TC / PR

Vooruitblik zaterdag 12 oktober

Aanstaande zaterdag alweer de laatste zaterdag dat we op het veld in actie komen. Daarna wacht ons een lang en mooi zaalseizoen. Er staat zaterdag nog wel wat op het programma! Wat te denken van de kampioenswedstrijden van de C1 en het eerste!? We hopen zaterdagmiddag veel blauw/zwarte supporters te zien bij de kampioenswedstrijd van Nieuwerkerk 1 in Alblasserdam!

15.30u Kampioenswedstrijd Kinderdijk 1 – Nieuwerkerk 1

In speelronde 6 wordt in deze poule beslist wie er in april start in de Ereklasse-degradatie poule. Dat wordt of Nieuwerkerk of Kinderdijk. Nieuwerkerk staat momenteel ongeslagen bovenaan met 8 punten uit 5 wedstrijden (3 keer gewonnen en twee keer gelijk). Kinderdijk heeft 6 punten (2 keer gewonnen, twee keer gelijk en 1x verlies). Thuis speelde Nieuwerkerk met 13-13 gelijk tegen Kinderdijk. Bij winst van Kinderdijk eindigen beide teams op 8 punten, maar door een beter onderling resultaat is Kinderdijk dan kampioen. Nieuwerkerk is dus kampioen bij een gelijkspel of een overwinning.

Dat belooft een echte kraker te worden zaterdagmiddag in Alblasserdam. Kinderdijk is een team gebleken dat zich in elke wedstrijd vastbijt. In speelronde 1 werd nog een ruime voorsprong verspeeld tegen De Meervogels (17-17), maar daarna volgde winst op Vitesse (13-16) en een knap punt in Nieuwerkerk (13-13). In speelronde 4 werd een grote achterstand bij De Meervogels omgezet in een 14-15 zege. Pas in speelronde 5 moest Kinderdijk buigen voor een sterk Vitesse (15-18) en verloor Kinderdijk zijn ongeslagen status. Voor Kinderdijk zaterdag een unieke kans op promotie naar de Ereklasse en dus zal er veel publiek voor de thuisploeg aanwezig zijn.

We hopen natuurlijk dat we daar veel blauw/zwart publiek tegenover stellen. Net als vorig jaar kan Nieuwerkerk 1 in speelronde 1 de titel pakken in de Hoofdklasse en daarmee promoveren naar de Ereklasse degradatiepoule (niet het hoogste niveau zoals veel clubs zeggen, maar toch weer een treetje omhoog). Vorig jaar was Nieuwerkerk afhankelijk van ONDO en viel alles goed op die laatste speeldag. Nu heeft Nieuwerkerk het in eigen hand. Blijft de ploeg ongeslagen, dan is de titel een feit. Er is veel vertrouwen in eigen kunnen, dat straalt de ploeg elke week uit! Succes zaterdag Nieuwerkerk 1!

14.00u Kinderdijk 2 – Nieuwerkerk 2

In de “voorwedstrijd” staat zaterdag niks meer op het spel. Nieuwerkerk 2 is al kampioen en gepromoveerd naar de Reserve Ereklasse degradatiepoule. De kampioenswedstrijd tegen KCC 3 werd zaterdag in het laatste kwartier beslist. Bij 11-11 was het nog spannend, maar Nieuwerkerk 2 stelde op tijd orde op zaken en won 17-13! Met 10 uit 5 een 100% score en dus terecht een treetje hoger in april 2025. Gefeliciteerd!

Kinderdijk 2 staat na 5 wedstrijden op 0 punten en speelt in 2025 weer in de Reserve Overgangsklasse. De ploeg bleek een maatje te klein in deze poule, getuige ook het doelsaldo van 60-100 (-40). In de thuiswedstrijd won Nieuwerkerk 2 met 24-7. Ook al staat zaterdag in het teken van Nieuwerkerk 1, het tweede wil dit mooie veldseizoen natuurlijk goed afsluiten. Succes 2!

11.00u Nieuwerkerk A1 – Valto A1

Voor Nieuwerkerk A1 staat zaterdag met name de eer op het programma. Om nog op de “veilige” 2e plek te eindigen moet de ploeg met 17 punten verschil winnen van Valto A1 en moet Avanti A1 geen punten pakken tegen Fortuna. Dat laatste zou goed kunnen, maar dat eerste is zo goed als onmogelijk. Nieuwerkerk A1 zal dus waarschijnlijk 3e of 4e worden en daarmee na de zaal in de Hoofdklasse degradatiepoule spelen. Dat is best een tegenvaller na het prachtige afgelopen seizoen. Met name verdedigend zit het niet goed bij de A1, dat in de afgelopen twee wedstrijden 56 goals moest incasseren. Avanti A1 kwam eerder in twee wedstrijden tot 8 goals, maar tegen Nieuwerkerk haalde de ploeg uit Pijnacker plots de 30.

Valto A1 maakt nog wel goede kans op de 2e plek. Als zij winnen bij Nieuwerkerk zaterdag komt de ploeg uit De Lier op 6 punten. Als Fortuna A1 zijn sportieve plicht doet tegen Avanti, dan is Valto A1 net als vorig jaar zeker van de kampioenspoule. Thuis won Valto met 9-8 van Nieuwerkerk A1. We verwachten een getergd Nieuwerkerk A1 dat dit veldseizoen goed wil afsluiten met een overwinning.

Woensdag kwam de ploeg in actie voor de bekercompetitie tegen Maassluis en werd er wat vertrouwen getankt. Na een lastige start liep de A1 uit naar een 10-14 ruststand. Na de rust kwam Maassluis snel terug tot 14-14, maar toen schakelde onze A1 een tandje bij. Eindstand 14-24. Een mooie opsteker voor zaterdag.

Nieuwerkerk B1 – een volle week

Nieuwerkerk B1 heeft deze week een (te) druk programma. Dinsdagavond won de ploeg met 19-9 in de beker tegen Korbis B1. Donderdagavond gaat de ploeg op bezoek bij Valto B1 om de competitiewedstrijd opnieuw te spelen. Valto B1 had in de 10-8 gewonnen wedstrijd een te oud team opgesteld. De wedstrijd is daarom ongeldig verklaard en Valto B1 heeft 2 punten in mindering gekregen. Mede daardoor is Nieuwerkerk B1 nu met 6 punten uit 4 wedstrijden al zeker van de kampioenspoule in de B-hoofdklasse. Er staat dus niks meer op het spel in de laatste twee wedstrijden, behalve de eer en het goede gevoel doorzetten.

Zaterdag wacht dan de uitwedstrijd bij kampioen Fortuna B1. Fortuna heeft nu 10 uit 5. In de thuiswedstrijd speelde Nieuwerkerk B1 een goede eerste helft tegen Fortuna en stond het ook op voorsprong. In de tweede helft was Fortuna heer en meester en liet Nieuwerkerk B1 het te snel lopen. Zaterdag kans op revanche en vooral interessant of het (verdedigend) beter gaat dan toen in de tweede helft.

09.30u KAMPIOENSWEDSTRIJD DeetosSnel C1 – Nieuwerkerk C1

Nieuwerkerk C1 gaat zaterdag op herkansing. De eerste kampioenswedstrijd werd afgelopen zaterdag met 9-11 van Fortuna verloren. Fortuna C1 won maandag ook met 16-9 van ONDO en daardoor staat Fortuna nu op de 1e plek met 9 punten uit 6 duels. Nieuwerkerk C1 staat 2e met 8 punten uit 5 duels. Een punt is zaterdag voldoende voor het kampioenschap.

Dat punt moet worden behaald bij DeetosSnel C1. Dit team heeft nog geen punten behaald. Vorige keer won Nieuwerkerk C1 thuis met 16-3 van DeetosSnel. Daarna sloeg de klad er wel een beetje in bij de C1. De 3-6 overwinning bij ONDO was niet goed te noemen en tegen Fortuna ging het ook verkeerd. De C1 zal DeetosSnel zaterdag dus zeker niet onderschatten. Veel succes!

10.00u Nieuwerkerk D1 – PKC D1

Nieuwerkerk D1 kan helaas geen kampioen meer worden na de 12-8 nederlaag bij Albatros van afgelopen zaterdag. Albatros won woensdagavond met 8-5 de inhaalwedstrijd tegen Avanti en is daardoor kampioen geworden. Gefeliciteerd! Nieuwerkerk D1 plaatst zich wel samen met Albatros en PKC voor de kampioenspoule van de D-hoofdklasse in april 2025.

Meer berichten