JTC / PR

RESULTATEN JEUGD 18 FEBRUARI

Zaterdag 18 februari speelden 25 van onze 30 jeugdteams een wedstrijd. 15 van deze 25 wedstrijden werden gewonnen! Goed gedaan! Helaas ook 7 nederlagen, waaronder de belangrijke wedstrijden van de B1, A1 en A2. Ook drie gelijke spelen. Lees hier hoe het ging!

Schrijf een verslagje over jouw wedstrijd? Mail dit dan zaterdagavond of zondagochtend naar pr@ckvnieuwerkerk.nl

F-teams

Drie van de vijf OPEN MAATWERK F-teams kwamen zaterdag in actie. Het leverde een 100% score op met zeges van de F3, F2 en F1! Goed gedaan!

Nieuwerkerk F1 speelde thuis een spannende wedstrijd tegen KVS F1. Uit werd het 2-15, maar nu kwam KVS met een hele andere instelling naar Nieuwerkerk. KVS pakte twee keer een voorsprong van 3 punten maar vlak voor rust werd het 5-6. In de tweede helft nam Nieuwerkerk F1 het heft in handen. De ploeg moest er wel keihard voor werken en dat deden de kinderen ook: 9-6 en 11-7 voorsprong! KVS kwam terug tot 11-9 maar de punten bleven in de Kleine Vink! Nu een paar weken vrij tot 11 maart.

Nieuwerkerk F2 was zaterdag lekker op schot in Rotterdam-Zuid! Uit bij F1 werd de korf maar liefst 13 keer gevonden! Het leverde een 8-13 zege op. Goed gedaan F2! Voorlopig op de derde plek! Ook de F2 speelt 11 maart pas weer.

Nieuwerkerk F3 speelde thuis tegen KCR F2. Lang werd er goed verdedigd maar daarna pakte de F3 rustig een voorsprong van 2-0 die steeds verder werd uitgebouwd. Uiteindelijk een keurige 7-3 overwinning voor de F3. Stevig in de middenmoot en vrij tot aan 11 maart.

Nieuwerkerk F4 was vrij en speelt ook pas 11 maart weer een wedstrijd.

Nieuwerkerk F5 was ook vrij. Zij spelen de volgende wedstrijd op 4 maart.

E-teams

Dan onze 10 door Eye for growth en Buro Bouwfysica gesponsorde E-teams! Daarvan kwamen er zaterdag 9 in actie. Alleen de E5 was vrij. Voor een groot aantal E-teams komt het kampioenschap in zicht. Zaterdag waren de prestaties weer goed. Gelijke spelen voor de E1 en E2.  6 overwinningen voor de E3, E4, E6, E7, E8 en E10. Alleen de E9 verloor.

Nieuwerkerk E1 speelde uit bij nummer 2 Avanti E1 in Pijnacker. Avanti scoort altijd heel makkelijk, maar Nieuwerkerk E1 trok zich daar heel goed aan op. De ploeg had de winst in handen, maar helaas werd een voorsprong in de slotfase nog verspeeld. Eindstand 17-17. Een prachtige uitslag natuurlijk, maar de coach sprak van een verloren punt. Op 11 maart speelt de E1 weer; thuis tegen KVS.

Nieuwerkerk E2 speelde thuis tegen Valto E1. De nummer 3 van de stand en uit knap met 7-7 tegen gelijk gespeeld. Dit keer nam Valto een voorsprong, maar de E2 knokte er hard voor. Alles is nog mogelijk zei de coach na 10 minuten. En dat bleek. Terug naar 4-4! Knap. Het bleef gelijk en na 40 minuten was de eindstand weer 7-7. Goed gedaan E2! Volgende wedstrijd op 4 maart thuis tegen ALO.

Nieuwerkerk E3 speelde uit bij KCR E4 in Ridderkerk. Thuis was er met 16-8 gewonnen van KCR. Nu werd er een stuk beter verdedigd: 0 tegengoals! Wat goed! Zelf 10 gescoord en dus 0-10 gewonnen! Koploper met 16 uit 8. Volgende week de kraker tegen de nummer 2: KCC E2. Die hebben 3 verliespunten. Het is nog niet de kampioenswedstrijd, maar de E3 kan zaterdag een grote stap zetten. Thuis om 9u!

Nieuwerkerk E4 speelde thuis tegen NIO E1, de nummer 6. Er werd met 7-2 gewonnen. Nog altijd een 100% score voor de E4. Volgende wedstrijd pas op 18 maart. Thuis tegen Korbis E4. Dat is de kampioenswedstrijd voor de E4!

Nieuwerkerk E5 was vrij. De volgende wedstrijd van de E5 is op 11 maart pas, thuis tegen KCR. Dat wordt spannend tussen de nr. 1 en nr. 2.

Nieuwerkerk E6 speelde uit bij KCR E3. Het ging niet super makkelijk, maar wel een mooie 3-7 overwinning voor Nieuwerkerk E6. Koploper met 14 uit 8. 4 maart de volgende wedstrijd, thuis tegen KCC E3.

Nieuwerkerk E7 ging dit keer op bezoek bij RWA E3. De nummer 3 van de ranglijst. Een spannende wedstrijd waarin goed werd verdedigd. Nieuwerkerk E7 won ook dit 9e duel. Dit keer met 4-6. 18 punten uit 9 wedstrijden. KOAG E2 verloor ook en daardoor is de E7 bijna kampioen. De kampioenswedstrijd is 11 maart thuis tegen KOAG.

Nieuwerkerk E8

Hierbij een verslag van de wedstrijd  tegen Vitesse:

Alle zes hadden ze er weer veel zin in vandaag! Ontzettend veel kansen in het 1ste kwart, maar helaas rolde er maar eentje in voor Nieuwerkerk.
Het 2de kwart was heel spannend, er viel geen enkel doelpunt. Goed verdedigd E8!

De 2-0 voelde als een bevrijding en toen kwam het team los. Er werden maar liefst 6 doelpunten gemaakt door de heren in het laatste kwart.

Eindstand 8-0, op 11 maart wacht de belangrijke wedstrijd om het kampioenschap tegen de directe concurrent Vriendenschaar.

Nieuwerkerk E9 ging op bezoek bij de nummer 2 van de ranglijst: KCR E5. Thuis werd er in december met 5-6 verloren van deze ploeg. En ook nu was KCR helaas te sterk. De E9 verloor met 7-4. Volgende week alweer een wedstrijd voor de E9. Thuis tegen DES D3, die staan onderaan.

Nieuwerkerk E10 speelde thuis tegen ZKV E1. Er werd van beide kanten goed verdedigd. Nieuwerkerk E10 liet er maar 1 door en scoorde zelf 3 keer. Een 3-1 overwinning dus! Mooi! Op de 3e plek nu met 10 punten uit 8 wedstrijden. Op 4 maart de derby tegen IJsselvogels E3.

D-teams

Dan de 5 D-teams van Damiët Verbeek/Lagendijk Makelaars. Vier teams kwamen in actie. De D4 en D5 wonnen. De D3 en D2 verloren.

Nieuwerkerk D1 was vrij. Zij spelen op 4 maart uit bij Tilburg weer.

Nieuwerkerk D2 speelde thuis tegen koploper KCC D1. Een paar weken geleden kon Nieuwerkerk D2 het KCC nog beste moeilijk maken. Dit keer was KCC veel te sterk en werd het 3-13.  KCC D1 is bijna kampioen. Nieuwerkerk D2 op de derde plek en tijd voor weer een overwinning. Dat kan op 11 maart uit bij KCR.

Nieuwerkerk D3 ging op bezoek bij HKV D1 in Den Haag. Het was heel spannend, maar uiteindelijk werd het helaas 5-4 voor HKV. De D3 speelt zaterdag 25 februari wel. Thuis tegen Weidevogels D1.

Nieuwerkerk D4 ging als koploper op bezoek bij de nummer laatst: RWA D3. Het werd een vrij eenvoudige zege voor de D4. 1-7 winst. Nu koploper met 15 punten uit 8 wedstrijden. Volgende week speelt de D4 thuis tegen IJsselvogels D2.

Nieuwerkerk D5 speelde een spannende wedstrijd tegen Vitesse D2. Het ging lang gelijk op, maar in de eindfase wist Nieuwerkerk D5 de overwinning te pakken: 7-5. De D5 stijgt daardoor naar de 2e plek! Goed hoor. Volgende week speelt de D5 weer thuis; tegen De Meervogels D2.

C-teams

Van de vijf VISSER ELEKTROTECHNIEK C-teams kwamen er zaterdag vier in actie. Drie overwinning en een gelijkspel! Goed gedaan van de C-teams! Vermeldenswaardig is de eerste overwinning voor de C2!

Nieuwerkerk C1 boekte zaterdag de knapste overwinning van de dag! Thuis tegen favoriet PKC werd er heel knap met 12-10 gewonnen! Vanaf het begin af aan was Nieuwerkerk C1 fel en stond de ploeg ook op voorsprong. Via 3-2 en 4-3 stond het 8-4 bij rust voor Nieuwerkerk. In de tweede helft deed PKC het beter, maar Nieuwerkerk C1 bleef aan de goede kant van de score staan en won heel knap! Albatros C1 pakte het eerste puntje van ONDO. ONDO nu op 21 en die spelen 11 maart de kampioenswedstrijd tegen Nieuwerkerk. Albatros op 16, Nieuwerkerk op 16 en PKC op 15. Op 11 maart is het ook PKC – Albatros. Spannend slot in deze hoofdklasse. Wie zal er op plek 2 eindigen en ook die kwartfinale mogen spelen? Nieuwerkerk C1 heeft het in eigen hand en dat is een hele knappe prestatie!

De knapste overwinning was voor de C1, maar de leukste was voor Nieuwerkerk C2. Thuis tegen Maassluis C1 pakte de C2 de eerste punten van dit seizoen! Heel goed gedaan!  Er werd met 10-8 gewonnen door Nieuwerkerk C2. Nu samen op plek 7/8 met IJsselvogels C1. En zaterdag 11 maart is de volgende wedstrijd voor de C2: uit bij IJsselvogels.

Nieuwerkerk C3 was vrij. Volgende week thuis tegen koploper Gemini.

Nieuwerkerk C4

De nummer 2 Phoenix kwam op bezoek in de Kleine Vink. De uitwedstrijd was lastig voor de C4 en er werd weinig gescoord.. uitslag was 2-1 voor
Phoenix. De afgelopen 2 wedstrijden wist de C4 te winnen en dus hadden we zin in de wedstrijd.
Helaas startte we heel traag en kwamen we niet in ons spel, waardoor er weinig kansen creëerde. Phoenix wist met een terechte stand te gaan
rusten (0-4) In de rust maakten we een Peptalk en moesten de koppies omhoog en er moest pit in het spel.
En dat hadden ze begrepen in de 2e helft hadden we een herstart en wisten we binnen 10 minuten 3 goals te maken (4-3)
Met nog 8 minuten op de klok scoorden we de gelijkmaker 4-4 en hadden we daarna nog zat kansen om de wedstrijd te winnen.
Dat deden we niet, het bleef bij een gelijkspel 4-4 maar tegen de nummer 2 is dat een knappe prestatie en zijn we al 3 wedstrijden op rij
ongeslagen!

Trots kanjers!

Nieuwerkerk C5 ging als koploper op bezoek bij de nummer 3 Olympia C2. Er werd met 4-5 gewonnen! Goed hersteld dus van de nederlaag van vorige week. Nieuwerkerk C5 gaat weer naar de eerste plek, maar KCR heeft een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week thuis tegen Lynx C1.

B-teams

Dan de drie INIZIO B-teams. Hun drie wedstrijden leverde een overwinning voor de B3 op. De B1 en B2 verloren.

Nieuwerkerk B1 nam het in de topper op tegen PKC B1. Door een schorsing in de A1 miste de B1 nu naast Britt ook Alexander. De kids die wel speelden maakten het PKC erg moeilijk. Er werd goed verdedigd en er vielen weinig goals. PKC B1 van coach Mady Tims ging rusten met een punt voorsprong en leek het duel naar zich toe te trekken in de 2e helft: 8-12. Toen herpakte Nieuwerkerk zich goed en scoorde vijf goals op rij. Tien minuten voor tijd een 13-12 voorsprong. Helaas een matige slotfase van onze B1 en PKC won het duel met 13-16. Daarmee lijkt PKC op weg naar de titel en een thuiswedstrijd in de kwartfinale. De B1 speelt eerst op 11 maart uit bij TOP. Een week later hoopt de ploeg het ticket voor de kwartfinale te bereiken.

Nieuwerkerk B2 pakte vorige week nog een belangrijke overwinning. Dit keer was de tegenstander veel te sterk. Nummer 2 Vitesse B1 won met maar liefst 4-19 in de Kleine Vink. Dat is natuurlijk een beetje te veel van het goede. B2 nog steeds in de middenmoot. Volgende wedstrijd uit naar Refleks op 11 maart.

Nieuwerkerk B3 ging op bezoek bij DES B1. Die stonden onderaan. Toch was het een spannende wedstrijd. Thuis had de B3 nog met 8-4 gewonnen. In Delft werd het 8-9 voor Nieuwerkerk B3. De B3 zit pas halverwege de competitie en heeft nog 6 wedstrijden te gaan. De 1e plek ligt voor het grijpen. Twee wedstrijden in de vakantie. Eerst zaterdag thuis tegen Avanti B3.

A-teams

Onze JUMBO-junioren verloren allebei hun belangrijke wedstrijd.

Nieuwerkerk A1 speelde de belangrijke wedstrijd uit bij ONDO. Dat het een belangrijk duel was, lieten de spelers van de A1 helaas niet zien op het veld. Het was een enorme slappe wedstrijd en de absolute wil om dit duel te winnen ontbrak. Ontzettend jammer, want deze spelers willen toch graag volgend jaar ook weer Hoofdklasse spelen? Lars (blessure) en Tommy (schorsing) ontbraken. Marnix en Alexander vervingen hen. In de eerste helft was Nieuwerkerk A1 de betere. ONDO kreeg ontzettend veel stippen en vrije ballen, maar miste er ook genoeg. Ruststand was 6-9 in het voordeel van Nieuwerkerk A1. Niks aan de hand. De tweede helft was alles anders. Nieuwerkerk A1 kwam nog wel op 6-10, maar deed daarna eigenlijk niks meer goed. ONDO rook bloed en ging er op en over. Daar wel de absolute wil om te winnen en de juiste uitstraling. Ook het onderling resultaat ging van +3 naar -5. Want ONDO won met 18-13.

KCC en Nieuwerkerk nu op 7 punten. ONDO op 6 en Vriendenschaar op 4. Nog twee wedstrijden te gaan. Op 11 maart thuis tegen PKC (die werden zaterdag kampioen) en op 18 maart de allesbeslissende wedstrijd uit bij Vriendenschaar. ONDO speelt nog uit bij TOP en thuis tegen KCC. KCC kan zich 11 maart al veilig spelen tegen Vriendenschaar. Laten we dat maar hopen, want dan is Vriendenschaar gedegradeerd en staat er voor hen minder op het spel tegen op 18 maart.

Eerst moet Nieuwerkerk A1 zich achter de oren krabben over de inzet tijdens dit duel. Die kan echt beter.

Nieuwerkerk A2 speelde thuis de topper tegen Movado A1. De Dordtse formatie was ook nu weer veel te sterk. Eindstand 12-18. Het schijnt dat dit team door een te hoge gemiddelde leeftijd niet kan promoveren en daarom is de tweede plek ook belangrijk voor de A2. KCC A2 staat nu 1 verliespunt achter, dus dat wordt nog wel spannend. Volgende wedstrijd is 11 maart uit bij KCR.