JTC

Nagenieten van een prachtige clubdag met de kanjers van de B1

Zaterdag 23 april 2022
 
Een dag die de spelers en coaches van Nieuwerkerk B1 niet zullen vergeten. Onze kanjers van de B1 speelden zaterdag de finale om het Nederlands kampioenschap. Het is eigenlijk best bijzonder dat we als CKV Nieuwerkerk de afgelopen 20 jaar ongeveer 1 keer in de drie jaar zo’n finale mogen spelen met de jeugd! Een paar jaar geleden wonnen we zelfs ook twee keer in een seizoen en werden we met de D1 dubbel Nederlands kampioen! Het blijft altijd iets bijzonders en moois en dat is de weken voorafgaand aan zo’n toernooi of in dit geval een finale ook wel te merken! De hele club staat op zijn kop en plots hebben we een teveel aan vrijwilligers. En dat is natuurlijk wat je als club wilt! De kinderen van de B1 beseffen zich dat waarschijnlijk niet zo goed, maar zij hebben met hun prestaties de vereniging CKV Nieuwerkerk weer een enorme boost gegeven! En dat hadden we nodig!
Voorafgaand
9 april was een prachtige dag voor CKV Nieuwerkerk. Met maar liefst drie teams speelden we de kwartfinale voor het Nederlands kampioenschap Hoofdklasse. Dankzij de ouders werden al de kinderen van deze teams gestoken in speciale NK 2022 shirts. Prachtig om die trotse kids nog elke week in die mooie paarse shirts te zien lopen. Goed gedaan ouders, bedankt! De C1 en D1 waren in Dordrecht helaas niet opgewassen tegen PKC D1 (de latere Nederlands kampioen: gefeliciteerd!) en ONDO C1. Maar de B1 zorgde voor een gigantische stunt door titelfavoriet Fortuna B1 in een fantastische wedstrijd uit te schakelen. Een week later met een grote Nieuwerkerkse supportersschare naar Maarssen. Daar speelde de B1 de halve finale tegen Die Haghe B1. Na een grote achterstand (5-10) toonde Nieuwerkerk B1 karakter en won de wedstrijd met 19-15. Finale bereikt! Fantastisch!
De week voor de finale
En ja, dan gaan alle seinen bij CKV Nieuwerkerk op groen en is niets te gek! Een finale! Daar moeten we bij zijn en met veel ook! Dankzij het KNKV konden we de competitiewedstrijden op het veld verzetten. Zo kon iedereen die wilde, bij de finale zijn. Dank aan Ruud voor al zijn inspanningen om de wedstrijden te verzetten! Ook moesten er natuurlijk bussen worden geregeld. Bart en Bianca gingen aan de slag en regelden respectievelijk een prachtige partybus en een familiebus! De aanmeldingen stroomden binnen en zo konden we met twee bussen en 110 “bussupporters” richting Wageningen. Bedankt Bart en Bianca! Top werk! Ook de ouders van de B1 lieten zich wederom niet onbetuigd! Vele werkzaamheden op de achtergrond; waar kwamen toch elke keer die ballonnen weer vandaan 😉  Maar ook het prachtige idee om de supporters iets terug te geven door een gratis BBQ aan te bieden bij terugkomst (daarover later meer). Mika en Aswhin reden vrijdag nog even naar een ander Europees land voor het nodige vuurwerk. Mooi mannen! En toen kwam daar ook nog shirtsponsor Inizio met goed nieuws! Hij was trots op de prestatie van de B1 en leverde zijn bijdrage door een mooi bedrag beschikbaar te stellen voor de verschillende kosten.
Zo kon onder meer de busprijs naar beneden. Heel hartelijk dank aan Gert Jan Plaisier van Inizio.
En ja, dan kan je als bestuur bijna lekker achteroverleunen. Zo zien we het natuurlijk graag, haha! Fantastisch om zoveel vrijwilligers enthousiast aan de slag te zien gaan. Inzet om er voor de spelers, de coaches, maar ook alle supporters een prachtige dag van te maken! Het bestuur zorgde nog wel voor een traditioneel NK-spandoek. Eerst mee naar de finale en daarna eeuwige roem in de Kleine Vink! Ook een groot deel van de buskosten werd vergoed door CKV (want ja die bussen zijn er niet goedkoper op geworden na Corona).
De dag zelf
Hoe de coaches en spelers de dag hebben ervaren, daarvan hopen we natuurlijk nog een verslag van hun kant te zien! Wij weten dat topcoaches Nathan en Bob hun spelers weer fantastisch hebben voorbereid in de trainingen voor de finale en dat ze nog verder hebben gewerkt aan het groepsproces. Want wat een fantastisch team is deze B1 zeg. Dat is jullie verdienste mannen! Klasse. Rond 10u vertrok de B1 al richting het oosten van het land. Bij vertrek werden ze nog hartstochtelijk toegesproken door TC voorzitter Ruud Hogeweg. Hij overhandigde het mooie spandoek aan de B1. En de B1 kon op pad voor een lunch in de regio Wageningen. Daarna liep de kantine langzaam vol met blauw zwarte supporters.

Jong en oud! Ook heel tof om bijna de gehele selectie te zien! Jullie zijn de voorbeelden voor onze talenten uit de B1 en het moet die kids een enorme kick geven om jullie op de tribune te zien staan! Het is toch een keer wat anders om Niels, Koen en Dani niet in het veld te zien maar in een mooie blauwe tuinbroek zingend voor de B1! Gaaf!
De zenuwen waren aanwezig. Ondergetekende regelt al een jaartje of 15 bussen voor CKV Nieuwerkerk en is uiteraard nog nooit te laat gekomen. Toch vonden de gespannen B1 ouders het vrijdag opeens nodig om de vertrektijden van de bussen te vervroegen. Hilarisch 🙂 Maar als je zoveel doet, dan heb je ook veel te zeggen, dus alle credits naar de B1-ouders. En die bussen waren uiteraard ruimschoots op tijd in Wageningen 🙂 Iets voor half 1 vertrokken we richting Wageningen. Het werd een groot feest in de partybus!
Kort voor de B1 finale liep de hal vol met blauw zwarte supporters! Prachtig om te zien. Het grote CKV NIEUWERKERK spandoek werd weer opgehangen, de ballonnen sierden de hal op en de spandoeken van de F-jeugd waren ook weer mee! Tegenstander DVO B1 (een hele grote club) komt uit Bennekom. Dat is vijf minuten vanaf Wageningen. Toch waren de Nieuwerkerk supporters in de meerderheid. Want niet alleen de bussen waren aanwezig. Ook heel veel mensen met de eigen auto. Ik schat dat er richting de 250/300 Nieuwerkerk supporters zaten op de prachtige tribune in Wageningen. Fantastisch voor de B1 kids natuurlijk!
Met hulp van de prima organisatie van KV Wageningen (waarvoor dank!) werden alle doeken opgehangen en waren we er klaar voor!
De finale
Over de finale zal ik kort zijn. De coaches en spelers kom hier vast zelf nog op terug. Wel wil ik graag stil staan bij een mooi feit. De acht basisspelers van Nieuwerkerk B1 waren allemaal zelf opgeleide spelers die vanaf de F al bij Nieuwerkerk spelen. Gerda heeft ze een jaar of 10 geleden binnen zien komen en nu staan ze in de finale om het kampioenschap van Nederland! Extra reden om trots te zijn. Alle Nieuwerkerk trainers die de afgelopen jaren met deze kids hebben gewerkt, chapeau! En ook complimenten aan de JTC! Het kan ook anders. Bij tegenstander DVO zijn afgelopen zomer maar liefst 4 spelers van Wageningen overgekomen. En nu dan de finale in de hal van Wageningen notabene. Maar DVO B1 was zaterdag wel beter. Eerlijk is eerlijk. Een volwassen ploeg met enkele uitblinkers. Heer 8 was ik enorm van onder de indruk. Nieuwerkerk B1 kwam zaterdag helaas niet in de wedstrijd zoals bijvoorbeeld tegen Fortuna of tegen Die Haghe in de tweede helft. Niemand steeg dit keer boven zichzelf uit. En DVO was ook feller op bijvoorbeeld de afvallende rebounds. Was Nieuwerkerk een beetje onder de indruk van de entourage? Via een 6-13 achterstand knokte het team zich nog wel terug tot 10-13. Coaches Nathan en Bob deden er alles aan en probeerden het tij te keren door wissels te plaatsen. Het mocht niet baten. DVO liep weer weg vanaf 10-13 en won de finale verdiend. Gefeliciteerd! Teleurstelling uiteraard bij onze jonge talenten. Ze kwamen niet voor de 2e plek. Alleen winst telde. De zilveren medailles werden dan ook snel afgedaan en de tranen vloeiden. Ook dat hoort er bij.
De terugkomst
Het was al aangekondigd. De ouders van de B1 hadden zich verenigd en kwamen met het goede idee van een gratis BBQ bij terugkomst! Bij terugkomst op de Kleine Vink bleven de meeste supporters daarom lekker hangen in het zonnetje. Ouders van de B1: bedankt! Een fantastisch idee dat nog beter uitpakte! Heerlijk gegeten en super gezellig! DJ Jonax sloot zijn apparatuur aan en onder het genot van zijn muziek was het wachten op de B1. Toen de ploeg aankwam vormden alle aanwezigen een erehaag voor de ploeg. Compleet met fakkels en vuurwerk! Mooi!
En goed om te zien dat de spelers en de coaches weer konden lachen. Want zo’n onthaal is natuurlijk prachtig voor die kids! Dus dank aan iedereen die daar aan meedeed. Daarna was het tijd voor BBQ en napraten. Een heerlijk zonnetje op de Kleine Vink. Bestuurslid Diederich Cornelisse nam nog even het woord en zette meer dan terecht coaches Nathan en Bob in het zonnetje! We zijn enorm blij dat deze mannen, ondanks dat ze niet meer bij Nieuwerkerk spelen, zich op vrijwillige basis zo inzetten voor hun team! En wat leuk voor hen dat hun team SDO 1 toch wist te winnen zaterdag, ondanks hun afwezigheid (foei Valto!!). Nathan en Bob: ga zo door met jullie kids! Op het veld staan jullie ook bovenaan en de halve finale van de beker is ook binnenkort! Even bijkomen van deze intensieve weken en dan weer volle bak door! Enorm bedankt voor jullie inzet. En B1 spelers! Jullie waren geweldig!! Bedankt voor de mooie wedstrijden en voor de enorme boost die jullie onze club hebben gegeven! Ga zo door met elkaar! Want jullie hebben laten zien wat je als echt TEAM kan bereiken!
Ik heb een hoop mensen bedankt! Als je mensen bij naam noemt, is het altijd een risico dat je mensen vergeet. Mocht dat zo zijn, ik deed dat niet bewust. Maar ook jij bedankt dan!!
Fijne meivakantie en tot snel langs de lijn bij CKV Nieuwerkerk!

Ronald Verbeek
Trots bestuurslid CKV Nieuwerkerk

Meer berichten