TC / PR

Vooruitblik zaterdag 23 september

CKV Nieuwerkerk viert zaterdagavond feest. En wat is er leuker dan op een feestdag ook veel wedstrijden winnen! Daar gaan onze selectieteams natuurlijk wel voor! Twee selectieteams spelen zaterdag thuis. Dat zijn de D1 en de B1. De D1 speelt in de vroege morgen tegen Avanti D1 en om 11u ontvangt Nieuwerkerk B1 Refleks. De C1 gaat om 11.15u op bezoek bij ONDO in ’s Gravenzande en de A1 speelt om 12.30u de topper tegen PKC in Papendrecht. Nieuwerkerk 2 speelt vroeg in de middag de derby bij KCC en daarna gaat Nieuwerkerk 1 in Delft op bezoek bij Excelsior. Een belangrijke wedstrijd voor ons vlaggenschip dus we rekenen op jullie support in Delft!

16.00u Excelsior 1 – Nieuwerkerk 1

Een belangrijke wedstrijd voor Nieuwerkerk 1 zaterdag in Delft: aanhaken of afhaken wat betreft promotie naar de Ereklasse. Over vier wedstrijden alweer is de kampioen in deze kleine poule bekend. Die kampioen mag zich in april 2024 melden in de Ereklasse. Excelsior is het seizoen goed begonnen met zeges op GKV en ONDO (18-12 en 12-18). De ploeg van vorig jaar is intact gebleven en versterkt in de persoon van Emiel de Kruijff (KZ en Fortuna). Excelsior staat nu op 4 punten. Nieuwerkerk en ONDO hebben er 2. GKV 0. Zaterdag kan Nieuwerkerk dus bij winst de koppositie pakken. In dat geval wordt de returnronde heel interessant! Daar moet zaterdag natuurlijk alles voor wijken. We hopen ook op veel publieke belangstelling. De ploeg heeft een boost gekregen door de late 13-14 overwinning op GKV. Deze week verder slijpen aan de automatismen en het schotpercentage. Excelsior is een zeer geroutineerde ploeg die ook alles doet voor een overwinning. Het zal een echte strijd worden zaterdag en daar moet Nieuwerkerk zich mentaal ook op voorbereiden. Fijn dat de gehele selectie aanwezig kan zijn in Delft, doordat Nieuwerkerk 2 vroeg speelt in Capelle. Succes!

13.05u KCC 2 – Nieuwerkerk 2

Derbytime in de Reserve Ereklasse. Koploper KCC 2 (4 punten) tegen de nummer 4 (Nieuwerkerk 2). Het tweede is weer een mooi voorbeeld van het feit dat een goede voorbereiding niet heilig is. Na goede resultaten in de voorbereiding heeft Nieuwerkerk 2 na twee wedstrijden in de competitie namelijk nog geen punten. Ook de uitwedstrijd bij GKV 2 ging verloren: 21-19. Daar had zeker weer meer ingezeten voor het tweede. KCC won in ronde 1 met 16-11 van GKV en was zaterdag met 12-13 te sterk voor PKC 3. In KCC 2 bekende spelers zoals oud-Nieuwerkerkers Stefan Dekkers, Annick v.d. Kooij en Kirsten v.d. Kooij. KCC speelt met een brede selectie in het eerste en zal wellicht de spelers van 1 ook gebruiken om deze derby te winnen. Hoewel….de wedstrijd van KCC 1 is ook wel belangrijk later die middag. Nieuwerkerk 2 moet vooral naar zichzelf kijken en hopen dat zaterdag iedereen weer fit en aanwezig is. Dan kan er zeker gewonnen worden in Capelle!

12.30u PKC A1 – Nieuwerkerk A1

Nieuwerkerk A1 is na twee wedstrijden in de kleine Hoofdklasse de trotse koploper met 4 uit 2. De 22-11 overwinning op DSC kreeg een goed vervolg in Driebergen. Daar werd het sterke Dalto met 15-20 verslagen. Na een wat mindere start (7-4 voor Dalto) nam Nieuwerkerk A1 het heft in handen in de rest van de eerste helft. De voorsprong bij rust was 9-12. In de tweede helft bleef dit gaatje eerst intact. In de slotfase werd het uitgebreid naar een verschil van vijf. Een mooie en belangrijke zege. PKC won van DSC 1(10-17) en daardoor staan Nieuwerkerk en PKC nu allebei op 4 tegenover Dalto en DSC op 0. Zaterdag dus de topper in Papendrecht. PKC A1 tegen Nieuwerkerk A1. PKC werd vorig jaar landskampioen in Ahoy’. Van die ploeg zijn nog vier spelers overgebleven in de A1. De rest van het team is aangevuld uit de A2 en B1. Drie weken geleden speelden de teams tegen elkaar op een 3-kamp. Na 40 minuten was het 4-4. Verdedigend stond het aan beide kanten goed. Zal het zaterdag weer zo’n tactisch steekspel worden? Interessante wedstrijd!

11.00u Nieuwerkerk B1 – Refleks B1

Nieuwerkerk B1 verloor zaterdag met 18-13 van het sterke Avanti in Pijnacker. De ploeg moest het in deze wedstrijd helaas zonder Jip doen. Leon verving hem uitstekend. Toch schoot Avanti uit de startblokken en was de stand na tien minuten al 10-7. Verdedigend had Nieuwerkerk weinig controle. Dat ging in het vervolg veel beter. Het gaatje was echter al geslagen en werd niet meer goed gemaakt. Geen schande, Avanti is dit jaar een sterk team. De strijd om plek 2 zal spannend worden. Refleks B1 uit Rijswijk en Nieuwerkerk staan nu allebei op 2 punten. Refleks verloor van Avanti met 10-22 en versloeg daarna Vitesse met 3-19. De ploeg uit Rijswijk komt zaterdag op visite en de B1 wil de punten heel graag op de Kleine Vink houden.

11.15u ONDO(G) C1 – Nieuwerkerk C1

Nieuwerkerk C1 verloor zaterdag met 19-13 bij Fortuna C1. Een ruime uitslag zal je denken. Zeker, maar wel een uitslag met een verhaal. Drie weken geleden verloor Nieuwerkerk C1 nog met 16-2 van Fortuna in een oefenwedstrijd. Sindsdien is er keihard getraind, is er mooi gewonnen van Valto en kon de ploeg zaterdag in Delft veel beter meekomen met Fortuna. Het stond ruim een kwartier voor tijd 11-10. In de eerste helft was het na tien minuten 3-3. Toen had Fortuna een beslissende streak van 6 goals op rij (9-3). Nieuwerkerk kwam dus goed terug, maar zag het sterkere Fortuna toch weer weglopen. Zaterdag herkansing tegen ONDO. ONDO verloor de openingswedstrijd met 15-18 van Fortuna. Zaterdag was ONDO met 7-11 te sterke bij Valto. Nieuwerkerk C1 en ONDO staan dus samen op 2 punten. En dit is dus een belangrijke wedstrijd in de strijd om de 2e plek (die recht geeft op de kampioenspoule).

9.00u Nieuwerkerk D1 – Avanti D1

Nieuwerkerk D1 verspeelde afgelopen zaterdag een punt tegen TOP D1 (12-12). Na een matige start keek de D1 tegen een 2-5 achterstand aan. Vlak voor rust kwam de ploeg op dreef en via 5-5 stond het toch nog 6-7 bij rust. In de tweede helft was Nieuwerkerk D1 heer en meester. Er werden echter ontzettend veel open kansen gemist. O.a. 5 strafworpen. Ook op belangrijke momenten, zodat TOP steeds weer langszij kon komen. Op 12-11 miste Nieuwerkerk een strafworp en kon TOP de eindstand dus op 12-12 bepalen. In de laatste 5 seconden miste onze D1 nog twee open doorlopers. We weten wel waar op getraind is deze week. Zaterdag wederom een thuiswedstrijd, dit keer tegen Avanti D1 uit Pijnacker (hopelijk denken zij aan de reserve-shirts). Avanti verloor de eerste wedstrijd met 12-9 bij TOP. Vorige week won Avanti met 10-8 van Fortuna. Avanti heeft dus 2 punten. Nieuwerkerk heeft er 3. Bij winst doet de D1 goede zaken. Zaak is om weer zoveel kansen te creëren, maar dit keer meer rust met de afronding.

Meer berichten