CKV Nieuwerkerk

Van de voorzitter: afsluitdag 2018

Datum: 24-06-2018 18:52

Beste Leden,

Het seizoen zit er weer zo goed als op, achter de schermen wordt alweer gewerkt aan het nieuwe seizoen, maar voor het overgrote deel gaan we weer genieten van een paar weken korfbalrust.

Traditiegetrouw houden we net zoals vele collega verenigingen een afsluitdag. Bij ons is die ingevuld met s ’morgens een ouder - kind toernooi, waar in het ene vak de kinderen tegen elkaar spelen, en in het andere vak de ouders elkaar het leven zuur maken. Wat een heerlijk spektakel en spelplezier voor ouder en kind. Het maakt deze dag totaal niet uit of je nu wel of niet kan korfballen, overgooien kunnen we allemaal wel, en dat maakt zo’n ouder - kind toernooi uniek en geeft zoveel plezier. Ook dit jaar was het weer gezellig druk op het terrein en heb ik ouders zien springen en dartelen in het veld om maar te kunnen scoren. Zeker weten dat er nu een paar met spierpijn op de bank dit zitten te lezen.

In de middag hielden we het vrienden- familietoernooi, wat voor het ouder - kind toernooi geldt, geldt hier ook: plezier staat voorop! Ik zie oud-leden, vrienden van leden, ouders en familie zich in een iets van gelijk kleurige shirts hijsen waarmee ze gelijk een soort van team vormen. Alles en iedereen door elkaar maakt niet uit, gewoon gezellig fanatiek een balletje gooien met elkaar.

Dit alles wordt opgefleurd met een zeepwater hellingbaan, vanaf de grasheuvel roetsjen groot en klein vliegensvlug de heuvel af. Op je bips of opblaasband maakt niet uit glijden maar! De glijbaan wordt ter zijde gestaan door een heus luchtkasteel waarin naar harte lust heerlijk gesprongen en gespeeld kan worden. Een heel kermis bij elkaar op de Kleine Vink.

Dit jaar werd voor het eerst de ‘Bring Youre Own BBQ’ aan de afsluitdag toegevoegd. Al in de loop van de middag zag ik de eerste weber gas BBQ-keukens, houtskool BBQ-kogels en wegwerp BBQ’s voorbijkomen. Al rap na de finalewedstrijd dwarrelde de eerste rookpluimen de lucht in, en verraadde de honger naar hamburgers, kipspiesen, en andere culinaire BBQ hoogstandjes.  Het schitterende weer droeg uiteraard bij aan het succes van deze dag en BBQ-event.

Daar waar het vaak gaat over presteren, selectie, wedstrijdkorfbal etc etc, gaat het vandaag over waar je als vereniging eigenlijk echt voor staat, plezier voor iederéén, saamhorigheid, en sociaal contact onderling in alle geledingen. Verenigd zijn!

Deze afsluitdag was top en meer dan gezellig druk, toch miste ik heel wat leden met hun familie en/of vrienden en ander aanhangsel die ook deel hadden kunnen nemen aan deze dag. Is even in een andere sfeer en hoedanigheid met elkaar korfballen, het over korfbal hebben en wat al niet meer. Ja ik snap best dat zo aan het einde van het seizoen leden korfbalmoe zijn. Wat mij betreft is het echter een gemiste kans om eens op een andere manier een dag op de club door te brengen, zo tref je ook eens andere leden, heb je andere gesprekken en op een andere manier vertier op de club.

Zo ook voor de supporters en bezoekers kom ook eens op deze dag langs en kijk hoeveel plezier jong en oud, korfballers en niet korfballers hebben in ‘Ons’ spelletje’. Volgend jaar rond de afsluitdag deel ik mijn enthousiasme graag nog een keer en herinner ik jullie graag aan bovenstaand stuk.

Bij deze wil ik alle vrijwilligers die deze afsluitdag weer tot zo’n succes hebben gemaakt enorm bedanken voor jullie inzet en betrokkenheid. Top ! Trots op jullie.

Rest mij verder niets dan alleen even gebruik te maken van deze gelegenheid om een ieder een hele fijne vakantieperiode toe te wensen. Geniet van de korfbal rust, je geliefden en elkaar, hopelijk met veel mooi weer. In de wens en hoop een ieder in goede gezondheid na de zomer weer te zien.

Jullie Voorzittert,

Alfred Huijser