Wedstrijden fluiten zaalseizoen 2020-2021

C.K.V. Nieuwerkerk gaat de zaalcompetitie starten met 45 teams.

12 teams spelen wedstrijd korfbal en de overige teams spelen breedtekorfbal.

Wedstrijdkorfbal wordt bijna altijd gefloten door een neutrale scheidsrechter of jeugdwedstrijdleider.

Totaal 250 wedstrijden moeten worden voorzien van een scheidsrechter of reserve scheidsrechter.
De wedstrijden in breedtekorfbal door eigen leden. 4 keer per seizoen.
(1 x 1e helft, 2x zaal en 1 x 2e helft)

Bij het bestuur van C.K.V. (lees: technische commissie) is bekend, dat veel leden ontzettend veel voor de vereniging doen.

Maar hoe kan een wedstrijd gespeeld worden als er geen scheidsrechter of jeugdwedstrijdleider aanwezig is? Deze moeten toch echt worden gefloten.

Onlangs heeft de scheidsrechter commissie een lijst samengesteld van spelers die enkele wedstrijden gaan fluiten.
Ook A-junioren vanaf 17 jaar worden aangewezen.
Er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met spelers die een ploeg trainen of begeleiden.
Maar helemaal ontkomen is echt niet altijd mogelijk!

Het zal toch voor ploegen sneu zijn, als er straks geen wedstrijden meer worden gespeeld omdat………

Toon je sportieve plicht! Mopper niet en ga fluiten als je bent aangewezen.

Voor informatie over nieuwe spelregels, wedstrijdduur etc. kun je altijd de website van C.K.V. Nieuwerkerk raadplegen.
Als je voor een vervanger hebt gezorgd, dit per mail doorgeven aan Leen Vogelaar.
Onderling ruilen is mogelijk!

Nog enkele spelregels die je erg belangrijk zijn n.l.

• 15 minuten van te voren aanwezig zijn en melden bij  coach/ begeleider van het team, waar je voor bent aangewezen.
  • Zelf een fluitje, bloknootje en pen meenemen! Telefoon niet vergeten!
  • Fluiten in sportkleding. Komt bij kinderen geloofwaardiger over.

Veel succes toegewenst en maak er een leuk en sportief seizoen van.

De TC/Scheidsrechter commissie C.K.V. Nieuwerkerk