV Nieuwerkerk voor de laatste keer een competitiewedstrijd in de zaal. Zaterdag 20 november 2021 was het dan eindelijk weer zover, de ploeg mocht “de wei in”! Na de prachtige 27-32 zege van Nieuwerkerk 2 op GKV 2 was het de beurt aan beide vlaggenschepen. Twee teams die elkaar door en door kennen, zo werd al geschreven in de voorbeschouwing op het zaalseizoen. GKV de promovendus, die zeker voor verrassingen gaat zorgen in deze poule. Niet voor niets won de ploeg vorige week een oefenwedstrijd van veldhoofdklasser Fiks. GKV waar deze week ook bekend werd dat de coach John Spek, die pas drie maanden geleden begon in Gorinchem, aan het einde van het seizoen al weer stopt. Ook bij Nieuwerkerk coachperikelen, want hoofdcoach Leon Simons zat noodgedwongen ziek thuis voor de buis. Coach Jan van Essen stond zodoende samen met Tom v.d. Burgt (Nwk 2) langs de lijn.

Onder leiding van het prima en duidelijke arbitrale duo Herikhuisen en Evertsen begon de wedstrijd in ietwat spookachtige ambiance. In de Van Rappardhal zaten ongeveer 20 mensen op de tribune. Voornamelijk leden van het livestream team van GKV (complimenten dat dit zo snel en goed was geregeld!) en bestuursleden van beide clubs. Op uitnodiging van de gemeente Gorinchem en het bestuur van GKV was Nieuwerkerk met drie bestuursleden vertegenwoordigd in de hal. Een geste die op prijs werd gesteld!

Binnen 5 seconden was daar de 1-0 van Kevin van Beest via een snel gegeven vrije bal. Het commentator duo van GKV trok in de eerste minuut al de juiste conclusie: GKV kon in de zaal natuurlijk niet dezelfde tactiek hanteren als drie weken geleden op het veld. Toen vertraagde de ploeg in Nieuwerkerk het spel enorm en werden veel schoten uitgesteld. Dat kan niet onder de druk van de schotklok. Toch kon GKV ook zaterdag prima meekomen in het tempo van de wedstrijd. Via de dames ging Nieuwerkerk op jacht naar de gelijkmaker en die viel uit handen van Laura v.d. Linden in de 2e minuut. Met haar eerste schot zette Miriam Swart Nieuwerkerk vervolgens op 1-2. Nog geen tien seconden later was het 2-2 door een schot van Maren den Besten. Een lekkere start van de wedstrijd met 4 goals in de eerste 2 minuten.

Na de 2-3 van Niels Stuurstraat viel Nieuwerkerk even stil en GKV stond daarna enige tijd op een 4-3 voorsprong. In de 8e minuut schoot Miriam Swart met haar 2e goal Nieuwerkerk weer naast GKV. Maar met alweer de derde damesgoal van GKV zette Rachel Romijn GKV wederom op voorsprong, 5-4. Na een fraaie pass van Stuurstraat zorgde Laura v.d. Linden van dichtbij voor de 5-5 en de 4e damesgoal van Nieuwerkerk. Tien minuten gespeeld. Met zijn eerste schoot aanvoerder Koen Collée van ver zijn ploeg op 5-6. Het wachten was op het eerste gaatje van twee. Die kwam er door een slimme goal van Jop Brouwer, die zaterdag heel goed een wat meer steunende rol voor zijn vak vervulde en toch aan zijn doelpunten zou komen. Kelly de Bruin beantwoordde direct met de 6-7 van afstand. En het werd ook snel weer gelijk door Kevin van Beest. Zo was Nieuwerkerk het eerste kwartier niet losgekomen van GKV. Sterker nog, Nienke v.d. Weijden zette GKV nog binnen het kwartier op 8-7. Nieuwerkerk was niet goed omgegaan met dat eerste gaatje van twee.

Miriam Swart was van waarde het eerste kwartier. Na haar twee rake schoten verdiende ze een strafworp die ze zelf benutte, 8-8. En met haar eerste vrije bal van dit seizoen zette Babette Blok haar team weer op voorsprong. De slotfase van de eerste helft ging in. En daar ging Nieuwerkerk heel geduldig op zoek naar een ruimere voorsprong. Eerste werd het nog wel 9-9 door Rachel Romijn van dichtbij. Na een goede snelle aanval kon Collée aanleggen uit het achterveld, 9-10. De aanval daarna van ver en fraai wederom Collée, 9-11. En de eerste Time Out voor GKV was een feit. Na die Time out een prachtig schot van Dani Hoogendoorn en het eerste gaatje van drie! Kevin van Beest deed wat terug met zijn derde schot. En onder de korf wist Niek v.d. Weijden de 11-12 te maken. GKV bleef in de buurt. Maar in de laatste 5 minuten van de eerste helft zou GKV niet meer scoren door goed verdedigend werk van Nieuwerkerk. Door onder meer een prachtige fade away van Collée, een vrije bal van Blok en een heerlijke goal van Stuurstraat ging Nieuwerkerk rusten met een prima tussenstand van 11-15.

Nieuwerkerk begon de tweede helft met een fantastische aanval die meer dan een minuut duurde. Er werden in die aanval 7 schoten genomen en de 7ewas raak uit handen van Miriam Swart, 11-16 en haar 4e goal. Nieuwerkerk trok de goede fase van voor de rust door; het speelde overtuigend en vol vertrouwen. Na de 12-16 van GKV was het Blok met een afstandstreffer voor 12-17. Ook de dames gingen dus lekker door. Van ver werd het vervolgens 12-18 door Niels Stuurstraat. Volgende aanval stip voor Brouwer op zijn doorbraak, 12-19 door Brouwer vanaf de stip. Ging Nieuwerkerk snel de wedstrijd beslissen? Daar leek het na de 12-20 van Brouwer onder de korf wel op. Inmiddels was het een 1-8 run vanaf 11-12. Kevin van Beest onderbrak deze run met een mooi schot, maar direct daarna was het van achter de korf Laura v.d. Linden voor 13-21. Wederom een Time out voor GKV.

Direct na de Time Out besliste captain Collée de wedstrijd. Vanaf de stip en van ver zijn 5e en 6e treffer en een verschil van tien doelpunten (13-23). Wat kan het toch hard gaan bij zaalkorfbal. Dani Hoogendoorn onder de korf met de volgende slimme goal 13-24. Er ging deze fase veel mis bij GKV en Nieuwerkerk profiteerde optimaal. Zo blokte Collée de GKV-spits Kevin van Beest op fraaie wijze. Met een heerlijke treffer (haar 4e) zette Blok Nieuwerkerk op 13-25. Het beeld van de live stream viel toen even weg. Juist op dat moment wist Cathy van Horik haar eerste goal te maken en GKV te dubbelen op 13-26.

Ook de verdedigende concentratie bij Nieuwerkerk viel even weg. GKV liet weer zien wat het kan en scoorde drie keer op rij: 16-26. Eerste Time out voor Nieuwerkerk. Prima moment. Direct daarna Jop Brouwer voor 16-27. De laatste tien minuten werd het wat minder bij Nieuwerkerk. Het tekent het fanatisme van de spelers daar ze daar zelf nog het meest van baalden. Verdedigend bleef het wel scherp. GKV scoorde nog maar twee goals in de laatste 10 minuten.  Dani Hoogendoorn schoot nog twee keer raak in de slotfase waarna Nieuwerkerk op zoek kon naar de 30e treffer. Die werd uiteindelijk gemaakt door Jop Brouwer (zijn 5e). Net als op het veld eindigde Nieuwerkerk uit bij GKV op 31 goals. De laatste treffer werd gemaakt door Dani Hoogendoorn (ook zijn 5e).

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Unitas. Die kwamen door coronaperikelen deze week niet in actie.

Doelpunten Nieuwerkerk: Koen Collée 6, Dani Hoogendoorn 5, Jop Brouwer 5, Miriam Swart 4, Babette Blok 4, Laura v.d. Linden 3, Niels Stuurstraat 3 en Cathy van Horik 1

Doelpunten GKV: Kevin van Beest 4, Rachel Romijn 3, Mats den Besten 2, Niek v.d. Weijden 2, Nienke v.d. Weijden 2, Kelly de Bruin 2, Maren den Besten 1, Ferry Gruiters 1 en Guido Messerschmidt 1 

Meer berichten