JTC

HKV/Ons Eibernest A1 – Nieuwerkerk A1

We schrijven SUPER ZATERDAG 9 april ’22

Een belangrijke dag voor korfbalvereniging CKV Nieuwerkerk: ¼ finales Nederlands kampioenschap in de DeetosSnel hal te Dordrecht voor zowel de D1, C1 als de B1. En natuurlijk waren de Ligtmansjes erbij.

D1 en C1 hadden het zwaar, maar speelde goed. Helaas zat een overwinning er niet in voor ze. Nieuwerkerk B1 daarentegen speelde de wedstrijd van hun leven! Zij werden luidkeels aangemoedigd door de vele meegereisde Nieuwerkerk supporters. Wat een strijd en spanning zo vroeg in de morgen! Na 10 super laatste minuten, voltrok zich het niet te voorspelbare scenario: B1 wist met 1 punt verschil de overwinning te grijpen! Wat een topprestatie was dat! Gefeliciteerd, echt geweldig.

Toen allemaal snel in de auto op naar HKV/Ons Eibernest in Den Haag voor de eerste promotie wedstrijd van onze Nieuwerkerk A1 ploeg.

Het strategische wedstrijdplan waar meer dan 20 uur aan voorwerk aan was besteed, was 1 dag voor de wedstrijd gereed. En geloof me, onze internet glasvezel verbinding heeft vele dagen in het rood gestaan van alle downloads en livestreams. Enorm veel wedstrijden van Eibernest A1 zijn bekeken om maar zo goed als mogelijk aan de start te verschijnen, immers begin veld competitie hadden we nog van HKV ons Eibernest verloren met 3 punten verschil.

Maar zoals Stephan altijd roept: “geen overwinning zonder goed wedstrijd plan”.

Heel de week gingen er als appjes heen en weer van spelers die zich niet echt fit voelde of rustig aan zouden meetrainen. Maar dan het vrijdagavond telefoontje van Jonathan: Ik voel me echt te beroert om te korfballen Steef, denk dat het niet verstandig is te spelen”.  Dit was echt een zware mentale domper voor de Coach en stafleden van de Nieuwerkerk A1 formatie. Extra reserves dan maar snel oproepen en een doem scenario bedenken.

De dag van de wedstrijd voelde Bas zich ook niet top fit , 2x overgegeven maar kon wel spelen gelukkig. Jonathan was nog steeds niet lekker maar Stephan had wel besloten dat hij zou starten om moraal en focus te houden bij de rest van de ploeg, met in het achterhoofd een snelle wissel.

Gelukkig was Jan de Bel wel geheel hersteld van zijn Corona besmetting , en kon hij zijn rol als assistent coach Nieuwerkerk A1 weer invullen. Tips en handigheidjes door ruime korfbalervaring zijn immers altijd zeer welkom.

Mooi om te zien dat veel Nieuwerkerk supporters en ouders de moeite genomen om massaal aanwezig te zijn in den Haag voor de broodnodige steun aan de Nieuwerkerk A1 ploeg. Veel dank daarvoor, we hadden het meer dan hard nodig.

De zaal was goed versierd Geel/Groen met hier en daar een heel klein blauw ballonnetje.

Het was vanaf de eerste minuut een wedstrijd met veel Haags supporters geweld. De Haagse harde kern had er overduidelijk veel zin in en waren duidelijk aanwezig.

Het begin van de eerste helft gingen de ploegen gelijk op tot een 8- 8 stand , toen even de wedstrijd stilgelegd door de KNKV juryvoorzitter              (Bedankt Marlies voor je ingrijpactie was echt nodig) de Haagse spreekkoren waren op de persoon en compleet met de ergste ziektes. Ik hoop dat het bestuur van HKV Ons Eibernest ook haar verantwoordelijkheid pakt en deze personen op hun gedrag zal aanspreken?

Maar Nieuwerkerk A1 liet zich niet van de wijs brengen en bleven zeer verzorgt het strijdplan invulling geven, veel verdedigende druk , lekker mee scoren. Dit leverde een 8-10 ruststand op.

Stephan had gelijk! zo zie je wat een goed plan kan doen , en dat een collectief toch beter is dan goede individuele spelers met een mindere team spirit. Nieuwerkerk A1 staf ga zo door: ere wie ere toekomt.

Vermeldingswaardig was wel het bijzonder sterk rebound werk van onze zieke Jonathan. Ondanks alles pakte hij 80% van de rebound en speelde hij puur op zijn adrenaline! Hij ging geen duel uit de weg en gaf hij alles voor zijn team. Man wat heb ik daar enorm veel respect voor: ziek zijn en het beste uit jezelf boven halen en niet denken aan opgeven.

De rust. Peptalk, even wat drinken en bijkomen en weer vol er tegenaan in de tweede helft. Na 10 minuten was het gedaan met Jonathan en kwam de wissel met Marnix, die ook herstellende is van een blessure, maar wel het goede reboundwerk voortzette. Ilvi nog even ingebracht, die ook nog 10 minuten speeltijd in de B1 had gehad en het daar ook voortreffelijk had gedaan.

Bas zijn directe tegenstander die hij uitstekend had verdedigd ging naar het ander vak waar hij tegen Lars kwam te lopen. Geen probleem. Lars gaf hem geen centimeter en had hem zwaar onder controle. Ook Lars zelf speelde een zeer goede wedstrijd en was ook in de aanval meedogenloos: top man.

Na een rust periode van ongeveer 10 minuten kwam Jonathan weer terug in het veld. Een beetje rust, accu weer een beetje opgeladen en weer volle bak rebounden. Zo goed zelfs dat  Nieuwerkerk A1 op 5 punten voor kwam door goed spel van beide vakken. Mooie scores van zowel de heren als de dames. Helaas viel het scoren van Nieuwerkerk A1 aan het einde van de tweede helft even stil, waardoor HKV/Ons Eibernest weer kon aanhaken.

Op twee minuten voor het einde nog even snel India (B1) ingebracht en dat pakte geweldig uit! Super scherpe invalbeurt en een weergaloze onderschepping in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. Een snelle paas naar het aanvalsvak en een mega zweef sprong schot (die ik al 10 x heb teruggezien) van Mika dat doel treft! Wat een wereld zoemer-schot was dat van onze eigen korfbal Messi! Dit betekende tevens het einde van de wedstrijd: 18-20 winst! Een uitzonderlijke goede teamprestatie

Met dank aan onze reserves:  India, Cato, Daan en Alexander uit de B1