TC

Senioren Seizoen 2021-2022

Ambitie CKV Nieuwerkerk

Een paar jaar geleden heeft de vereniging uitgesproken om zo hoog mogelijk te korfballen met de selectie. Op dit moment speelt Nieuwerkerk 1 op het veld overgangsklasse, promotie ligt binnen handbereik. In de zaal spelen we hoofdklasse en is de doelstelling promotie naar de KL.
Nieuwerkerk 2 speelt op veld en in de zaal reserve hoofdklasse. Op het veld staan ze bovenaan, promotie naar de reserve ere klasse lijkt haalbaar! In de zaal is het niet mogelijk zelfstandig te promoveren i.v.m. de koppeling van de KL ploegen.

Nieuwerkerk 3 is momenteel een team met veelal oud selectiespelers. Dit team acteert in de zaal in de reserve 1e klasse en op het veld draaien ze bovenaan in de reserve overgangsklasse.

Nieuwerkerk 4 is een jong team (18-25 jaar). Zij spelen veld en zaal reserve 3e klasse. Het 4e team traint gezamenlijk met het 3e o.l.v. R. de Ronde.

Nieuwerkerk 5 is een vriendenteam. Zij spelen op het veld 4e klasse en gaan daar makkelijk kampioen worden. In zaal speelt het 5e al reserve 3e klasse.

In de zaal kennen we ook nog een 6e team. Dit is een vriendenteam (gemiddelde leeftijd 30+). Zij spelen 4e klasse.

Alle overige teams spelen breedte korfbal.

Dit artikel gaat over wedstrijdkorfbal in het seizoen 2021-2022

Samenstelling van de teams dit seizoen (2020-2021)

Op het veld heeft het 1e met 5 dames en 6 heren gespeeld.
Het 2e speelde 6 om 6.

In de zaal zou dit worden teruggebracht naar 5 om 5 bij het 1e en 6 om 6 bij het 2e.

Nieuwerkerk 3 speelt met 6 dames en 5 heren

Nieuwerkerk 4 met 6 dames en 7 heren

Nieuwerkerk 5 speelt met 5 dames en 7 heren

Volgend seizoen komen uit de A1 (5e plaats veld hoofdklasse) 4 heren en 1 dame over.

Deze mensen hebben de ambitie om bij Nieuwerkerk zo hoog mogelijk te spelen.

Als TC moeten wij de volgende vragen moeten wij gaan beantwoorden:

• Wat kunnen / gaan wij als club hen bieden?
  • Hoe gaan we met het huidige 3e, 4e om?
  • Hoe vertalen wij dit naar consistent beleid?

Bovenstaande tekst is een samenvatting van een meer gedetailleerd stuk dat ik schreef als voorbereiding op de TC vergadering van 2 maart. In de TC is dit  besproken.

Helaas heeft de Corona epidemie weer roet in het eten gegooid. Weer geen promotie op het veld!

Maar de ambities veranderen hierdoor zeker niet! Onderstaand een opsomming van huidige activiteiten:

• Om de selectie KL waardig te houden zijn we actief aan het zoeken naar versterkingen voor het 1e.
  • Na de gesprekken met de A1-ers die naar de senioren overkomen, zijn we in samenwerking met de JTC begonnen met zgn. talententrainingen (niet verplicht en op uitnodiging). Het idee was om de 5 A1-ers bij de selectie te laten aansluiten op maandag, maar door de toen geldende corona regels kon dat nog niet. E.e.a. heeft dus geresulteerd in iets wat in mijn ogen veel mooier is: de talenten training. Alle 1e jaar senioren, de A1, de beste spelers uit A2, B1 krijgen nu op maandag een extra training. Deze training wordt door een poule mensen gegeven. In 1e instantie trainen ze in 2 groepen: jeugd en senioren, maar we proberen dit steeds vaker te mixen nu dat weer mag. Uitgangspunt hierbij is:
    • Meer trainen maakt je beter
    • Wennen aan meer trainen, dan wordt het gewoon.
  • De A1-ers trainen met de selectie mee op zaterdag. Tessa volledig, de heren in koppels om de week.

Het enthousiasme is bij iedereen erg groot. De opkomst bij alle trainingen is overweldigend! Dit momentum moeten we zien vast te houden.

Komend seizoen

Voor komend seizoen moet een aantal zaken ‘vaste prik’ worden:

• Selectie traint weer 3 keer per week. Maandag (binnen), dinsdag en donderdag
  • Talententraining blijft met zelfde opzet als op dit moment.
  • Nieuwerkerk 3 moet een opleidingsploeg worden voor mensen die uit de junioren komen en (nog) niet kunnen aansluiten bij de selectie. Dit betekent een mix van jong en oud. Minimaal de helft van de ploeg moet jong zijn en de ambitie hebben om in de selectie van Nieuwerkerk te spelen. Het 3e zal met 6 heren en 6 dames gaan spelen. Waarbij dan minimaal 3 heren en minimaal 3 dames de ambitie hebben om in de selectie te spelen van Nieuwerkerk.
  • Voor Nieuwerkerk 4 geldt eigenlijk het zelfde. Al is hier de ambitie voor de selectie niet direct vanzelfsprekend.
  • Nieuwerkerk 3 en 4 trainen zoveel mogelijk gezamenlijk.
  • Nieuwerkerk 5 is nu nog een ‘vriendenteam’, maar de TC kan bepalen dat er spelers vanuit 4e naar het 5e afvallen
  • Uitgangspunt bij wedstrijdkorfbal is dat er geen vaste vriendenteams meer zijn, dit staat met grote regelmaat doorstroming vanuit de jeugd in de weg.

Concreet betekent dit voor komend seizoen dat er geselecteerd gaat worden voor het 3e en 4e.

Namens de TC,
Ruud Hogeweg