CKV Nieuwerkerk

Hoe is het nu met ..... Dorine Dijkshoorn-Fokker


“…..Bram Rog ….. altijd bruin ….”

Na de oliebollen en het interview met onze hulpcoach Jan schuift vandaag Dorine bij ons aan voor deel 10 in deze reeks. Dorine het ene deel van het illustere duo Eveline en Dorine, het duo welke vanaf de jongste jeugd tot midden jaren 2000 steeds zij aan zij alle selectieteams doorliep en op zeer jonge leeftijd ons vlaggenschip bemanden. Dorine is alweer 37 lentes jong en nog steeds ingeschreven in het Nieuwerkerkse.

Wat doe je tegenwoordig overdag Dorine?

Ik ben oncologieverpleegkundige in het Sint Franciscus Gasthuis (parttime), nog steeds getrouwd met korfballer Arjan Dijkshoorn en ‘druk’ met 3 kids Renkse(10), Bart(8) & Floor(4).

Seizoen 2007-2008, uit bij Fortis met v.l.n.r. Mark Datema, Jake Oudijk, Judith Arends, Juliette Hordijk, Dorine en Viola Harms

 

Hoe ben je destijds bij onze club terecht gekomen?

Via een goede vriendin van mij, Eveline Vermeij.

Welke teams heb je doorlopen totdat je bij de seniorenselectie aansloot?

Volgens mij P3, P1, C3, C1, B3, A2, A1.

Op welke leeftijd debuteerde je in 1 en/of 2 en weet je daar nog iets van? Welk seizoen? Wat deed je destijds in het dagelijks leven?

Ik was 15 toen ik voor het eerst inviel in Nieuwerkerk 1 (mei 1996). Ik weet dat ik 10 minuten na start al moest gaan warmlopen van trainer Bram Rog en vlak daarna stond ik ineens al in de wedstrijd (dat was in die tijd niet gebruikelijk om zo snel te wisselen). Ik had goed gespeeld en vond het geweldig dat ik bij mijn trainer Eric Rook in het veld stond. En dat ik in de krant stond, vond ik helemaal te gek! Ik zat toen in VWO 4. Op mijn 18de kwam ik in de vaste basis van Nieuwerkerk 1.

En dat ik in de krant stond, vond ik helemaal te gek!

 

Hoe zat het met jullie trainingsfrequentie en intensiteit?

We trainden 2 keer per week, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat dat heel zwaar was. Het enige waar ik altijd tegen op zag was 1 tegen 1, vooral als ik tegen Mirjam Groenendijk of Viola Cornelisse moest. Dan was ik conditioneel gebroken en op een slechte avond tegen die meiden geen enkele keer een kans kunnen creëren ;-)

In welk seizoen speelde jij je laatste wedstrijd in de selectie? Weet je nog iets van deze wedstrijd?

Dat was in mei/ juni 2008. Ik moest na de wedstrijd huilen, ik nam samen met Juliette Hordijk, Eveline Vermeij, Henk van Vliet en Jake Oudijk afscheid en Henk liep achter een versierde rollator (zie foto hierboven).

Wat voor type speler was je? Wat was je kracht en waar was je minder bedreven in? Als je het kan vergelijken met de selectie van nu, wie zou zich met jou kunnen meten? Zowel qua kwaliteit als qua type speler?


Ik was (red. ben) snel, klein, redelijk aanvallend, verdedigen kon ik ook wel goed. Ik had wel moeite om tegen lange en ‘korfbalslimme’ dames te lopen. Fysieke dames waren niet mijn ding en op zulke momenten kon ik mezelf ook wel eens uit de wedstrijd spelen. Tactisch was ik niet al te best, maar ik denk wel dat ik een echte teamspeelster was. Ik denk niet dat er nu iemand uit de selectie is, die zo’n type speelster is?

Dorine probeert de korte weg te nemen en gebaart medespeler Joost Hordijk even plaats te maken. Aanvoerdster Viola Harms krijgt niets mee en is geconcentreerd in de 1-1.

 

Welke wedstrijd zal je altijd bijblijven en waarom?

Kampioenswedstrijd veldcompetitie mei 2004 uit bij Swift. Trainer Maurice Out kon toen niet mee want hij werd die nacht voor de eerste keer vader (red Henk Collee nam de coaching die dag over. Er werd gewonnen bij Swift, Nieuwerkerk 1 promoveerde naar de Ok en een groot feest in de oude kantine volgde).

Wederom zaalseizoen 2007-2008 thuis in de Parkzoomhal tegen het Pernix van coach Lion van Klooster. Samen met Viola en Jake.

 

Welk seizoen zal je altijd bijblijven en waarom?

Ik weet niet meer precies welk seizoen het was, maar ik kan mij herinneren dat Jake Oudijk een heleboel zaalwedstrijden achter elkaar in de laatste minuten steeds zorgde dat we alsnog wonnen door van verre hoeken raak te schieten. Het maakt dan niet uit als het spannend werd, want we wisten dat Jake wel weer voor verrassingen kon zorgen.

Beste medespeler/ster in jouw periode?

Viola Cornelisse-Harms.

Welke medespelers zijn je bijgebleven? 

Paul Hoogerwaard, zo goed en talentvol, maar steeds weer blessurepech, echt heel jammer.

Wat is jouw all time favorite CKV-team?

Ik heb met zeer veel hele goede spelers mogen samenspelen maar de broertjes Van Gulik, Eric Rook, Jack de Ruiter en Mirjam Wilhelm staan er sowieso in!

Welke trainers heb je versleten en wat staat je daar nog van bij?

Bram Rog: altijd bruin, Herman Hulsman: met een bult/ ei op zijn hoofd, Arie Boom die me uit het Eerste gooide, Maurice Out: hele leuke toffe jaren!

Kom je nog wel eens bij onze club?

Ja, Renske speelt in D1, Floor zit bij Kangoeroes, Bart is dit jaar van korfbal afgegaan (‘deed me wel zeer’), nadat hij al drie jaar riep dat hij zo graag wil voetballen. Sinds een paar maanden ben ik elke dinsdagavond op de club te vinden om van half 8 tot half 9 te bootcampen. Super leuk om in de buitenlucht actief bezig te zijn. Mijn vroegere vakmaatje Viola kom ik dan ook tegen, maar nu heb ik het niet zo lastig meer met haar haha. Daarnaast ga ik nog regelmatig bij het eerste kijken. Erg leuk en gezellig! Het niveau is indrukwekkend.


Met wie zou je een goed duo vormen?

Ach ze zijn allemaal zo goed dat ik wel met allen zou willen spelen. Ik speel nu nog in het 6e. Een gezelligheidsteam dat bulkt van het talent haha.

Seizoen 2005-2006 met staand vlnr Maurice Out, Jake Oudijk, Paul Hoogerwaard, Ronald Verbeek en Kores Punt. Gehurkt vlnr Leonie Smits, Juliette Hordijk, Joyce Harms, Dorine en Dolf Nome


En kan je het korfbalspelletje van nu nog vergelijken met dat uit jouw periode. Leg uit.

Nee, ik heb nooit met schotklok gespeeld, volgens mij zou ik daar niet heel goed in zijn geweest.

Wat zou je onze jeugd willen meegeven?

Aardig blijven naar de scheids, hard trainen, genieten van de sport en iedereen uit het team erbij betrekken. 

Mooie afsluitende woorden Dorine. Erg leuk om jouw ervaringen te horen. Succes met het naderende kampioenschap van het zesde, je bootcamp en het supporteren van onze teams!