Geschiedenis CKV Nieuwerkerk

1962
In september 1962 begon CKV Nieuwerkerk met twee teams aan de veldcompetitie. Met één senioren en één juniorenteam was de vereniging aangesloten bij de C.K.B (Christelijke Korfbal Bond). Microkorfbal (tegenwoordig heet dat zaalkorfbal) was toen nog niet aan de orde. Tijdens de winterperiode werd er getraind in het gymnastieklokaal aan de Torenstraat en tijdens de veldperiode op ons eerste veld aan de Parallelweg.

De garage van de familie Dekker was ons eerste 'clubhuis'. Geen kleedkamers, douches en toiletten of bar, maar wel een vers gezette kop thee, verzorgd door mevrouw Dekker. Na afloop werd als tegenprestatie het grint aangeharkt. De veldaccommodatie was toen wel iets anders dan tegenwoordig: geen gravel, maar een stuk weiland waar de koeien en schapen nog op liepen. Voordat een wedstrijd begon was het niet alleen lijnen uitleggen, maar ook koeienpoep opruimen. Menig speler heeft wel eens kennis gemaakt met een achtergebleven vlaai.

1964
In 1964 verhuisde CKV Nieuwerkerk naar een terrein achter het Koningin Emmahof (tegenwoordig wijk Essenlaag). Voor die tijd een schitterend veld. Helaas geen kleedruimte en toilet, maar bij de bewoners van de bejaardenwoningen mochten de spelers regelmatig aankloppen voor een sanitaire stop. Na ongeveer een jaar zette een technische school onder leiding van Kees vd Knaap een kleedkamer neer voor een bedrag van 1000 gulden. De spelers hadden in ieder geval kleedruimte, al moesten men zich wel weer om de beurt verkleden en bij een bui regen bleven de spelers nu droog. Enkele jaren later moest er weer van veld gewisseld worden en ging CKV Nieuwerkerk spelen op een open terrein aan de Batavierlaan (waar nu de R.K. basisschool de Wingerd staat). De spelers verkleedden zich in de boerderij “De Batavier” (tegenwoordig het nieuwe dorpshuis).

1971
In 1971 verhuisde CKV Nieuwerkerk naar sportcomplex 'Dorrestein'. De club kreeg de beschikking over een speelveld en een stuk trainingsveld, maar weer geen eigen accommodatie. De voetbalkantine werd het onderkomen en iedere zaterdag stonden twee kleedkamers ter beschikking. Dat heeft ruim tien jaar geduurd. De voetbalvereniging groeide, zodat CKV Nieuwerkerk genoodzaakt was om weer naar iets anders te gaan zoeken.

1982
Na veel wikken en wegen was in september 1982 het "oude” houten clubhuis gereed. Met de hockeyvereniging deelde CKV Nieuwerkerk vier kleedkamers, maar de vereniging had wel een eigen clubruimte om de leden op te vangen. Voor het oude clubhuis had CKV Nieuwerkerk vijf jaar toestemming van de gemeente gekregen (uiteindelijk zijn het er zeven geworden). Zo was de club genoodzaakt naar een nieuwe accommodatie uit te kijken. Dit werd mogelijk door middel van uitbreiding van het sportcomplex. Vanaf september 1988 kreeg CKV Nieuwerkerk de beschikking over één schitterend speelveld en één verlicht trainingsveld (gras).

1994 en 2000
Doordat CKV Nieuwerkerk een eigen onderkomen had, groeide de vereniging nog sneller, zodat men in 1994 genoodzaakt was de accommodatie uit te breiden met twee kleedkamers, een grotere kantine met keuken en veel meer. Sinds 2000 was CKV Nieuwerkerk de trotse bezitter van 2 kunstgrasvelden, 1 grasveld en een trainingsveld op sportcomplex Dorrestein.

2013 en de toekomst
Echter, in 2013 (officieel zaterdag 28 september) na, in 2011, al intrede te hebben gemaakt in de gloednieuwe sporthal 'de Kleine Vink', is CKV Nieuwerkerk officieel 'over' naar het nieuwe thuis: 'sportcomplex de Kleine Vink' aan de hoofdweg nabij de wijk Rotterdam Nesselande. Daar heeft de vereniging de beschikking over maar liefst drie kunstgrasvelden met een eigen clubgebouw annex sporthal.

CKV Nieuwerkerk, een vereniging die op dit moment met de selectie en enkele jeugdteams volop meedraait in de hoogste landelijke regionen en waarvan we nog heel veel kunnen verwachten in de toekomst.