BARCOMMISSIE & KEUKENTEAM

Kantinenieuws

Via dit bericht willen we een aantal nieuwtjes delen over onze kantine. Want bij een bloeiende club horen ook een goedlopende bar en keuken!

Assortiment

We hebben afscheid genomen van Jupiler, zodat we nu enkel Hertog Jan als pilsener op de tap hebben. Daarmee kwam ruimte vrij op de tap en hebben we Hoegaarden Rosé bier geïntroduceerd. Alhoewel de kleur echt roze is, is het een heerlijk fris en fruitig witbier, met een lichte smaak van framboos.

Met deze toevoeging is ons huidige assortiment op de tap dus: Hertog Jan, Leffe Blond, Hoegaarden Rosé, Hertog Jan Weizen en Tripel Karmeliet.

Ook gaan we de komende weken afscheid nemen van Lipton, wel bekend van de Icetea en de Icetea green. We hebben namelijk besloten te gaan overstappen op Fuze Tea.
Minstens
zo lekker, en de mogelijkheid zo nu en dan eens te combineren met wat verschillende smaken. We zullen gaan starten met Fuze Tea Peach Hibiscus, Fuze Tea Green, en Fuze Tea Green Mango!

Als sportkantine vinden we het ook belangrijk om gezonde producten aan te bieden. Iedere zaterdag is fruit beschikbaar en sinds kort hebben we ook de bruine tosti in het assortiment; net zo lekker en gezonder! Heb je zelf nog goede en gezonde suggesties die passen in een sportkantine die op zaterdag geopend is, laat van je horen!

Team en roosters 

Één van de taken van de barcommissie is het maken van de barroosters. In beginsel draait iedereen mee in het schema, met uitzondering van de trainers. Daarbij plannen we (ouders van) leden in, tegelijk met de wedstrijden zodat je niet alleen voor een bardienst naar de club hoeft te komen. Het komt weleens voor dat een bardienst conflicteert met het rijschema, zaalwacht, of andere taken. We willen iedereen vragen om in eerste instantie zelf een vervanger te zoeken of onderling te ruilen. Laat het ons dan wel graag weten en ook als het onverhoopt niet lukt denken we graag mee voor een oplossing.

Naast de groep leden en ouders hebben we een vaste groep mensen in de zogeheten ‘Bar1 groep’. Deze mensen zorgen voor het openen en sluiten van de bar en draaien op drukke momenten een (langere) bardienst. Hartelijk dank voor jullie inzet Annemarie, Viola, Yvette, Niels, Rob, Gert(2x), Jan, en Lion!

Als Barcommissie met vijf man, zorgen we naast de roosters voor de inkoop, het assortiment en bijzondere acties. Omdat Emmo ons na de zomer na heel veel jaren trouwe dienst gaat verlaten zijn we op zoek naar versterking.

OPROEP: Wil je (vaker) achter de bar staan, meedraaien in de Bar1 groep of de Barcommissie; laat het ons weten! Meerdere barcommissie leden hebben inmiddels aangetoond dat je hier écht geen korfbal-ervaring voor nodig hebt…

Scherm en Volgnummersysteem

Sinds enige tijd hebben we een prachtig scherm boven de bar hangen, waarop de digitale prijslijst te zien is. Erg handig, zeker omdat deze gekoppeld is aan het kassasysteem. Het lukt nog niet om het scherm ingesteld te krijgen om foto’s te tonen. Mocht iemand met een gezonde dosis technisch inzicht zich geroepen voelen…

Bij de keuken zijn we ook weer een stap verder met het volgnummersysteem. Bij het bestellen van eten aan de bar krijgt u een bon mee waarop een volgnummer staat. Hou het scherm in de gaten voor wanneer uw bestelling klaar is. Dat scheelt weer een hoop geschreeuw van nummers.

Nogmaals, hartelijk dank voor de beheercommissie (Peter en Mario) voor het realiseren van deze digitale vooruitgang in de kantine!

Keukendienst

Het keukenteam wordt al jaren vormgegeven door een groep trouwe en harde werkers. Op de zaterdagen worden ’s ochtends verse tosti’s bereid (wit en bruin!) en heerlijk belegde pistolets gezond. Als het eerste thuis speelt is ’s middags een ploeg bezig om de nodige menu’s en snacks te bereiden. Zeker de menu’s werden afgelopen zaalseizoen ontzettend goed ontvangen en gevarieerder dan ooit; van de klassieke hamburger en schnitzels tot een shoarma en zelfs een burrito menu!

Om de onuitputtelijke vraag naar tosti’s (3500 per jaar!) het hoofd te kunnen bieden is een nieuw, professioneel tosti ijzer onderweg. Laten we hier met ons allen zuinig mee omgaan.

OPROEP: Het keukenteam is op zoek naar nieuwe aanwas om volgend seizoen ook weer met veel creativiteit en inzet voor een lekkere hap te zorgen. Je bent ongeveer iedere 2 maanden aan de beurt. Interesse? Neem contact op met Diederich Cornelisse (06 40154814).

Vanaf deze plek, mede namens onze innerlijke mens, ook onze warme dank voor de inzet van Brigitte, Mariska, Miranda, Patricia, Esmeralda, Anneke, Ineke, Anne, Bianca, Nelleke, Jelmer and friends, Diana, Wim, Gert -Jan, Suzanne, Theo, Henri, Marry, Peter v N and friends, Michelle, Eveline, en natuurlijk Diederich & Viola!

Namens de barcommissie,

Marc, Matthijs, Emmo, Sander en Pieter

barckvnieuwerkerk@gmail.com

Meer berichten