TC

De 20-jarige Nynke Riem uit ’s Gravenzande sluit in augustus aan bij de selectie van CKV Nieuwerkerk. Daarmee is de selectie van hoofdcoach Mady Tims ook aan de dameskant compleet. De technische commissie van CKV Nieuwerkerk is dan ook blij met de komst van Riem naar “De Kleine Vink”.  

Door diverse omstandigheden miste CKV Nieuwerkerk de laatste maanden van het vorig seizoen al enkele belangrijke dames uit het eerste. Op dit moment is Cathy van Horik nog geblesseerd en verwacht Babette Blok binnenkort haar eerste kindje. Gelukkig lieten Eva Boeter, Melissa v.d. Velde en Nikita Ephraim tijdens de tweede helft van de veldcompetitie zien klaar te zijn voor de stap omhoog! Ook werd voor het nieuwe seizoen het talent Lotte Larooij al aangetrokken van KCC en zetten andere dames zoals Tessa van Dijk en Jolien Baljeu afgelopen jaar grote stappen in Nieuwerkerk 2. Om de selectie voor de dames compleet te maken was Nieuwerkerk nog op zoek naar 1 versterking. Goed nieuws! Die is nu gevonden in de persoon van Nynke Riem!

Nynke is haar korfbalcarrière begonnen bij CKV ONDO in ’s Gravenzande. Op 15-jarige leeftijd vertrok ze naar Die Haghe in Den Haag om daar op een hoger niveau te kunnen spelen en zich als speelster verder ontwikkelen. Dat is gelukt. Met Die Haghe B1 werd ze o.a. kampioen in de Hoofdklasse en speelde Nynke de play-offs. Daarna speelde Nynke in de junioren en in de selectie van Die Haghe. De afgelopen seizoenen speelde zij in Die Haghe 1 en werd ze kampioen met Die Haghe in de eerste klasse.

Nynke kent de nieuwe trainers van CKV Nieuwerkerk van RTC West u19 en via het Haags Talententeam. De student HBO-verpleegkunde raakte enthousiast door de plannen van CKV Nieuwerkerk en het contact dat zij daarover had met de club en de trainers. Zelf zegt ze dat ze daardoor “door de mand is gevallen” voor CKV Nieuwerkerk. Ze heeft veel zin in haar nieuwe uitdaging en hoopt haar steentje bij te kunnen dragen aan nieuwe successen voor de club. Ook verwacht ze zich als speelster verder te kunnen ontwikkelen. Wij wensen Nynke van harte welkom bij CKV Nieuwerkerk en wensen haar alvast veel succes voor de voorbereiding in augustus.

Indeling veldcompetitie 

Het KNKV heeft inmiddels ook de indeling voor de veldcompetitie bekend gemaakt. Ondanks een sterk seizoen met maar liefst 25 van de 28 punten is Nieuwerkerk 1 helaas niet gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Dit veldseizoen dus andermaal in de Overgangsklasse met een volledig nieuw team! In die Overgangsklasse speelt Nieuwerkerk 1 tegen Excelsior Delft, GKV Gorinchem, KCR Ridderkerk, KOAG Krimpen aan den IJssel, ONDO ’s Gravenzande, Swift Middelburg en Valto De Lier.

Nieuwerkerk 2 speelt na de promotie op het hoogste niveau, de Reserve Ereklasse. Het team van coach Ruben Datema mag zich daar gaan meten met Dalto 2, DVO 2, KCC 2, KZ 2 en PKC 2. Een prachtig avontuur voor Nieuwerkerk 2!

Meer berichten