JTC / PR

Resultaten Jeugd 11februari

Slechts 22 van onze 30 jeugdteams speelden zaterdag 11 februari een wedstrijd. Ook nu weer veel meer overwinningen dan nederlagen! De jeugd is lekker bezig! 15 zeges, zes nederlagen en 1 gelijkspel. Lees hier hoe het ging.

Schrijf een verslagje over jouw wedstrijd? Mail dit dan zaterdagavond of zondagochtend naar pr@ckvnieuwerkerk.nl

F-teams

Vier van de vijf OPEN MAATWERK F-teams kwamen zaterdag in actie. Drie mooie overwinningen voor de F1, F4 en F5. Helaas een nederlaag voor de F3.

Nieuwerkerk F1 ging zaterdag bezoek bij Excelsior in Delft. Daar speelde de F1 een leuke wedstrijd die met 3-11 werd gewonnen. Zeker in de tweede helft creëerde de F1 kans op kans door de bal snel te laten gaan. Helaas gingen niet alle schoten er in, maar toch een mooie overwinning. Phoenix won ook en met nog vier wedstrijden te gaan staan de F1 twee punten achter op de koploper. Volgende week thuis tegen KVS F1.

Nieuwerkerk F2 was vrij. Volgende week uit naar OZC, die staan onderaan dus kans op punten!

Nieuwerkerk F3 ging zaterdag naar Waddinxveen voor de ontmoeting met Korbis F2. Die stonden 1 puntje onder Nieuwerkerk op de stand. Thuis nog met 11-2 gewonnen, dit keer helaas met 7-5 verloren. Jammer. Volgende week thuis tegen KCR.

Nieuwerkerk F4 speelde thuis tegen koploper OZC F3 een hele goede wedstrijd! Hard gewerkt, veel gescoord en met 11-8 winnen van de nr. 1! Wat goed! Uit had OZC nog met 12-2 gewonnen. Samen met OZC en KCC staat de F4 nu tweede met 10 punten (OZC en KCC nog wel een wedstrijd tegoed). Nu even lekker vakantie voor de F4 en over een maand thuis tegen KCC.

Nieuwerkerk F5 ontving in de Kleine Vink Thor F2. De nummer 4 van de stand en de F4 staat derde. Uit was er met 5-11 gewonnen. Thuis deed de F4 het nog beter. Wat een goede wedstrijd. 14-1 gewonnen. Heel knap! Stevig op de derde plek nu. Volgende wedstrijd op 4 maart.

E-teams

Dan onze 10 door Eye for growth en Buro Bouwfysica gesponsorde E-teams! Vier E-teams waren vrij (E1, E3, E6 en E10). Vier E-teams wonnen zaterdag hun wedstrijd (E4, E5, E7 en E8). En twee E-teams verloren (E2 en E9).

Nieuwerkerk E1 was vrij. Volgende week op bezoek bij het makkelijk scorende Avanti, de nummer 2.

Nieuwerkerk E2 verloor met 6-3 van topploeg RWA E1. Verdedigend goed gedaan, aanvallend helaas dit keer niet zo veel goals. Volgende week herkansing, thuis tegen Valto E1.

Nieuwerkerk E3 was vrij. Volgende week op bezoek bij KCR E4.

Nieuwerkerk E4 speelde thuis een hele leuke wedstrijd tegen KOAG E3. Beide teams wisten heel veel doelpunten te maken. Daardoor eindigde de wedstrijd in de mooie eindstand van 17-15. De E4 moest er echt voor werken dit keer, leuk! Wel weer gewonnen. 16 uit 8 en vijf punten voor op Maassluis E2. Volgende week thuis tegen NIO E1.

Nieuwerkerk E5 won thuis met 19-5 van Korbis, die laatste stonden op de stand. Weer heel veel doelpunten van de E5. Goed gedaan! 16 uit 8 nu. KCR E2 heeft nog maar 1 keer verloren en blijft dus in de buurt. De volgende wedstrijd van de E5 is op 11 maart pas, thuis tegen KCR.

Nieuwerkerk E6 was vrij. Zaterdag uit naar KCR E3.

Nieuwerkerk E7 ging op bezoek bij Olympia E2 in Spijkenisse en speelde weer ijzersterk! Het werd maar liefst 0-20! Een hele knappe uitslag weer voor de E7. 16 uit 8 en een flinke voorsprong op KOAG E2. Volgende week uit naar de nr. 3 RWA E3.

Van Nieuwerkerk E8 kregen we dit verslagje binnen over hun wedstrijd tegen OZC E2:

De vorige ontmoeting tussen de E8 en OZC eindigde in een doelpuntspektakel van 20-1 voor Nieuwerkerk, zou zo’n monsterzege vandaag ook weer lukken……? Al na 10 seconden viel de 1-0, wat een goed begin! Het eerste kwart werd afgesloten met een 3-0 voorsprong. Leuk om te zien dat het roepen naar elkaar opgepikt wordt in de wedstrijd. In het tweede & derde kwart 3 doelpunten voor Nieuwerkerk. Zowel voor Antoine als voor Fayenn en Deacon hun tweede goal van deze wedstrijd. Ook een doelpunt voor OZC (6-1) Mika is heel dichtbij zijn eerste doelpunt, de bal rolt er helaas weer uit. In het laatste kwart zorgt een snelle goal van Aron voor de 7-1 en 2 minuten later de 8-1 door Loïs. Halverwege de laatste kwart valt de 9-1 en de 9-2, dit is tevens de eindstand. Met nog vier wedstrijden te gaan, staat de E8 3 punten “los” op de nummer 2. Volgende week thuis tegen Vitesse E3.

Nieuwerkerk E9 ging thuis tegen koploper Nexus E1 met 5-17 onderuit. Helaas. Volgende week kans op revanche op bezoek bij KCR E5. Dat is de nr. 2 met 12 punten. Nieuwerkerk E9 staat 6e met 6 punten

Nieuwerkerk E10 was vrij. Zaterdag thuis tegen ZKV E1.

D-teams

Dan de 5 D-teams van Damiët Verbeek/Lagendijk Makelaars. Vier teams kwamen in actie. Koploper D4 speelde gelijk. De andere koploper, de D1, won wel. Ook de D5 won. Helaas verloor de D2.

We schreven het al in de vooruitblik. Een belangrijke dag in de D-hoofdklasse die wel eens goed kon uitpakken voor Nieuwerkerk D1. En dat gebeurde! Albatros won met 10-9 van PKC (gunstig!). Zelf won Nieuwerkerk D1 met 5-14 bij HKC. Een lastige tegenstander en daarom startte Nieuwerkerk D1 extra goed. Een 1-8 voorsprong na 16 minuten! Top! HKC deed het daarna beter en 3-8 bij rust. Na rust weer Nieuwerkerk D1 en na een kwartier in de tweede helft 3-13. Eindstand 5-14 en nu koploper met 5 punten voorsprong op PKC en Albatros (20 uit 10!). De D1 kan de kwartfinale om het kampioenschap van Nederland ruiken! De ploeg wil graag 1e worden, zodat die kwartfinale in de Kleine Vink wordt gespeeld op 1 april. Daarvoor heeft de ploeg nog 3 punten nodig. Nu eerst twee weken vrij. Zaterdag 4 maart uit naar Tilburg.

Nieuwerkerk D2 verging het helaas minder goed in Barendrecht tegen Vitesse D1. Thuis nog 12-6 gewonnen van Vitesse, nu bij rust een 3-0 achterstand. In de tweede helft ging het wel iets beter, maar met 3 doelpunten win je geen wedstrijd. Eindstand helaas 4-3. Een wat mindere fase voor de D2 die qua verliespunten nog altijd op de 2e plek staan. Volgende week komt koploper KCC D1 op bezoek in de Kleine Vink.

Nieuwerkerk D3 was vrij. Volgende week uit naar HKV D1 in Den Haag.

Nieuwerkerk D4 verspeelde zaterdag het eerste punt van deze competitie. In de 7e wedstrijd verslikte de koploper zich in de nummer 6 Ten Donck D1. In Rotterdam Zuid werd het 3-3. Thuis had de D4 nog met 7-5 van deze ploeg gewonnen. Niks aan de hand. Nog altijd koploper met 13 uit 7. ZKC heeft 13 uit 8. Volgende week speelt de D4 uit bij RWA D3. Die staan onderaan, maar zaterdag bleek: dat zegt niet alles!

Nieuwerkerk D5 gaat lekker in 2023! Nog niks verloren en zaterdag een knappe 2-7 overwinning bij KCC D3. KCC stond onderaan en Nieuwerkerk D5 was duidelijk beter. Nu 7 punten uit 6 wedstrijden en alle kans om de komende weken richting de tweede plek te gaan. Eerst zaterdag thuis tegen de huidige nr. 2 Vitesse D2.

C-teams

Van de vijf VISSER ELEKTROTECHNIEK C-teams kwamen er zaterdag vier in actie. Het leverde twee overwinningen op (C1 en C4). De C2 en C3 verloren.

Nieuwerkerk C1 heeft er zelf voor gezorgd dat de ploeg een leuke slotfase van de competitie speelt. De uitwedstrijd bij Vitesse C1 was alles behalve goed, maar werd wel met 6-8 gewonnen. Vitesse heeft nog geen punten en thuis had de C1 met 8-2 gewonnen. Wellicht wat onderschatting zaterdag, want het ging moeizaam. Albatros won (6e keer op rij), ONDO won (10e keer) en PKC is ook weer helemaal terug. ONDO op 20, PKC en Albatros op 15 en Nieuwerkerk op 14. Nieuwerkerk C1 speelt nog vier wedstrijden, waaronder drie tegen ONDO, Albatros en PKC. Plaatsing voor de kwartfinale (die nooit was verwacht) dus in eigen hand. Zaterdag thuis tegen PKC om 14u.

Nieuwerkerk C2 speelde thuis het sterke KVS C1. Uit was er met 19-9 verloren. Qua score deed de C2 het dit keer beter; het resultaat was hetzelfde. KVS won met 7-16. We gunnen de C2 enorm die eerste punten! Kan het zaterdag thuis tegen de nr. 6 Maassluis C1?

Nieuwerkerk C3 verloor de strijd om de tweede plek helaas met 5-4 van ONDO C3 in ’s Gravenzande. Jammer! Thuis viel het met 4-3 nog de goede kant van Nieuwerkerk C3 op. Nu 8 punten uit 7 wedstrijden. Nog altijd kansen op de 2e plek achter koploper Gemini C1. Volgende week is de C3 vrij. In de vakantie (25 februari) thuis tegen de koploper.

Nieuwerkerk C4 ging op bezoek bij Korbis C3 en pakte in Waddinxveen een mooie 3-7 overwinning! In december was Korbis nog met 5-6 te sterk geweest in de Kleine Vink, maar de C4 liet zien te zijn gegroeid! Goed gedaan! Nu 4 punten uit 7 wedstrijden en twee overwinningen op rij. Zaterdag thuis tegen Phoenix C2.

Nieuwerkerk C5 was vrij. Volgende week uit naar Olympia.

B-teams

Dan de drie INIZIO B-teams. De B3 was vrij en de B1 en B2 wonnen hun wedstrijden!

Nieuwerkerk B1 kreeg deze week een enorme tik te verwerken. De jeugdinternational uit het team, Britt, is afgelopen maandag op de training bij Oranje -17 ernstig geblesseerd geraakt. Het allerergste natuurlijk voor Britt zelf die haar dromen najoeg bij Oranje, de kwartfinale met de B1 ging spelen en beslissend was bij de A1 in de strijd om handhaving. Nu eerst een operatie en dan helaas helaas lang toekijken. Vanaf deze plek wensen we Britt natuurlijk heel veel sterkte! Iedereen bij Nieuwerkerk zal je helpen waar het kan en we hopen dat je revalidatie goed verloopt en we je zo snel als mogelijk weer kunnen zien knallen. Sterkte Britt!

Zonder Britt ging de B1 op bezoek bij Maassluis. Geen hoogstaande wedstrijd. 1-7 bij rust en 5-18 winst. Na 10 potjes nu 18 punten voor Nieuwerkerk B1 en PKC B1. Zaterdag de topper Nieuwerkerk B1 – PKC B1 om 12.30u in de Kleine Vink. Daar wordt beslist wie er kampioen wordt en daardoor de kwartfinale op 1 april thuis speelt.

Nieuwerkerk B2 speelde thuis tegen Achilles B1. Een wedstrijd waarvan we vorige week schreven dat die wel gewonnen moest worden. En dat gebeurde! Het was wel spannend. Uit werd het nog 4-11. Dit keer werd er met 11-10 gewonnen. Twee belangrijke punten. Nieuwerkerk B2 nu stevig op de 5e plek met 8 punten. Volgende week thuis tegen de nr. 2 Vitesse B1.

Nieuwerkerk B3 was vrij. Volgende week gaat de B3 naar DES B1.

A-teams

Onze JUMBO-junioren pakten wederom vier punten in de Kleine Vink!

Nieuwerkerk A1 pakte bonuspunten door met 22-20 te winnen van de nummer 4 DSC A1. Wat een knappe prestatie! In een bomvolle hal maakte Nieuwerkerk D1 en DSC A1 (met coach Aram Brouwers) een interessant duel van. Uit was het ook al spannend (16-15 voor DSC) en ook nu ontliepen de teams elkaar weinig. Vaak stond Nieuwerkerk A1 aan de goede kant van de score, maar toch kon de ploeg geen afstand nemen. In de tweede helft nam DSC de wedstrijd over en bij 14-16 leken de Eindhovenaren weg te lopen. Nieuwerkerk kwam goed terug en het was stuivertje wisselen tot aan het einde. Nieuwerkerk A1 bleef dit keer goed rustig, ook bij een 19-20 achterstand. Die werd in de slotminuten omgezet in een hele knappe 22-20 zege. Belangrijke punten in de strijd om handhaving. KCC pakte een heel knap punt bij TOP en staat nu samen met Nieuwerkerk op 7. ONDO en Vriendenschaar verloren en blijven op 4 en 3 staan. Dat betekent dat Nieuwerkerk A1 volgende week een reuzestap kan zetten: uit bij ONDO.

Nieuwerkerk A2 ontving in eigen hal PKC A4. De ploeg won 16-11 en met name over de tweede helft waren de coaches tevreden. 16 uit 9 nu. Movado op 16 uit 8. Volgende week de topper Nieuwerkerk A2 – Movado A1 om 19.00u in De Kleine Vink. Leuk!