BAR

CKV Bar – Tips & Tricks (tijdens de bardienst)

  • Koffiemachine – snelfilter (grote kan):
    • Zorg dat de thermoskan met de deksel links zit als hij onder het apparaat staat, anders kan hij de aan/uit knop raken
    • Koffie zetten: 1 grote koffiepad in de filterhouder en eenmaal! ‘start’ drukken
    • Mocht de koffie uit de filterhouder lopen dan helpt het om de filterhouder goed te reinigen en het ‘doorloopgaatje’ door te prikken met een satéprikker
  • Koffiezetapparaat:
    • Melkpoeder blijft wel eens hangen. Doorprikken met een rietje van bovenaf zodat het weer goed doorloopt
    • Bij storing; rode knop aan de binnenkant van de deur een aantal seconden indrukken om te resetten. Mocht hij blijven vastlopen, raadpleeg de instructie die aan de linkerzijde van het apparaat hangt.
    • Bakje koffieprut (drasbak) tussendoor legen
    • Opvangbak (lekbak) tussendoor legen
  • Thee: water koken in de waterkoker onder bar en thermoskannen vullen
  • Gasfornuis: Het gasfornuis werkt alleen als de gaskraan open staat (onder het fornuis) en de afzuigkap aan staat! De aan en uit knop op het vonkje zetten (9 uur) en een lucifer bij de behorende pit houden. Houd de knop een aantal seconden ingedrukt. Als het goed is dan heb je een vlam. Zie ook beschrijving aan de muur (boven vaatwasser)
  • Koelkasten / voorraad: hou tussendoor de voorraad in de koelkasten in de gaten. Als het even rustig is; bijvullen vanuit de koelcel
  • Biertap:
    • Let op – geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar. Tevens mogen jongeren onder de 18 jaar geen bier tappen en verkopen
    • Vraag om hulp als het niet lukt met vervangen
  • Lege flesjes: flesjes sorteren in de juiste kratten:
    • Bruin: Fristi en Chocomelk
    • Blauw: Lipton
    • Rood: Cola, Sprite, Cassis, Fanta, Appelsap, Jus d’orange, Chaudfontaine
    • Glaswerk (wijn): in grijze krat onder de bar verzamelen
  • Statiegeld: plastic statiegeld flesjes in de daarvoor bestemde bakken doen
  • Tosti’s / keukenverkoop: de tosti’s en andere keukenproducten aanslaan op de kassa. In de keuken rolt een bon uit met de aantallen en producten. Geef de bon van de kassa mee aan de klant zodat het nummer gecontroleerd kan worden.
    • Indien er geen keukendienst aanwezig is, zelf tosti’s afbakken. Zorg dat de diepvriestosti’s zijn ontdooid of anders in de magnetron (knop 3 voor normaal en knop 4 voor vlamtosti)
  • Vaatwasser: zet de vaatwasser aan en let op dat hij warm is (dat kan een paar keer spoelenduren). Vergeet hem niet leeg te halen en laat hem leeglopen
  • Betaalautomaat: voor drukke momenten hebben we een tweede betaalautomaat (wit los device). Hier kan enkel met PIN mee betaald worden (en geen keuken! de barpas moet nog steeds via de kassa)
  • Afval: tussendoor de vuilnisbakken controleren en eventueel vuilnis in de blauwe rolcontainer buiten gooien
  • Toiletten: toiletpapier en papieren handdoekjes liggen in de ‘werkkast’ in de gang naast de toiletten (sleutel zit aan de sleutelbos). Indien niet voorradig, informeer de BAR-1 groep Verschonen van kinderen kan in het invalidentoilet (sleutel zit aan de sleutelbos)
  • Eigen consumptie: tijdens de bardienst is het toegestaan één consumptie voor eigen gebruik te nuttigen. Sla dit op de kassa aan onder ‘eigen gebruik’
  • Consumpties in de zaal: het is niet toegestaan dat mensen consumpties in de zaal meenemen. Let hier op en spreek mensen hierop aan.
  • Scheidsrechter: de sleutel voor de scheidsrechters kamer ligt achter de bar (grote houten label). Een scheidsrechter heeft recht op een gratis consumptie, sla dit op de kassa aan onder representatie

Bron afbeelding: archief

Meer berichten