JTC / PR

RESULTATEN JEUGD 11 MAART

Zaterdag 11 maart eindelijk weer een goed gevuld competitieprogramma voor onze jeugdteams! En het ging ergens om. Vijf kampioenswedstrijden zaterdag al! In totaal 25 jeugdwedstrijden. Daarvan werden er 13 gewonnen, 10 verloren en 2 gelijk gespeeld. En we hadden ook 4 kampioenschappen te vieren! Lees hier hoe het ging!

Schrijf een verslagje over jouw wedstrijd? Mail dit dan zaterdagavond of zondagochtend naar pr@ckvnieuwerkerk.nl

F-teams

Onze vijf OPEN MAATWERK F-teams speelden zaterdag allemaal een wedstrijd! Helaas leverde dat slechts 1 overwinning op en die was voor de F1. De F2, F3, F4 en F5 verloren.

Nieuwerkerk F1 speelde uit tegen Weidevogels F1 een hele leuke wedstrijd. Vanaf de eerste minuut was de ploeg lekker fel en werd er goed snel overgespeeld. De doelpunten vielen ook makkelijk en al snel hadden alle spelers gescoord. Via een ruststand van 3-9 werd er uiteindelijk met 7-18 gewonnen. Concurrent Phoenix speelde een mooie wedstrijd bij TOP (16-21 winst) en blijft dus bovenaan. Volgende week is de F1 vrij. Op 25 maart de laatste thuiswedstrijd tegen ONDO F1 en daarna nog naar Phoenix. Spannend.

Nieuwerkerk F2 speelde thuis tegen KOAG F1. Uit was er met 10-5 verloren van deze ploeg. Ook dit keer waren de gasten uit Krimpen te sterk: 5-9. Het zet de F2 stevig in de middenmoot met 10 punten. Nog drie wedstrijden te gaan, waarvan twee tegen de top 3. Volgende week uit naar KCC F1 in Capelle.

Nieuwerkerk F3 ging uit naar Thor F1. Thor is de koploper en Nieuwerkerk F3 staat in de middenmoot. De F3 werkte hard en ging voor een stunt tot aan de laatste 10 minuten. Het stond 2-2 toen het laatste kwart begon, maar toen was de koek helaas op. Thor wist met 5-2 te winnen. Toch goed gedaan F3. Nog twee wedstrijden te gaan. Zaterdag de laatste thuiswedstrijd tegen Vitesse F1.

Nieuwerkerk F4 ontving KCC F3 in de Kleine Vink. In Capelle werd het in december nog 7-7. Dit keer was KCC F3 te sterk voor onze F4 met 9-12. Ook voor Nieuwerkerk F4 de middenmoot met 10 uit 10. Nog twee wedstrijden te gaan. Volgende week is de F4 vrij. Op 25 maart thuis tegen Vitesse F2.

Nieuwerkerk F5 speelde thuis tegen koploper Albatros F3. De ploeg uit Zwijndrecht was sterker en won met 8-13. De F5 staat nu op een derde plek met 10 punten uit 8 wedstrijden. Nog twee wedstrijden te spelen. Volgende week uit naar VEO F2.

E-teams

Dan onze 10 door Eye for growth en Buro Bouwfysica gesponsorde E-teams! Acht wedstrijden: 5 keer winst, 2 nederlagen en een gelijkspel. De E3 werd de eerste kampioen! Daarna volgde de E7 en E8 als kampioenen! Gefeliciteerd allemaal! De E5 kon kampioen worden, maar speelde in hele spannende wedstrijd gelijk. Volgende week een herkansing. Ook de E4 en E6 kunnen volgende week kampioen worden. De E1 verloor thuis van KVS terwijl de E9 knap thuis won van KCC.

Nieuwerkerk E1 speelde thuis tegen KVS E1. Een gelijk opgaande en spannende wedstrijd. KVS nam in het begin de voorsprong, maar Nieuwerkerk E1 knokte zich terug. Er werd goed verdedigd. In de slotfase stond KVS op een 8-9 voorsprong en ondanks dat de E1 erg z’n best deed lukte het niet meer om te scoren. 8-9 voor KVS. KVS nu naar de derde plek en Nieuwerkerk op de vierde plek. Voor de E1 nog twee wedstrijden. Zaterdag vrij en 25 maart uit naar ONDO. Albatros E1 werd door een 12-23 zege op Vitesse ongeslagen kampioen. Gefeliciteerd!

Nieuwerkerk E2 was vrij. De volgende wedstrijd is volgende week thuis tegen ALO E1.

Nieuwerkerk E3 speelde de kampioenswedstrijd thuis tegen IJsselvogels E2. De ploeg van Jordy en Joost was veel te sterk voor de E2 uit Moordrecht. Na een wat stroef begin ging de E3 in de tweede helft helemaal los. Bij 17-3 was het afgelopen! Kampioenen! Met alle 10 de wedstrijden gewonnen is de E3 meer dan terecht kampioen. 145 doelpunten, dat zijn er bijna 15 per wedstrijd. Heel goed. Nog twee wedstrijden te gaan, die wil de E3 natuurlijk ook winnen. Maar eerst was het feest voor de kampioenen! Gefeliciteerd!

Nieuwerkerk E4 was vrij. Volgende week thuis tegen Korbis E4. Dat is de kampioenswedstrijd voor de E4!

Nieuwerkerk E5 speelde thuis tegen KCR E2 een kraker! De wedstrijd tussen de nr. 1 en nr. 2. Het was voor Nieuwerkerk E5 de kampioenswedstrijd! Dan moest de E5 wel winnen. Bij rust was er een voorsprong van 4-3. Maar in de tweede helft knokte KCR zich helemaal terug en pakte een voorsprong. Vlak voor tijd kwam Nieuwerkerk op gelijke hoogte (8-8), maar toch wist KCR nog te scoren. En ook toen wist Nieuwerkerk nog gelijk te maken. Wat een spanning! Het eindigde in een mooi gelijkspel 9-9. Nieuwerkerk nu op 17 punten en KCR E2 op 15. Volgende week een herkansing voor de E5, dan uit bij Twist E1. Winnen is kampioen. Succes E5!

Nieuwerkerk E6 speelde thuis tegen Vriendenschaar E1. De E6 speelde goed en scoorde makkelijk. De wedstrijd werd dan ook met 14-5 gewonnen. Met nog twee wedstrijden te gaan is de voorsprong op IJsselvogels 3 punten en op RWA drie verliespunten. Dat betekent dat de E6 volgende week de kampioenswedstrijd speelt. Die is uit bij Vitesse E2 in Barendrecht om 9.00u. Succes E6!

Nieuwerkerk E7 speelde de kampioenswedstrijd thuis tegen KOAG E2, de nummer 2 op de ranglijst. Ook voor deze concurrent was de E7 veel te sterk. In een leuke kampioenswedstrijd met veel publiek won de E7 met 12-4 van KOAG E2! Wat een mooie uitslag. Kampioen met 20 punten! Super goed gedaan door de kids van coach Lalita Baidjoe! Gefeliciteerd. Ook voor de E7 een mooi feestje! En ’s avonds team van de week en oplopen met Nieuwerkerk 1. Heel gaaf! Volgende week vrij om bij te komen.

Nieuwerkerk E8 speelde de kampioenswedstrijd tegen de nummer 2 Vriendenschaar E3. In Bodegraven ws het best spannend, maar de E8 verdedigde ijzersterk! De kampioenswedstrijd werd zo met 1-4 gewonnen! Goed gedaan! Gefeliciteerd spelers en coaches!! 18 punten na 9 wedstrijden. Heel goed gedaan! Ook de E8 was later die dag team van de week bij Nieuwerkerk 1. Extra mooi op de kampioensdag. Volgende week vrij.

Nieuwerkerk E9 speelde thuis tegen KCC E5 een hele spannende wedstrijd. Kort voor tijd stond de E9 nog op een 2-3 achterstand, maar door hard werken in de laatste minuten werd er toch met 4-3 gewonnen! Heel goed gedaan! Hierdoor stijgt de E9 naar de middenmoot met 10 punten. Volgende week uit naar Maassluis E3.

Nieuwerkerk E10 ging op bezoek bij ZKV E1 en speelde geen sterke wedstrijd. Er werd met 3-0 verloren. Geen goals, dat was even balen. Volgende week is de E10 vrij.

D-teams

Dan de 5 D-teams van Damiët Verbeek/Makelaar Lagendijk. Drie teams kwamen in actie. De D1 werd na een gelijkspel toch kampioen! De D5 verloor en de D2 won.

Nieuwerkerk D1 speelde de kampioenswedstrijd thuis tegen Oranje Wit D1. Oplopen in de spotlight, volle hal, een DJ en een speaker. De kids konden zo al wennen voor de kruisfinale op 1 april.

Na een snelle 2-0 voorsprong had Nieuwerkerk het heel lastig met Oranje Wit D1. De ploeg uit Dordrecht is enorm gegroeid dit seizoen en met hun lengte en strakke verdedigen maken ze het alle teams lastig. De D1 speelde zelf ook niet overtuigend en had wat last van de zenuwen. Het leverde een 4-3 ruststand op. In de tweede helft kwam Oranje Wit al snel op 4-4. Een lange fase zonder goals en toen 5-4 voor Nieuwerkerk. Maar na de 5-5 lukte het heel lang niet om te scoren. Kort voor tijd leek Oranje Wit het feestje van Nieuwerkerk D1 te verpesten: 5-6. Maar in de slotminuut schoot Nieuwerkerk toch nog de 6-6 binnen!

Een mooie ontlading bij spelers, coaches Eva en Ronald en het publiek. Een punt was immers genoeg voor het kampioenschap! Ongeslagen kampioen! Het eerste puntverlies mocht de pret niet drukken! Feest voor de D1. Nu nog twee competitiewedstrijden en op 1 april de kwartfinale thuis tegen Groen Geel D1. Gefeliciteerd D1!

Nieuwerkerk D2 speelde uit bij KCR. De ploeg wilde graag weer eens winnen en dat lukte! Niet veel goals, maar wel een 4-6 overwinning! Lekker! KCC D1 won van ONDO en is daardoor kampioen in deze poule. Felicitaties richting Capelle! Nog drie potjes voor de D2. Eerst volgende week thuis tegen KOAG D1.

Nieuwerkerk D3 was vrij. Volgende week is de volgende, tegen Excelsior D2 uit.

Nieuwerkerk D4 was vrij. Volgende week speelt het team haar kampioenswedstrijd uit bij IJsselvogels D2 (de nummer 5).

Nieuwerkerk D5 speelde uit bij Reeuwijk D1. Helaas werd er met 4-3 verloren. De D5 staat nog altijd op de 2e plek. Nog twee wedstrijden te gaan. Volgende week thuis tegen KCC D3.

C-teams

De vijf VISSER ELEKTROTECHNIEK C-teams waren zaterdag allemaal vrij.

Nieuwerkerk C1 speelde de lastige wedstrijd bij ONDO C1. Voor het ongeslagen ONDO C1 de kampioenswedstrijd. Voor Nieuwerkerk de wedstrijd om in de race te blijven voor plek 2 en de kwartfinale. In de eerste helft deden de teams weinig voor elkaar onder. Er werd weinig gescoord en Nieuwerkerk had te veel kansen nodig voor de doelpunten. Rust was het 6-4 voor ONDO. In de tweede helft hetzelfde verhaal voor Nieuwerkerk; heel moeizaam scoren. Bij ONDO ging dit beter. Eindstand 14-6 en daardoor is ONDO ongeslagen kampioen! Gefeliciteerd! De ploeg kan zich gaan opmaken voor de kwartfinale tegen TOP. Wie de kwartfinale tegen het sterke Groen Geel C1 gaat spelen is nog de vraag. PKC C1 wist zaterdag overtuigend te winnen van Albatros. PKC nu op plek 2 met 17 punten. Nieuwerkerk en Albatros daarachter op 16. Op 25 maart speelt PKC tegen ONDO en Albatros tegen Nieuwerkerk. Het zou zomaar kunnen dat ONDO wint in Papendrecht en dat de winnaar van Albatros – Nieuwerkerk er met de buit vandoor gaat. Spannend! Dan moet onze C1 wel eerst volgende week thuis van DeetosSnel winnen (de nr. 5).

Nieuwerkerk C2 speelde uit bij IJsselvogels C1, de kraker aan de onderkant. Twee teams met 2 punten in deze eerste klasse. In de strijd om handhaving pakte de C2 twee hele belangrijke punten door de C1 van Moordrecht met 4-9 te verslaan! Alweer de 2e overwinning op rij voor de C2. Leuk! Thuis was IJsselvogels C1 nog met 7-11 te sterk geweest. Door deze overwinning dus ook een beter onderling resultaat. En aangezien alleen de nummer 8 uit deze klasse degradeert naar de C2-klasse heeft Nieuwerkerk C2 goeie zaken gedaan! Nog drie wedstrijden te gaan. Lukt het de C2 om deze lijn door te trekken in de thuiswedstrijd tegen Sporting Delta?

Nieuwerkerk C3 speelde uit bij Valto C2. Valto stond 1 punt onder Nieuwerkerk op de ranglijst, maar daar was zaterdag niets van te merken. Een 12-3 nederlaag voor onze C3. Valto gaat langs Nieuwerkerk C3, dat nu op de 5e plek staat. Nog drie wedstrijden te spelen. Eerst aanstaande vrijdag om 17.00 thuis tegen Dijkvogels C1.

Nieuwerkerk C4 speelde uit bij ALO C2 en pakte een mooie 4-7 zege! Leuk om te zien dat de C4 steeds makkelijker de doelpunten maakt. Tegen de nummer 3 van de ranglijst is dit een hele mooie uitslag. Thuis nog met 1-5 verloren. Een mooie groei maakt de C4 door, complimenten! Volgende week thuis tegen DES C1. Die staan maar 1 punt boven de C4.

Nieuwerkerk C5 was vrij. De C5 speelt volgende week uit bij Gemini C2.

B-teams

Dan de drie INIZIO B-teams. Die speelden zaterdag allemaal. De B1 en B3 wonnen. De B2 deed het heel goed, maar verloor helaas toch van de koploper.

Nieuwerkerk B1 speelde uit bij TOP in Arnemuiden. Een lange reis naar Arnemuiden. En we hadden de ploeg nog gewaarschuwd dat het altijd lastig is in Zeeland. Tegen de nummer laatst speelde de B1 een hele matige eerste helft die werd afgesloten met een 5-4 achterstand. In de tweede helft werd dit wel rechtgezet, maar echt overtuigend werd het nooit: 13-18. PKC won ook en staat nu op 22 punten. Nieuwerkerk op 20. Zaterdag in de thuiswedstrijd tegen DeetosSnel B1 (12.30u) kan de kwartfinale bereikt worden. Een puntje is dan genoeg.

Nieuwerkerk B2 speelde uit bij koploper Refleks B1 in Rijswijk. We ontvingen het volgende verslag: Nwk B2 speelde een meer dan uitstekende wedstrijd tegen Refleks, de koploper die zonder puntenverlies afstoomt op het kampioenschap en de hoofdklasse. In de 1e helft werd het een verdedigend gevecht. Beide ploegen verdedigden zeer sterk. Nwk kwam goed voor de dag en deed precies wat de coaches hadden gezegd: scherp verdedigen, in balbezit vertragen. Na 17 minuten een 1-2 voorsprong en toch wat zenuwachtig overleg en een time-out bij Refleks. Inbrengen van een sterke heer aan die kant resulteerde in een bizarre 2-2 stand bij rust. Na rust nog 2 omzettingen bij de heren van de thuisploeg en ook Nwk wisselde een aantal keer. Verdedigend werd aan beide kanten iets meer risico genomen en daar maakten beide ploegen gretig gebruik van. Bij 7-5 leek de wedstrijd gespeeld, maar Nwk B2 rechtte nog 1 keer de rug en bracht via 2 fraaie damesdoelpunten de spanning helemaal terug: 7-7 met nog 10 minuten te gaan! Helaas was de koek toen op bij Nwk en kon Refleks het verschil in kwaliteit en scorend vermogen uitdrukken in de score. Eindstand: een geflatteerde 13-7, complimenten van de coaches van Refleks en de scheidsrechter en 2 tevreden en trotse coaches bij Nwk B2. Een punt was verdiend geweest, maar hier kunnen we verder op bouwen!

Nieuwerkerk B3 speelde thuis tegen Twist B1. De B3 is in een spannende strijd met Vitesse B2 verwikkeld en dus moest deze wedstrijd tegen Twist gewonnen worden. Dat gebeurde! Het werd 5-3. Gefeliciteerd. Vitesse won ook. Vitesse nu 17 uit 10 en Nieuwerkerk 15 uit 9. Volgende week uit naar Avanti B3.

A-teams

Onze JUMBO-junioren pakten deze week allebei de overwinning!

Nieuwerkerk A1 zorgde dit weekend voor de grootste stunt in de A-hoofdklasse. In de strijd om handhaving waren alle ogen gericht op zaterdag 18 maart. Dan moest het uit bij Vriendenschaar gebeuren. In de ochtend kwam er al goed nieuws: Vriendenschaar verloor in Capelle waardoor de 1e degradant bekend was. Nieuwerkerk ontving de ongeslagen koploper PKC A1. Op het veld en in de zaal heeft deze ploeg alles gewonnen. Veel internationals in het veld en op de bank. Kortom, een sterke ploeg die we zeer waarschijnlijk over een maand in Ahoy’ de finale zien spelen. Nieuwerkerk A1 ging onbevangen de strijd aan en speelde een zeer volwassen openingsfase. Wat een verschil met de tweede helft tegen ONDO vorige maand. Regelmatig pakte Nieuwerkerk A1 een voorsprong, maar tussendoor lieten de PKC-spelers hun klasse wel zien. Richting het einde van de eerste helft nam Nieuwerkerk de touwtjes in handen: 10-7 voorsprong. In de slotfase werd PKC beter en Nieuwerkerk te gehaast. PKC A1 nam het over en ging met 11-14 rusten. In de tweede helft bleef dit verschil eerst in stand, maar door een tactische omzetting kwam PKC A1 heel moeizaam tot scoren. Nieuwerkerk A1 ging in een stunt geloven. En die stunt leek mogelijk te worden. Sommige spelers stegen boven zichzelf uit en schoten 1 op 1. Het leverde een 21-18 voorsprong op in de laatste vijf minuten. PKC ging alles of niets en door twee foutjes in de korfzone werd het 2 minuten voor tijd 21-21. De 21-22 werd terecht afgefloten voor verdedigd en 40 seconden voor tijd kreeg Nieuwerkerk een strafworp. Goal! 22-21 en kort daarna afgelopen! Grote vreugde en trots bij Nieuwerkerk A1! En terecht! Dit was een prestatie van formaat! En doordat ONDO later op de avond verloor van TOP is Nieuwerkerk A1 nu al zeker van handhaving in de Hoofdklasse! Fantastisch nieuws voor onze club! Gefeliciteerd A1. Volgende week goed eindigen bij Vriendenschaar.

Nieuwerkerk A2 speelde uit bij KCR A2. Weer een wedstrijd met veel doelpunten voor onze A2. Thuis werd het “maar” 14-10 tegen KCR. Dit keer in Ridderkerk een 8-20 zege. Mooi! Gefeliciteerd A2. De voorsprong op KCC A2 is 3 verliespunten. De komende wedstrijden tegen RWA en Vitesse winnen, dan is de 2e plek al zeker voordat je 1 april naar Capelle gaat.