Woord van de voorzitter

Oorspronkelijk bedoeld als een volleybalvereniging, opgericht in 1962, vanuit de huiskamer van de familie van Gulik, is onze club een korfbalvereniging geworden.

Destijds gestart met één senioren- en één junioren team, inmiddels in meer dan vijftig jaar uitgegroeid tot een vereniging met meer dan 450 leden en ruim 40 teams.

In de loop der jaren is CKV Nieuwerkerk een van de grotere sportverenigingen in de regio geworden. Een vereniging waar leden zich snel thuis voelen. Bij CKV Nieuwerkerk wordt op elk niveau gekorfbald, dus voor iedereen is er wel een passend team. Sinds oktober 2011 korfbalt CKV Nieuwerkerk in haar “eigen” Sporthal de Kleine Vink, de sporthal waar ook de eigen kantine is gevestigd. Vanaf de zomer van 2013 zijn daar ook de (drie) buitenvelden gerealiseerd zodat er zowel voor veld- als zaalkorfbal gespeeld kan worden op sportcomplex De Kleine Vink. Dit is goed voor de verenigingsband.

Maar CKV Nieuwerkerk is meer dan alleen korfbal! Zo organiseert de vereniging voor haar leden onder andere: een Sinterklaasavond, feestavonden, spelletjes avonden en natuurlijk het jaarlijkse jeugdkamp.

Bovendien beschikt de vereniging over een eigen supportersvereniging: de C-side Lunatics. Zij fleuren de thuis- en uitwedstrijden van het vlaggenschip vaak op door gezang, getrommel en andere sfeeracties.

Korfbal is een sport voor jong en oud. Vanaf de leeftijd van 5 jaar kan er al competitie worden gespeeld en voor 3 tot en met 6 jarigen kent CKV Nieuwerkerk de Kangoeroe Klup: sport- en spelactiviteiten op de zaterdagochtend. Maar daarnaast ook recreanten korfbal of alleen de mogelijkheid om te trainen.

Korfbal heeft een prettig en sportief sportklimaat. Korfbal is een “faire” sport met weinig excessen en weinig ongewenst gedrag. In een merkbaar kerend sportklimaat binnen een groeiend aantal sporten, waarbij omgangsvormen en normen vervagen, is dat een groot goed. Dat is iets waar we trots op zijn.

Momenteel beschikt de vereniging over een veelbelovende lichting spelers uit eigen kweek, verdeeld over de diverse senioren- en jeugdteams. Ook de huidige selectie staat bol van de talenten en speelt komend seizoen voor het eerst in de Zaal-hoofdklasse. Met de huidige faciliteiten, de talenten en het trainerskorps moet de vereniging ook de komende jaren mee kunnen draaien in de top van korfballend Nederland.

Prestatiegericht korfbal, maar bovenal ook recreatief korfbal is waar CKV Nieuwerkerk voor zal staan de komende jaren.

Kortom een club om bij te willen horen, met voor ieder wat wils.

Alfred Huijser
Voorzitter CKV Nieuwerkerk