JTC

Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (8)

Uw razende reporter was afgelopen week niet scherp. Doordat de E1 en E2 vrij waren kwam er “slechts” één stukje binnen voor wedstrijden van de E-teams van Nieuwerkerk op 2 december. Dat was echter wel een leuk stuk, dus dat wil ik u zeker niet onthouden! Daarom beginnen we op 2 december en zullen we daarna soepel doorschuiven naar 9 december. Uw reporter werd overigens extra vrolijk van het verlate sint-cadeau van een inzending voor de E6, super ! Uiteraard weer voor iedereen dank voor de inzendingen!

Zaterdag 2 december 2023

Juliana E1 – Nieuwerkerk E4

Na 2 weken vrij te zijn geweest mocht Nieuwerkerk E4 gelukkig weer een wedstrijd spelen!

En wel tegen Juliana E1 uit Oud-Gastel. Ik hoor u denken…dat is een stukje rijden! Dat klopt!!

Het was even schrikken toen de wekker om 7u ging, maar eenmaal verzameld op het parkeerterrein van de Kleine Vink waren de kids van de E4 goed wakker aan hun stemmen te horen. In de auto werd er vrolijk meegezongen met de Sinterklaasliedjes!!

Bij aankomst viel meteen op dat het flink koud was in de sporthal van Juliana. Achteraf hoorden we ook dat de hal eigenlijk is afgekeurd mede doordat de verwarming het niet meer doet! Een lange mouwen shirt was geen overbodige luxe geweest brrr! Maar de kids renden zich van te voren goed warm en de schoten gingen er bij iedereen flink in.

Daan was er vandaag helaas niet bij, gelukkig had Florian uit de E2 geen wedstrijd en wilde graag bij ons invallen. Het was voor Juliana al hun 4e wedstrijd, waarvan ze er 1 hadden gewonnen.

Vrij snel kwamen we 1-0 achter. Florian maakte de 1-1 met een mooi ver schot. Aanvallend hadden we het lastig, we werden goed verdedigd waardoor we moeilijk tot schot konden komen. Door enkele vang en passfoutjes misschien wel door de koude vingers waren we soms snel de bal weer kwijt. Thijs scoorde een mooi doelpunt uit een aanval waarin de bal van achteren naar voren werd gepasst! Zo zien de trainers het graag!

Na 20 min spelen stond het 4-5. Na de rust maakte Liv 2 mooie schoten. We kwamen 6-7 voor.

De temperatuur in de zaal was inmiddels -6….

Het is ons daarna niet meer gelukt om te scoren, Juliana scoorde nog 3 keer. Enigszins teleurgesteld kwamen de kids van het veld. Jammer 9-7 verloren, maar wel allemaal heel goed hun best gedaan en hard gewerkt met elkaar!

Zaterdag 9 december 2023

Oranje Wit E1 – Nieuwerkerk E1

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen Oranje Wit op het programma. De ploeg uit Dordrecht stond onderaan, maar een snelle analyse van de uitslagen liet zien dat de Oranje Witte formatie steeds met slechts één punt verschil de wedstrijden verloor. Bovendien begon Nieuwerkerk de wedstrijd zonder de zieke Fem, een aderlating voor het team! Een andere, maar minder impactvolle, aderlating was dat coach Jordy, geheel in de sint-gedachte, elders in het land moest gaan strooien met gele kaarten ten tijde van de wedstrijd van de E1.

Na het eerste fluitsignaal werd vrij snel duidelijk dat Nieuwerkerk een pittig potje tegemoet zou gaan. De tegenstander speelde de bal bijzonder langzaam, maar wel zeer zorgvuldig, rond. Het tempo kwam daardoor nooit echt in de wedstrijd, iets waar de blauw-zwarte combinatie duidelijk moeite mee had. Na de 1-0 van de thuisploeg scoorde Nieuwerkerk snel terug, maar daarna was het echt even zoek… pas na 5-1 scoorde Nieuwerkerk weer een doelpunt, 5-2. Voor rust kwam Oranje Wit nog éénmaal tot scoren, 6-2 bij rust.

De reacties in de ploeg waren wat wisselend op de achterstand. Een enkeling gaf op en ging passief spelen, terwijl anderen juist na de rust weer in staat waren om dat stapje extra te doen. In deze fase van de wedstrijd werd de mogelijkheid van wisselen erg gemist! Toch groeide Nieuwerkerk stukje bij beetje in de wedstrijd. De Nieuwerkerkse verdediging werd, ondanks het nog langzamer spelen van Oranje Wit, steeds scherper, en eindelijk begonnen de doelpunten te vallen. Met de doelpunten groeide het vertrouwen, en na 6-3, 6-4 en 6-5 viel er pas een tegendoelpunt met als eindstand van het derde kwart 7-5.

Na een peptalk was iedereen er weer helemaal bij en ging het tempo in de wedstrijd verder omhoog. Nu kon de tegenstander het niet meer bijbenen. Deze wedstrijd bleken de kansen wat meer bij de jongens dan bij de meiden te liggen, en dit werd in het laatste kwart goed benut! De meiden waren heel de wedstrijd sterk in de aangeef en maakte het goed mogelijk voor de jongens om die goals te maken. Daarbij maakte beide meiden ook nog een belangrijk doelpunt! Nadat de 7-6 viel was te zien dat Nieuwerkerk ook hier (minstens) één punt zou gaan pakken. Gelukkig werden dit er zelfs twee, aangezien de eindstand 7-9 werd.

De (overgebleven) coach was opgelucht dat er toch een overwinning werd behaald. Het omgaan met een achterstand is iets wat deze ploeg nog niet vaak heeft gehad, maar deze test werd uiteindelijk doorstaan! Als potentieel kampioen moet je ook de slechte wedstrijden winnen! De E1 staat nu 1 punt voor op de nummer 2 en 3, Albatros en PKC, waarbij Nieuwerkerk nog wel een wedstrijd minder gespeeld heeft! Komend weekend de opgave om een gat van 3 punten te slaan door de lastige thuiswedstrijd tegen KCR E1 te winnen.

Avanti E1 – Nieuwerkerk E2

Nieuwerkerk mocht deze week aantreden tegen de koploper van de poule, te weten Avanti E1. Een bijzonder lastige opgave, waarbij een zware nederlaag vooraf zeker tot de verwachtingen behoorde. Na een peptalk vooraf van Jip en Mathijs, met af en toe een aanvulling door Willem, begon de E2 bijzonder scherp aan de wedstrijd.

Zo scherp zelfs dat Avanti het erg lastig had. De ruststand van 7-7 liet zien dat de E2 steeds met mega stappen vooruit gaat. Helaas kon de E2 deze goede lijn in de tweede helft niet volhouden. Dit kwam achteraf ook mede doordat Avanti met drie jongens ging spelen, waardoor de druk op de meiden nog verder toenam. De eindstand van 21-12 was daardoor iets afgetekend.

Achteraf kregen de trainers van Nieuwerkerk van de tegenstander Avanti te horen dat ze verbaasd waren over de kwaliteiten van de E2. Vooral de sterke verdediging viel daarbij in het bijzonder op. Een mooi compliment om mee te nemen naar de tegenstander van deze week, Phoenix E1!

ALO E1 – Nieuwerkerk E3

Nieuwerkerk E3 is bezig aan een heel goed zaalseizoen. Dit werd ook deze zaterdag weer duidelijk na een 6-11 overwinning op ALO. Na een spannende start met 2-2 wist de E3 het gat te slaan. Via 2-5 en 3-7 was het verschil gemaakt. Uiteindelijk werd het dus 6-11, een prima score! Volgende week de uitwedstrijd tegen de nummer 3 Olympia E1, een mooie test om te zien of de E3 de “winterstop” als kampioen in gaat!

Nieuwerkerk E4 – Sporting Delta E1

Nieuwerkerk E4 mocht vandaag spelen tegen Sporting Delta E1. Dit team had nog geen wedstrijd verloren, dus dat we aan de bak moesten wisten we. Er kwamen 5 grote meiden het veld op. Grote tegenstanders kijken we inmiddels niet meer van op!

Wij startten de wedstrijd helaas zonder Thijs, hij lag met de griep in zijn bed. Gelukkig kon Florian ons de eerste 20 minuten weer helpen. We begonnen aanvallend sterk. Met mooie doelpunten van Liv, Brett, Florian en Daan! Bij de rust stond het 4-5 voor Sporting Delta. Vooral het doelpunt van Daan was prachtig, ik weet niet of het hem nog een keer gaat lukken. Hij was al voorbij de korf toen hij de bal achterwaarts in de korf gooide!

De tegenpartij speelde veel op de doorloop, maar konden ook best van ver schieten, dit was best lastig verdedigen. Helaas kwamen we de laatste 10 min niet meer tot scoren en gaven de meiden van Delta flink gas waardoor de wedstrijd eindigde in een 6-12 nederlaag.

Ook al verliest de E4 regelmatig de kids blijven positief en trainen iedere week weer extra hard!

Nieuwerkerk E4

Ook deze week was de E4 weer vrij.

KVS E2 – Nieuwerkerk E5

De E5 van Nieuwerkerk pakte dit weekend voor het eerst een punt! Door een knap gelijkspel tegen KVS verdween die vervelende 0 van het puntentotaal! Super gedaan! De E5 mag nu lekker aan de kerstdis en zich daarna volstoppen met oliebollen. Pas op 6 januari in het jaar des heren 2024 zal er weer een wedstrijd volgen!

Vitesse E1 – Nieuwerkerk E6

Afgelopen weekend mochten we na 2 weken rust als E6 op bezoek bij Vitesse, waar we ons kampioenschap hebben binnengehaald op het veld tegen de E3, nu mochten we de uitdaging aan tegen de E1.

Helaas miste we door ziekte 1 van onze spelers maar Tim, Femmy, Jiska, Annalivia en Emma hadden er erg veel zin in, ze begonnen ook zeer fanatiek en kregen de eerste kans, helaas mis en uit de snelle tegenstoot kregen we gelijk de 0-1 om onze oren, dit lieten ze niet op zich zitten en 6e minuut maakte ze de gelijkmaker en hierna gelijk de 1-2 met een mooi afstandsschot. Vitesse zette hierna aan en speelde de bal snel rond en kreeg kansen en scoorde nog 2x in het eerste kwart.

In het 2de kwart kwamen we wat trager op gang en liep Vitesse uit naar  4-2, E6 werd fanatiek en waren geconcentreerd, ze maakte de 4-3 en de 4-4 werd afgekeurd vanwege vermeend lopen.

We gingen rusten met een 4-3 achterstand, na rust kregen we een strafworp en kwamen we op gelijke hoogte  4-4 , Vitesse speelde erg snel en we begonnen onze extra wissel te missen en wat vermoeid te worden en eindigden 6-4 in het 3de kwart.

De energie en concentratie was door de geweldige inzet helaas een beetje op en Vitesse was erg zuiver met scoren, hierdoor liepen ze uit naar 11-4 in het laatste kwart, maar met een geweldig afstandsschot liet Nieuwerkerk nog even van zich horen en eindigde de wedstrijd in 11-5.

Op naar de volgende wedstrijd, met de inzet en plezier zit het goed dus we zijn  op de goede weg.

Nieuwerkerk E7 – KCC E5

Nieuwerkerk tegen Capelle, dit keer eindigde het in 3-11. Toch knap om te zien dat er 3 doelpunten gemaakt werden door de thuisploeg, goed bezig!