TC / PR

Vooruitblik zaterdag  1 april

Zaterdag 1 april staat bij CKV Nieuwerkerk in het teken van de kwartfinales van Nieuwerkerk D1 en B1.

We hopen bij beide wedstrijden op veel blauw/zwart publiek. Na die kwartfinales spelen Nieuwerkerk 1 en 2 hun laatste zaalwedstrijden van dit seizoen. Uit bij TOP 2 en ODIK 1. Hierbij de vooruitblik op deze wedstrijden:

11.15u Nieuwerkerk D1 – Groen Geel D1, kwartfinale D-hoofdklasse 

In de D-hoofdklasse strijden de volgende acht teams om het kampioenschap van Nederland: Heerenveen D1, Unitas D1 uit Harderwijk, MIA D1 uit Amersfoort, Dalto D1 uit Driebergen, KZ D1 uit Koog aan de Zaan, Groen Geel D1 uit Wormer, Albatros D1 uit Zwijndrecht en Nieuwerkerk D1.

De vier kampioenen uit de poules spelen hun kwartfinale thuis tegen een nummer 2:

11:15 Heerenveen D1 Dalto D1
10:45 MIA D1 Unitas D1
11:20 KZ D1 Albatros D1
11:15 Nieuwerkerk D1 Groen Geel D1

Voor onze D1-spelers een kers op de taart na een mooi zaalseizoen! Ingedeeld in een poule van acht met sterke tegenstanders als Albatros en PKC. Doordat in de heenronde werd gewonnen van beide concurrenten en kort daarna Albatros voor de tweede keer werd verslagen, zat Nieuwerkerk D1 in een goede positie voor het kampioenschap. Tussendoor werden er monsterscores neergezet tegen Tilburg (22-1 en 1-18) en Rust Roest (41-1 en 2-30). Een paar weken geleden werd de ploeg van coaches Eva en Ronald kampioen in de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit (6-6). De ongeslagen status ging in de laatste speelronde helaas verloren toen PKC met 9-7 te sterk was.

Nu de kwartfinale! In de eigen hal. We hopen natuurlijk op een lekkere volle Kleine Vink voor onze toppers uit de D1. Het zal een spannende wedstrijd worden tegen Groen Geel D1. Zij werden tweede in hun poule achter het sterke KZ D1. Groen Geel won 10 van de 14 wedstrijden. De eerste wedstrijd speelden ze gelijk, ze verloren twee keer van KZ en ook Groen Geel D1 verloor zaterdag de laatste competitiewedstrijd (van Refleks). De kwartfinale is een wedstrijd op zich. De zenuwen onder controle houden; dat wordt belangrijk. Wat dat betreft hebben de spelers van Nieuwerkerk D1 natuurlijk wel geleerd van de spannende kampioenswedstrijd tegen OW. We wensen jullie heel veel plezier en succes zaterdag!

13.00u Fortuna B1 – Nieuwerkerk B1, kwartfinale B-hoofdklasse 

In de B-hoofdklasse strijden de volgende acht teams om het kampioenschap van Nederland:
De Meeuwen B1 uit Putten, LDODK B1 uit Gorredijk, DVO B1 uit Bennekom, SKF B1 uit Veenendaal, Fortuna B1 uit Delft, KZ B1 uit Koog aan de Zaan, PKC B1 uit Papendrecht en Nieuwerkerk B1.

Ook hier spelen de vier kampioenen uit de poules hun kwartfinale thuis tegen een nummer 2:

14:15 De Meeuwen B1 SKF B1
10:50 DVO B1 LDODK B1
13:15 PKC B1 KZ B1
13:00 Fortuna B1 Nieuwerkerk B1

De kwartfinale voor onze B1 is een herhaling van de kwartfinale zaal van vorig jaar. Toen wist Nieuwerkerk B1 na een knappe comeback te winnen van Fortuna in de hal van DeetosSnel. Nadat de B1 Die Haghe B1 versloeg in de halve finale was DVO B1 uiteindelijk te sterk in de finale. Op het veld kwamen Nieuwerkerk en Fortuna B1 elkaar weer tegen in de finale die werd gespeeld in Driebergen. Fortuna won die finale. Nieuwerkerk B1 werd in 2022 dus twee keer tweede.

Knap dat de ploeg van coaches Bob en Nathan er dit jaar weer bij zit. In de competitie had de ploeg eigenlijk 1 concurrent. Dat was PKC B1. De uitwedstrijd werd een kraker, waarbij PKC net te sterk was. In de weken voor de return raakte jeugdinternational Britt Laan helaas zwaar geblesseerd. Zij moet deze play-off missen en de B1 zal haar missen. De B1 won netjes alle overige wedstrijden, waardoor de ploeg met bijna 300 doelpunten en 24 punten op de 2e plek eindigde.

Nu wacht dus weer Fortuna B1. Die ploeg pakte in de zaal 27 punten. Concurrent was KZ B1. 1 keer werd daar gelijk tegen gespeeld. Afgelopen zaterdag won Fortuna met 16-17 in Koog aan de Zaan. Door dit kampioenschap speelt Fortuna in de eigen hal in Delft deze kwartfinale. Een mooie dag voor Fortuna, dat daarna ook play-off speelt in eigen hal met de A1, 2e en 1e. De eerste wedstrijd van die middag is voor Nieuwerkerk de belangrijkste!

We hopen dat er veel supporters na de D1 direct richting Delft reizen om onze B1 te steunen (25 minuten rijden). Dit team en deze coaches weten dat play-off duels op zich zijn, waarin van alles kan gebeuren en je vooral tot aan minuut 50 moet doorgaan. Geniet er weer van B1! Veel succes en plezier!

14.30u TOP(A) 2        – Nieuwerkerk 2 

Een wedstrijd om des keizers baard. En daarvoor helemaal naar Arnemuiden. Nou dan moet je er ook maar het beste van maken Nieuwerkerk 2 en een hele goede wedstrijd op de Zeeuwse vloer leggen. TOP 2 verloor afgelopen zaterdag met 18-17 van PKC 3, waardoor PKC 3 kampioen is en promoveert naar de Reserve Korfbal League 2. Gefeliciteerd PKC 3! TOP staat met 18 punten op de 2e plek. Die 2e plek raken ze niet meer kwijt. Dus ook voor TOP staat er zaterdag niks op het spel.

Nieuwerkerk staat 4e met 14 punten. GKV en SKF hebben ook 14 punten. Die spelen zaterdag tegen elkaar. Nieuwerkerk 2 sluit natuurlijk graag goed af. Zaterdag tegen Avanti een 16-24 nederlaag. Dat was een stuk beter dan uit, maar toch nog steeds te ruim. Succes zaterdag in Zeeland.

18.45u ODIK 1 – Nieuwerkerk 1 

In Barneveld speelt Nieuwerkerk 1 de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen. Onderin zijn de kaarten geschud. Pernix (3 punten) en ODIK (5 punten) zijn gedegradeerd naar de Overgangsklasse. De Meeuwen (8 punten) is veilig op de 6e plek en Nieuwerkerk (11 punten) eindigt op de 5e plek. Swift is namelijk niet meer in te halen.

Nieuwerkerk maakt zich op voor het veldseizoen, maar wil natuurlijk wel eindigen met een overwinning op degradant ODIK. Dan zal de ploeg net zo scherp moeten starten als tegen Avanti afgelopen zaterdag. Goed om te zien hoe de ploeg knokte voor elke meter. Het leverde een puike eerste helft op (11-12 achterstand). De tweede helft was natuurlijk een stuk minder, maar had natuurlijk ook te maken met de sterke tegenstander.

ODIK speelde afgelopen zaterdag tegen de andere titelkandidaat voor hun laatste kansen. DOS was echter met 25-15 te sterk, waardoor het doek viel voor de ploeg uit Barneveld. Op 28 januari kwam ODIK op bezoek in De Kleine Vink. Nieuwerkerk speelde verdedigend een sterke wedstrijd en won met 21-15 van ODIK. Sindsdien pakte ODIK alleen nog maar een punt tegen Pernix (22-22). ODIK had er graag in gebleven dit seizoen. De ploeg versterkte zich tijdens het seizoen zelfs nog met twee spelers. Ondanks de aanwezigheid van topschutter Milko van Golberdinge is het de ploeg toch niet gelukt.

We hopen op een leuke wedstrijd, waarin Nieuwerkerk dus scherp voor de dag komt. Het zal nodig zijn om de laatste twee punten van dit zaalseizoen te pakken. Succes!

Meer berichten