CKV Nieuwerkerk

CKV Nieuwerkerk in Hart van Holland

Een mooi artikel over onze club in Hart van Holland. Hier het artikel op de orginele plaats.

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Door het gebrek aan competitie voor de jeugd hebben veel clubs gekozen voor onderlinge wedstrijden als alternatief. CKV Nieuwerkerk had zaterdag een vol programma in sporthal De Kleine Vink. “Je moet ze wel bezig houden.”

Door Erik van Leeuwen

Frank van Rootselaar en Masja Sies hebben zich als twee bewakers bij de ingang van de hal geposteerd. Niemand kan erin zonder gezien te worden, niemand vertrekt zonder te zijn opgemerkt. Op de tafel, die in- en uitkomend ‘verkeer’ spreidt, staat een batterij aan desinfectiemiddelen. Zelf hebben ze een mondkapje op en spreken ze met hun ogen.

“We willen zo min mogelijk mensen binnen”, zegt Van Rootselaar, die voorzitter is van de jeugdcommissie van Nieuwerkerk. “We beperken ons tot de spelers en coaches. Eén van de coaches is de scheidsrechter.”
In de zaal werken de D2- en D3-pupillen van de club een onderlinge wedstrijd af. Het is al de negende wedstrijd van de dag. In totaal staan er vijftien wedstrijden op de rol. “We zijn begonnen om negen uur en vanavond tegen negenen zijn we klaar”, legt Van Rootselaar uit.
“Normaal gesproken hadden we vorige week en vandaag oefenwedstrijden gespeeld voor de zaalcompetitie. Dat programma met externe tegenstanders was al een tijdje rond. We hebben het programma vervangen door allemaal onderlinge wedstrijden. We zijn vol in bedrijf, maar het is wel anders.”
35 jeugdteams

CKV Nieuwerkerk is een vereniging met een grote jeugdafdeling die nog steeds groeit. “Dat is wel een voordeel in deze tijd. Wij hebben de mogelijkheid om ook onderlinge wedstrijden te organiseren. Als je maar één of twee A- en B-teams hebt, ben je klaar.”
Nieuwerkerk heeft voor de zaalcompetitie 35 jeugdteams ingeschreven. De meeste zitten in de onderbouw, bij de F- en E-jeugd. “Bij de E hadden we er op het veld tien. Nu, in de zaal, inmiddels elf. Daarnaast hebben we bij de A-, B- en C-jeugd per categorie vier teams.”
Toch is het nog een hele klus om tot goede onderlinge wedstrijdjes te komen. Het niveauverschil mag immers niet te groot zijn.
Van Rootselaar: “Aan uitslagen als 25-2 heeft niemand wat. We hebben gelukkig goede coördinatoren per leeftijdscategorie die heel precies op de hoogte zijn van het niveau en welke combinaties mogelijk zijn. De D2 speelt nu tegen D3, maar de D1 speelt later vandaag tegen de C2.”
“Vorige week hebben we een mix gemaakt van de A1 en B1. Dat ging ook prima”, zegt A1-coach Masja Sies. Voor een paar weken zijn die onderlinge wedstrijden prima, stelt Van Rootselaar. “Komende zaterdag spelen er nog een paar teams en dan heeft iedereen een beurt gehad.

”‘Hervatting van de zaalcompetitie op 5 december vind ik héél optimistisch’

Alternatief programma
De uitdaging zit ‘m volgens hem meer in de langere termijn. “Ik zag gisteren een mailtje voorbij komen dat de bond hoopt op een start van de zaalcompetitie op 5 december. Dat vind ik héél optimistisch.”
De club houdt er rekening mee dat de start van de zaal nog wat langer op zich laat wachten. “Daarom zijn we bezig om een alternatief programma in elkaar te zetten. We hebben het plan om de selectie in te zetten bij het geven van clinics aan de jeugd. Rond Sinterklaas willen we iets doen met een pietentraining.” Het is ook nog mogelijk dat er helemaal geen zaalcompetitie wordt gespeeld. “We hebben altijd het veld nog.”

Meer berichten