Nieuwerkerk A1 verliest finale maar handhaaft zich in Hoofdklasse

Datum: 07-06-2019 10:13

Woensdagavond 5 juni speelde Nieuwerkerk A1 de bekerfinale van het district Zuid West. Helaas moest de ploeg het noodgedwongen doen zonder een paar belangrijke spelers. Ook tegenstander KCC A1 miste belangrijke spelers. Helaas wilde de het KNKV, ondanks een gezamenlijk verzoek van de twee clubs, de finale niet verzetten. Toch jammer dat niet de sterkste teams stonden opgesteld in een bekerfinale.

Dat was ook te zien in de eerste helft. Het was een weinig verheffende finale. KCC was sterker, maar kon dat niet in goals uitdrukken. Nieuwerkerk was aanvallend onvoldoende. Een 6-2 ruststand bij een duel tussen twee hoofdklassers zegt voldoende. In de tweede helft liep KCC aanvankelijk uit, maar Nieuwerkerk A1 knokte zich terug en kon een acceptabele 15-11 eindstand noteren. 9-9 in de tweede helft dus. KCC de terecht winnaar en de felicitaties richting Capelle.

Donderdag wederom een belangrijke wedstrijd. Oranje Wit A1 speelde uit bij DSC A1. Oranje Wit mocht niet winnen, dan was Nieuwerkerk namelijk niet meer zeker van handhaving in de Hoofdklasse. DSC was al kampioen en dan is het hopen dat die ploeg zijn sportieve plicht doet. Het was blijkbaar niet best maar wel spannend in Eindhoven. Eindstand: 10-10! Oranje Wit komt daarmee op 7 punten. Net zoveel als Nieuwerkerk A1, maar het onderling resultaat is 1 doelpunt in het voordeel van Nieuwerkerk A1. Thuis won Nieuwerkerk met 17-12 en uit won Oranje Wit met 13-9. Nieuwerkerk A1 is dus zeker van nog een jaar junioren-hoofdklasse en dat is een knappe prestatie van de ploeg en de coaches! Gefeliciteerd.

Zaterdag sluit de A1 af met een wedstrijd bij KCC om 17.00u. KCC is al zeker van de kruisfinale (succes) en Nieuwerkerk dus van handhaving. Een ontspannen wedstrijdje dus, tussen hopelijk twee complete teams.