Teamindelingen jeugd (V8)

V3: trainer B2
V2: trainers B4, C3, D3 en D5

Beste jeugdleden van CKV Nieuwerkerk,

Veel van jullie stelden ons de afgelopen trainingen al de vraag: Wanneer komen de teams voor volgend seizoen op de site? Hieronder vinden jullie de teamindelingen voor het seizoen 20-21. Maar voordat jullie deze bekijken willen we jullie graag meenemen in de totstandkoming, want het indelen van de teams is ieder jaar weer een lastige puzzel!

Zo'n teamindeling komt namelijk niet zomaar even tot stand. Zo kijken we welk niveau het beste bij een speler of speelster past, of we vriendjes en vriendinnetjes bij elkaar kunnen zetten en natuurlijk hoe we de teams zo compleet mogelijk de competitie in krijgen. De afgelopen maanden is deze puzzel door toedoen van het Coronavirus nog lastiger geworden. We hebben jullie namelijk al een tijd niet zien spelen en dat maakt de keuzes er niet makkelijker op. Ook hebben zich nieuwe leden aangemeld, die wij zonder te zien spelen van wedstrijden of na het zien van enkele trainingen hebben moeten indelen. De teamindelingen kunnen richting de zaal wijzigen, daar er ook gedurende de start van volgend seizoen gekeken wordt naar een ieder zijn/ haar ontwikkeling. We streven naar een voor iedereen zo optimaal mogelijke teamindeling!

Om tot de indelingen van de teams te komen, volgt de JTC de volgende stappen:

1. We halen de informatie per speler/speelster op bij de huidige trainers, (mede) op basis van beoordelingsformulieren en indien gewenst volgt er verduidelijking middels een gesprek met de trainers.
  2. De JTC stelt aan de hand van deze input een eerste concept op en bespreekt dit concept tijdens de maandelijkse JTC-vergadering. In de vergadering blijkt waar de uitdagingen zitten. Denk bijvoorbeeld aan teams met veel dames en weinig heren (of vice versa), of spelers die we in meerdere teams kunnen plaatsen.
  3. N.a.v. de bespreekpunten die we in de vergadering vaststellen gaan we als JTC gerichter met minimaal 2 JTC-leden observeren. Hiernaast zetten we, indien nodig, opnieuw vragen uit bij trainers.
  4. De JTC stelt aan de hand van deze terugkoppeling een tweede concept op en bespreekt dit concept (opnieuw) tijdens de eerstvolgende vergadering. Hierin nemen we ook de opzeggingen mee, aangezien de deadline van 31 mei dan gepasseerd is.
  5. We treden in overleg tot de definitieve versie compleet is. Deze versie publiceren we bij voorkeur inclusief de reeds toegezegde trainers rond half juni op de website.

Wij hopen jullie op deze wijze mee te nemen in onze besluitvorming, maar begrijpen ook dat het indelen van de nieuwe teams altijd vragen oproept bij kinderen en ouders. Daarom bieden wij iedereen de gelegenheid om in gesprek te gaan met de coördinator van zijn of haar lichting. Zeker in deze periode kan dit natuurlijk telefonisch of per mail. Mocht je toch graag persoonlijk contact wensen, dan is dit a.s. maandag 15 juni om 19:30 op het complex de Kleine Vink mogelijk. Laat a.u.b. dan wel even van tevoren aan de betreffende coördinator weten dat je komt, dan kunnen we daar rekening mee houden.

Voor de contactgegevens voor jouw coördinator, zie onderstaande link: http://ckvnieuwerkerk.nl/commissies/jeugd-technische-commissie

De laatste teamtrainingen zullen in week 26 zijn en eindigen dus op zaterdag 27 juni. De F’jes hebben op woensdag 24 juni de laatste training. Daarna is er nog de mogelijkheid voor de nieuwe teams om tot de zomervakantie te trainen op de Kleine Vink. Dit zal in overleg gaan met de trainers/ coördinator.

Via deze weg willen we alle betrokken rond de jeugdteams enorm bedanken voor hun inzet. We zoeken echter nog enkele trainers/ coaches, dus mocht je hieronder een leuk team zien waarbij staat “vacant”, contact ons dan!

Rest ons om jullie succes te wensen bij de laatste trainingen en alvast een fijne vakantie toe te wensen.

Tot volgend seizoen!

Sportieve groet, en blijf gezond,

De JTC