Van de Voorzittert

Beste leden, ouders van leden en lezers,

Poeh hé……. Dat was me ‘t half jaartje wel zeg! Van alles schiet me nu door mijn hoofd, van top naar flop, de highs en lows en wat al niet meer.

Gelukkig konden we na de lockdown een verkorte competitie in de zaal afwerken. Voor de selectie waren wij het niet helemaal eens met de zienswijze van de korfbalbond KNKV. De indeling en de promotie-/degradatieregeling deden wat ons betreft geen recht aan de Topsport gedachte en het sportiviteit beginsel. De toch al door tegenslag en pech getroffen selectie verdiende wat ons betreft meer. Over het door ons uitgebracht statement daarover valt veel te vinden en te zeggen. Of wij het weer zo zouden doen, weet ik nog zo net niet. Achteraf is alles altijd gemakkelijker, gevalletje koe in de kont kijken. Laat onverlet dat we hebben kunnen realiseren dat de selectie tot op het laatst haar kansen had kunnen benutten.

In de gelukkige omstandigheden dat wedstrijden in de zaal inclusief publiek door mochten gaan, het lijkt alweer lang geleden publiekloos spelen, hebben we een schitterend zaalseizoen kunnen draaien. Met maar liefst drie teams naar de kwartfinales van het NK, vele kampioenen bij de jeugd en senioren. Op welk niveau je ook speelt we zijn altijd weer blij en trots met de prestaties die op het veld worden neergelegd.

Afgelopen weken hebben we weer op het veld gebivakkeerd. Vaak gepaard met mooi weer wat resulteerde in veel publiek langs de lijnen, goede gesprekken, sfeer en beleving. Als ik dan op zaterdagochtend langs de velden fiets en een zee aan gele korven zie, maakt dat mij altijd een beetje blij. Als je als vereniging zoveel kan doen voor zoveel jeugd is dat mooi. Daar doen we het uiteindelijk ook voor. De selectie heeft zichzelf kunnen revancheren voor de prestaties uit de zaal, alle wedstrijden gewonnen, een misstap uit het verleden maakte echter dat zij geen kampioen konden worden. Desondanks een goed resultaat als afsluiter van het seizoen.

Ik begon mijn verhaal met “Poeh hé”…….. nou dat was het ook wel even!

Nadat in goed overleg de hoofdcoach Leon Simons besloten had om te stoppen en volgend seizoen zijn geluk elders te gaan beproeven, is er een hoop op ons afgekomen. Het verhaal is wel algemeen bekend, de teloorgang van het eerste was bijna niet meer te stoppen. De negatieve spiraal waar we met zijn allen in terecht kwamen was er een van enorme omvang, met als dieptepunt de “degradatie” in de zaal. De een zijn dood is de ander zijn brood. Collega verenigingen zijn niet gek en lagen al op de loer, om ‘onze’ spelers in te lijven. De selectie stortte als een kaartenhuis in elkaar. Jarenlange inzet en motivatie van spelers en korfbal technische vrijwilligers vielen in één weekend weg.

Ik wens alle spelers/trainers heel veel succes bij hun nieuwe vereniging. Zoek het plezier, geniet van de uitdaging en hopelijk leren jullie veel. Ik wens tevens dat al wat jullie zullen leren en ervaren bij de collega verenigingen ooit bij CKV Nieuwerkerk weer een keer in de praktijk komen brengen. Wees welkom any time!

Is nu alles over en gedaan? Integendeel zou ik haast willen zeggen. In een bizar korte tijd is de draad weer opgepakt door de direct betrokkenen en weer een volledige focus op onze passie en doel. Het topsportbeleid en inzet is nu niet ineens gewijzigd. We blijven ons focussen op promotie naar de Korfbal League 2 en ooit Korfbal League, met behoud voor aandacht voor de breedtesport. Met dat in gedachte is er in korte tijd een volledige nieuwe selectie en staf gerealiseerd, waarvan TC en bestuur overtuigd zijn dat met deze mensen onze doelen gestabiliseerd kunnen worden en vooruitgang in het vizier ligt.

Ik ben trots dat na zo’n moeilijke periode met zoveel veerkracht door met name portefeuillehouder TC, Ronald Verbeek en TC-voorzitter, Ruud Hogeweg dit gerealiseerd is. Chapeau mannen, er staat een CKV Nieuwerkerk volwaardige selectie met nieuw elan, bedankt! Het is weer als vanouds op de club.

Tijdens de kick off gisterenavond mocht ik kort de nieuwe selectie toespreken. Een mooie club mensen, die ik dankbaar ben dat zij de club willen helpen en die hun sport een warm hart toedragen. Een mix van jong talent vanuit de jeugd, huidige spelers van de selectie, spelers van collega verenigingen en dat aangevuld met “ervaren” ex-selectiespelers. Dat alles met een ongekend hoog CKV Nieuwerkerk gehalte. Dat maakt een voorzitter trots! Succes Mady, Chris en Ruben ik wens jullie veel plezier en geniet van de sport en dit nieuwe avontuur.

Alhoewel weer een megaproject, staat alles weer in de startblokken om volgende seizoen te gaan starten. Met maar liefst 8 seniorenteams, 31 jeugdteams, en 1 recreantenteam 😉 Met alle bijkomende obstakels, teleurstellingen en gevoeligheden, is het toch weer gelukt. Chapeau leden van de TC en JTC, good job!

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Met zoveel teams en leden komt er heel veel aan op onze vrijwilligers. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat er veel goed gaat en geregeld wordt, alleen merk ik wel dat heel veel op dezelfde personen aankomt. Vele handen maken licht werk gaat bij ons nog niet helemaal op. Bij een vereniging is het niet alleen consumeren, het ontslaat leden en ouders van (jeugd)leden er niet van om hun steentje bij te dragen! Dat hoeft niet direct door plaats te nemen in allerlei commissies met vergaderingen e.d., nee helpen bij CKV Nieuwerkerk ligt veel laagdrempeliger dan men denkt. Kijk om je heen, praat met andere aanwezigen, wat valt je op, waar zou iets aangedaan kunnen worden. Pak met elkaar de draad op en organiseer een bijdrage aan de vereniging!

Uiteraard ben je ook van harte welkom bij de diverse commissies. Meld je gerust aan praat eens mee en lever ook hier je bijdrage. Dus…………….. join the club, het is echt leuk om te doen!!!!

Lieve mensen,

Na ruim twee jaar CKV Nieuwerkerk in bijzondere omstandigheden, kijk ik met een warm gevoel terug naar het afgelopen half jaar. Waarin de vereniging weer in zijn volle glorie tot wasdom kwam, inclusief alles wat daarbij hoort, tegenslag, frustratie, euforie, geluk en bovenal plezier. Dat allemaal gevat in de mooie korfbalsport bij CKV Nieuwerkerk.

Ik wens jullie allemaal een mooie, warme en liefdevolle vakantieperiode toe. Rust lekker uit, ontspan en geniet vooral van de mooie dingen in het leven. Ik hoop jullie allemaal weer in goede gezondheid te mogen treffen op de Kleine Vink.

Mede namens het voltallige bestuur.

Alfred Huijser
Voorzittert

Meer berichten