JTC / PR

Het korfbaljaar 2023 is begonnen!

Zaterdag 7 januari werden de eerste jeugdwedstrijden van het nieuwe jaar gespeeld! 13 teams kwamen alweer in actie. Hoe ging het? Jullie lezen het hieronder. We kunnen al wel verklappen dat van de 13 wedstrijden er maar liefst 11 werden gewonnen! Super mooie eerste zaterdag in 2023 dus!

 

F-teams

De vijf door OPEN MAATWERK gesponsorde teams hadden vrijdag al weer lekker met elkaar getraind. Zaterdag speelden alleen de F1 en F5. Die wonnen allebei hun wedstrijd!

 

Nieuwerkerk F1 speelde tegen TOP F1 uit Sassenheim. Uit was er met 8-18 gewonnen. Dit keer ging het wat minder makkelijk. TOP pakte een 0-1 voorsprong, daarna werd het 4-1. Na tien minuten was het 4-3. Dat werd ook de ruststand. In de tweede helft liep Nieuwerkerk uit naar 8-3 om uiteindelijk met 11-8 te winnen. 10 punten na 5 wedstrijden voor de F1. 14 januari is de F1 vrij.

 

Nieuwerkerk F2 was zaterdag nog vrij. De ploeg gaat ook lekker! 4 punten uit drie duels. De laatste wedstrijd voor de kerst werd verloren van KOAG F1. KOAG F1 en RWA F1 lijken de sterkste tegenstanders in deze zware poule met alleen maar F1-tegenstanders voor onze F2. Zaterdag 14 januari de thuiswedstrijd tegen KCC F1 om 9.00u.

 

Nieuwerkerk F3 speelde ook nog niet zaterdag. De ploeg heeft door de goede prestaties op het veld in de zaal een zwaardere poule. Na vier wedstrijden heeft de F3 2 punten. Onderin strijden zij voorlopig met Nikantes F1 en Korbis F2. Ook de F3 is zaterdag nog vrij. Zaterdag 14 januari een uitwedstrijd bij Vitesse F1, de nummer 4 van de poule. Om 9.00u in Barendrecht.

 

Nieuwerkerk F4 staat in de ruime middenmoot met 3 punten uit vier duels. Voor de kerst nog een spannende thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar F1 die met 11-12 werd verloren. Dat was jammer, want Vriendenschaar had nog geen punten. Zaterdag was de F4 nog vrij. Zaterdag 14 januari kans op revanche in de uitwedstrijd bij Vriendenschaar om 9.30u in Barendrecht.

 

Nieuwerkerk F5 kwam zaterdag wel in actie. De derde wedstrijd van dit zaalseizoen pas. Uit bij Vriendenschaar in Bodegraven werd een hele mooie 2-11 overwinning geboekt! Knap hoor zoveel doelpunten maken! Er werd heel goed overgespeeld. Hierdoor hebben er nu vier ploegen vier punten in deze poule. 14 januari speelt de F5 thuis om 9u tegen VEO F2. Die hebben nog geen punten.

 

E-teams

Dan onze 10 door Eye for growth en Buro Bouwfysica gesponsorde E-teams! Zij doen het heel goed in hun competitie. Vier E-teams kwamen zaterdag al in actie. De E2 en E3 speelden thuis en de E1 en E6 uit. Drie van deze vier wedstrijden werden gewonnen!

 

Nieuwerkerk E1 begon 2023 met een uitwedstrijd in Delft tegen Fortuna E1. De eerste zaalwedstrijd was daar nog van verloren. Dit keer ging het anders! Een uitstekende wedstrijd van de E1 die met 5-16 werd gewonnen! Klasse! Met drie zeges op rij heeft Nieuwerkerk E1 nu 6 punten uit 5 wedstrijden. Zaterdag 14 januari is de E1 vrij.

 

Nieuwerkerk E2 begon 2023 met een thuiswedstrijd tegen koploper Korbis E1. Helaas was de ploeg uit Waddinxveen een maatje te groot. Het stond lang 1-2, maar Korbis nam afstand en won met 4-11. Daardoor heeft de E2 nu 3 punten na 5 wedstrijden. Volgende week uit bij ALO in Den Haag om 12 uur.

 

Nieuwerkerk E3 begon 2023 zoals ze 2022 afsloten: met winnen! Concurrent KOAG E1 kwam op visite met maar 2 punten achterstand op de ranglijst. Daar was in het veld weinig van te merken. Al snel werd het 3-0 voor Nieuwerkerk E3 dat daarna doorging naar 7-0. Heel goed! Eindstand was maar liefst 14-2. Koploper met 8 punten uit 4 wedstrijden! Volgende week thuis tegen OZC E1 om 10.00u.

 

Nieuwerkerk E4 was zaterdag nog vrij. Zij doen het net zo goed als de E3. Zes punten uit drie wedstrijden en koploper. Wel samen met Maassluis E2 (3/6) en KOAG E3 (4/6). Zaterdag 14 januari de uitwedstrijd bij Korbis E4 in Waddinxveen, de nummer 4 van de ranglijst. Wedstrijd om 13.45u.

 

Nieuwerkerk E5 speelde zaterdag ook nog niet. Ook de E5 is koploper met een 100% score uit drie wedstrijden! Wat doen die E-teams het goed! In deze poule heeft KCC al 8 punten, maar die hebben al 5 wedstrijden gespeeld. Zaterdag 14 januari om 10.00u thuis tegen Twist E1.

 

Nieuwerkerk E6 speelde zaterdag in Capelle tegen KCC E3. Ook deze eerste wedstrijd van 2023 werd gewonnen! Alweer de derde overwinning op rij nadat de eerste wedstrijd gelijk werd gespeeld. In Capelle werd al snel een voorsprong gepakt door een fanatiek spelende E6. De 2-4 voorsprong eindigde in een 5-8 overwinning! Met 7 punten uit 4 wedstrijd staat de E6 nu tweede achter Vitesse. Die hebben 8 uit 5 (maar al wel verloren van Nieuwerkerk). Zaterdag 14 januari speelt de E6 thuis tegen KCR E3 (die staan onderaan met 0 punten).

 

Het wordt misschien wat saai, maar ook Nieuwerkerk E7 staat bovenaan! 8 punten uit 4 wedstrijden en dus alles gewonnen in 2022. Ook vlak voor de kerst met 1-7 bij KOAG E2. Goed hoor! KOAG is namelijk de nummer 2 en staat nu al 4 punten achter. Zaterdag geen wedstrijd voor de E7. Zij komen helaas pas weer in actie op 21 januari.

 

Nieuwerkerk E8…… staat bovenaan! 6 punten uit vier wedstrijden, net als Korbis E6. ’t Caproen E1 heeft 4 uit 3 en kan dus gelijk komen met beide koplopers. Spannende poule! Onze E8 verloor eerder nipt van Korbis. Zaterdag geen wedstrijd voor de E8. Op 21 januari komt de E8 pas weer in actie, uit bij KOAG E4.

 

Nieuwerkerk E9 staat met 4 uit 4 in de middenmoot van deze poule van 8 teams. Veel wedstrijden voor de E9 dus. Voor de kerst werd knap met 2-7 bij KCC E5 gewonnen. Zaterdag was de E9 nog vrij. Zaterdag 14 januari thuis tegen Maassluis E3 om 10 uur.

 

Nieuwerkerk E10 tot slotte. Ook zij hebben 4 uit 4. Koplopers zijn IJsselvogels E3 en KCR E6. Nieuwerkerk E10 heeft al twee keer van KCR verloren. Zij zijn dus een maatje te groot. De andere wedstrijden werden gewonnen. Zaterdag was de E10 nog vrij. Zaterdag 14 januari de uitwedstrijd bij IJsselvogels E3 in Moordrecht om 9 uur.

 

D-teams

Dan de 5 D-teams van Damiët Verbeek/Lagendijk Makelaars. Drie van de vijf D-teams speelden zaterdag 7 januari alweer een wedstrijd, allemaal thuis: D4, D3 en D2. Al deze wedstrijden werden gewonnen!

 

Nieuwerkerk D1 was nog vrij zaterdag. De koploper in de D-hoofdklasse speelt zaterdag 14 januari thuis tegen Rust Roest D1 om 12.00 uur.

 

Nieuwerkerk D2 speelde zaterdag thuis tegen KCR D2. Het was pas de tweede wedstrijd van dit zaalseizoen voor de D2. Dat was te merken aan het wat onwennige begin. Daarna stelde de D2 orde op zaken met een 5-2 ruststand. In de tweede helft werd het gaatje snel groter. Uiteindelijk een mooie 14-4 zege. 4 punten uit 2 duels nu voor de D2. Volgende week de uitwedstrijd bij KOAG D1 (onderaan met 0 punten). 11u in Krimpen.

 

Nieuwerkerk D3 begon 2023 met een thuiswedstrijd tegen Fortuna D2. Voor Fortuna pas de tweede wedstrijd van dit zaalseizoen. Voor Nieuwerkerk D3 de vierde wedstrijd. In de nieuwe shirts van Lagendijk speelde de D3 verdedigend erg sterk. Ruim vijf minuten voor tijd was het 3-1 voor Nieuwerkerk. Na de 3-2 werd het nog even spannend, maar uiteindelijk een 4-2 overwinning. 4 uit 4 nu voor Nieuwerkerk D3 en een plek in de middenmoot. Goed gedaan D3! Volgende week weer thuis, dit keer tegen Excelsior D2 om 11.00u.

 

Nieuwerkerk D4 begon als koploper het nieuwe jaar met een 100% score. Dat hebben ze nog steeds! Want de thuiswedstrijd tegen RWA D3 werd zaterdag met maar liefst 15-7 gewonnen! Wat een mooie uitslag! Daardoor is de D3 nu koploper met 6 punten uit 3 wedstrijden. Zaterdag 14 januari de uitwedstrijd bij ZKV om 11.30u. Dat is de nummer 2. Spannend!

 

Nieuwerkerk D5 pakte de dag voor kerst de eerste punten. 8-7 winst op Valto D4. Nu een voorlaatste plek met 2 punten uit drie wedstrijden voor de D5. Zaterdag geen wedstrijd voor de D5. Helaas is de D5 nog wel even vrij. Pas op 28 januari spelen zij hun volgende wedstrijd tegen Vitesse D2.

 

C-teams

Drie van de vijf VISSER ELEKTROTECHNIEK C-teams speelden zaterdag een thuiswedstrijd! De C1 en C2 waren nog vrij. De C3, C4 en C5 kwamen wel in actie! Er werd niet veel gescoord, maar wel twee keer gewonnen!

 

Nieuwerkerk C1 was zaterdag nog vrij. De ploeg draait prima mee in de C-hoofdklasse. 6 punten uit 5 wedstrijden en een derde plek achter ONDO en PKC. Van deze twee teams werd ook verloren. Zaterdag 14 januari, hervat de C1 het zaalseizoen met een uitwedstrijd bij DeetosSnel C1. DeetosSnel heeft ook 6 punten uit 5 wedstrijden. Ook DeetosSnel verloor van PKC en ONDO. Dat wordt dus spannend volgende week in Dordrecht.

 

Ook Nieuwerkerk C2 was vrij. De ploeg heeft het zwaar in de 1e klasse. Na vier wedstrijden nog geen punten. Tegen concurrenten Maassluis C1 en IJsselvogels C1 werd helaas verloren in december. Wellicht dat de C2 zaterdag 14 januari de eerste punten kan pakken tegen Sporting Delta C1. In Dordrecht hervat de C2 dan de competitie in 2023.

 

Nieuwerkerk C3 speelde wel zaterdag. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar was tegen Valto. Beide teams stonden vooraf op 3 punten uit 3 duels. Nieuwerkerk C3 was in deze ontmoeting de betere en won met 8-5! Daardoor nu 5 punten uit 4 wedstrijden en een tweede plek achter Gemini C1. De volgende wedstrijd voor de C3 is pas op 28 januari.

 

Ook Nieuwerkerk C4 kwam zaterdag al weer in actie. We hadden het al aangegeven. De ploeg maakt moeilijke doelpunten. Dat was helaas zaterdag tegen Excelsior C2 weer het geval. 2 doorlaten is echt heel goed. Maar als je dan zelf niet scoort verlies je met 0-2. En dat is voor korfbal geen vaak voorkomende uitslag. Helaas. Hard blijven trainen C4! Volgende week uit tegen DES C1. Die hebben pas 2 punten.

 

De derde C ploeg die zaterdag in actie kwam, was Nieuwerkerk C5. Zij waren verdedigend nog beter dan de C4, want tegen KCR C4 lieten zij er geen 1 door. Zelf scoorde de C5 1 keer. Winst dus met 1-0. Ook dit soort uitslagen zien we niet vaak. Wel een overwinning voor de C5 dat nu bovenaan staat met 5 punten uit 3 duels. Volgende week weer thuis, dit keer tegen Gemini C2.

 

B-teams

Van de drie INIZIO B-teams speelde zaterdag 7 januari alleen de B3. B1 en B2 waren nog vrij. B3 won en staat bovenaan!

 

Nieuwerkerk B1 wil graag de kruisfinales in de B-hoofdklasse halen. Daarvoor moet de ploeg 1e of 2e worden. Momenteel staat onze B1 op een 2e plek met 8 punten uit vijf wedstrijden. PKC is koploper met 10 uit 5. DeetosSnel is de nummer 3 met 6 uit 5. Zaterdag was de B1 nog vrij. Zaterdag 14 januari speelt de B1 de eerste wedstrijd van 2023. Uit bij DeetosSnel B1 om 12.10uur.

 

Ook Nieuwerkerk B2 was zaterdag vrij. De ploeg staat in de 1e klasse op een 6e plek in een poule van 8. De ploeg heeft 2 punten uit drie duels. Winst op KCC B1. Daarna nederlagen tegen Vitesse en Refleks. Dat zijn ook de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Aanstaand dinsdag 10 januari hervat de B2 de competitie met een uitwedstrijd bij Achilles B1 in Den Haag. Achilles heeft 3 uit 3, dus dat wordt spannend.

 

Nieuwerkerk B3 speelde zaterdag wel! Pas de derde wedstrijd van dit zaalseizoen. En ook deze derde wedstrijd werd gewonnen! 8-4 thuis van DES B1. Knap hoor! 6 uit 3 nu en een eerste plek! Volgende week uit naar Fortuna B3 dat in de middenmoot staat.

 

A-teams

Onze JUMBO-junioren kwamen dit weekend nog niet in actie.

 

Nieuwerkerk A1 was zaterdag 7 januari nog vrij. Zaterdag 14 januari staat de hele belangrijke thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar A1 op het programma. De ploeg moet hard trainen richting die kraker.

 

Nieuwerkerk A2 was zaterdag ook nog vrij. De ploeg staat in de 2e klasse met 6 punten uit 4 duels net achter koploper Movado A1 (6 uit 3). De A2 draait een goed seizoen en wil daar in 2023 mee door gaan. Zaterdag 14 januari hervat de ploeg de competitie uit bij RWA A1 in Rhoon.

Meer berichten