Bestuur

Rookvrije generatie

CKV Nieuwerkerk is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Wij geven kinderen dan ook het goede voorbeeld, en dragen graag bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie.

Nadat we eerder hadden besloten tot een gedeeltelijk (lees overgangsperiode) rookvrij sportcomplex, hebben we in de afgelopen bestuursvergadering unaniem besloten om per 11 september 2021 (start competitie) over te gaan tot een geheel rookvrij sportcomplex.

Roken en sporten passen niet bij elkaar, op naar een Rookvrije Generatie!

Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde en rookvrije toekomst. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijk meeroken. Zo biedt CKV Nieuwerkerk iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen daarom niet bij elkaar.

Vanaf de start van de veldcompetitie zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op de Kleine Vink, ook rokers!

We vragen rokers, ook van e-sigaretten, om nergens op het sportpark te roken. Alle plekken vanaf de entree binnen ons sportpark, zoals langs de velden en het terras, zijn rookvrij.

Voor diegene die het toch niet kunnen laten, rook dan uit het zicht van kinderen, ergens op of rondom de parkeerplaatsen.

We rekenen op een ieders begrip en medewerking.

Mede namens het voltallige bestuur,

Alfred Huijser
Voorzittert

Meer berichten