JTC

Stephan Ligtmans nieuwe trainer/coach Nieuwerkerk A1

Met veel genoegen kan de JTC melden dat de technische staf voor A1 voor komend seizoen rond is. Stephan Ligtmans zal samen met Lion van Klooster deze ambitieuze jonge groep onder hun hoede nemen.

In dit vreemde korfbalseizoen staat de huidige A1 onder leiding van Masja Sies en Lion van Klooster. Onder leiding van deze ervaren trainers presteerde A1 uitstekend met een zeer verdienstelijke vijfde plaats in de A-jeugd Hoofdklasse. Helaas werd de competitie abrupt afgebroken en werd deze leergierige groep gedwongen tot onderlinge partijtjes. Mooi is te zien dat het enthousiasme bleef en inmiddels wordt er door deze groep vier keer per week getraind.

Masja gaf aan trainerschap van A1 helaas niet meer te kunnen combineren met haar drukke werkzaamheden en voor Lion staat een mooi avontuur te wachten bij het vlaggenschip van Oranje Wit (D). Desondanks heeft Lion aangegeven graag een rol te willen blijven spelen bij de A1 en zal volgend seizoen 1x per week bij de training zijn en waar het past in het schema met Oranje Wit ook zo veel als mogelijk bij de wedstrijden. Lion gaat dit samen doen met Stephan Ligtmans. Stephan is een jonge ambitieuze trainer afkomstig uit het Dordtse, heeft al de nodige trainingservaring en weet wat het is om als speler in de A-hoofklasse te spelen.Om nader kennis te maken met Stephan, stelden we hem een vijftal vragen.

Kan je wat over jezelf vertellen? (leeftijd, wat voor werk, waar je woont)
Ik ben 27 jaar en woon in Dordrecht. Ik werk aan de bruggen en sluizen in Nederland. Mijn werk houdt vooral in dat het werk draaiend blijft en de klant ontzorgd wordt. Voor mijn werk zit ik dagelijks op ons kantoor in Rotterdam en voorzie ik onze monteurs van voldoende materiaal en werk. Verder heb ik als hobby muziek maken en ben ik zelf in mijn vrije tijd DJ. Ik treed (wanneer dit mag) op in geheel Nederland. Verder hou ik wel van een spelletje en een drankje met vrienden!

Wat is je achtergrond op het gebied van korfbal? (welke vereniging gespeeld, trainingservaring)
Op mijn 6e ben ik begonnen met korfballen bij Sporting Delta in Dordrecht. Hier heb ik alle 1e teams doorlopen tot ik in de B de overstap heb gemaakt naar DeetosSnel. Hier heb ik nog 6 jaar korfbal gespeeld waarna ik de keuze heb gemaakt om terug te gaan naar Sporting Delta om hier in een vriendenteam te gaan spelen. Bij Sporting Delta ben ik ook begonnen met het trainen geven van een team wat uitgegroeid is tot een echte passie! Na meerdere teams bij Sporting Delta te hebben getraind, heb ik de overstap gemaakt naar HKC (Ha) A1. Hier ben ik nu 2 jaar trainer/coach met veel plezier. Ik heb hier veel mooie momenten mogen meemaken met leuke spelers! Nu was ik zelf toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik in gesprek geraakt met de JTC van Nieuwerkerk. Na meerdere gesprekken heeft Nieuwerkerk mij aangewezen als hun nieuwe trainer/coach voor de A1 waar ik heel veel zin in heb!

Wat is je eerste indruk van de groep , je hebt (een deel) 1x training gegeven?
Op 6 maart heb ik een training mogen geven aan een deel van de A selectie van Nieuwerkerk. De selectie was deels bekend voor mij aangezien wij met HKC tegen Nieuwerkerk hebben gespeeld in de voorbereiding van het huidige seizoen. De selectie is erg leergierig en wilt altijd optimaal presteren. Ze hebben dit (korte) seizoen goed gedraaid en dat wil ik graag meenemen in aankomend seizoen. De selectie gaf mij een goed gevoel en ben al met meerdere spelers in gesprek geweest.

Wat wil je bereiken met A1?
Met de A selectie wil ik graag een dynamisch spel gaan spelen waarbij we de korf zullen gebruiken als centraal punt. Dit houdt in dat de spelers veel zullen gaan lopen maar hierdoor wel makkelijker tot een kans komen. Verder zal ik veel energie stoppen in het creëren van een hecht team! Dit houdt in veel oefeningen waarbij ze op elkaar moeten vertrouwen of elkaar er juist doorheen dienen te slepen. Mijn main focus is voorverdedigen. Hier zal ik met de A1 veel aandacht in stoppen om dit tot een succes te maken.

Wat kan de A1 verwachten van jou?
Een coach die erg gemotiveerd is en in elke wedstrijd het maximaal haalbare wilt behalen. Ook zal elke wedstrijd goed worden voorbereid en weten de spelers exact wat er verwacht zal worden. Verder zal ik erg actief zijn langs de lijn om mijn spelers scherp en alert te houden. De spelers kunnen altijd bij mij terecht als zij vragen hebben of ergens tegenaan lopen. Mocht je nog vragen hebben aan mij, spreek mij dan vooral gewoon aan bij Nieuwerkerk wanneer dit weer mag.

‘’Teamwork makes the dream work’’

Bron afbeelding: Stephan Ligtmans

Meer berichten