CKV Nieuwerkerk

Stand van Zaken

Afgelopen seizoen
 
Fluiten wedstrijden
Het daadwerkelijk fluiten van wedstrijden is wederom goed verlopen. Voor de bondswedstrijden zijn we zowel op het veld als in de zaal in de bonus geëindigd. De “vaste” scheidsrechters en beoordelaars hebben zich weer van de goede kant laten zien, met absolute uitblinker Jelmer. De “vaste” mensen zijn goed geholpen door de lijst kanjers. Wat ook zeker geholpen heeft bij het binnenhalen van de bonus zijn de wedstrijden van de reservescheidsrechters. Langs deze weg nog een bedankje aan alle reserve scheidsrechters die de pineut waren.   
Natuurlijk moeten we niet de breedtesportwedstrijden vergeten. Iedereen, jong en oud heeft zijn steentje bijgedragen en alle thuiswedstrijden zijn netjes gefloten.
 
Hoogtepunt
Daar kunnen we kort over zijn. De gefloten NK finale van Jelmer.
 
Dieptepunt
Ondanks de nodige inzet van de flu(i)tcommissie hebben niet alle leden hun korfbalmasterz certificaat behaald. Wat de bond precies gaat doen is nog niet bekend, dat horen we vanzelf. Gelukkig is de gehele selectie wel geslaagd, dus het eerste en tweede kunnen zeker weten, lekker korfballen.
 
Verbeterpunt
Op het gebied van opleiden zijn we er niet in geslaagd om onze taak uit te voeren. Dit willen we het komende seizoen beter doen.
 
Komend seizoen
 
Scheidsrechters 2019
Het komende seizoen starten we met:
5 “vaste” scheidsrechters (Nars, Ronald, Frank, Jelmer en Jordy).
1 beoordelaar (Rene)
3 lijst scheidsrechters (Leen, Marlise en Jan)
 
Promotie/degradatie
Gelukkig hoeven we het alleen maar te hebben over promotie. Na een aantal jaren de sterren van de hemel te hebben gekorfbald in NWK7, begon het fluitvirus weer te kriebelen bij Frank.
Aangemoedigd door de bond is hij op zoek gegaan naar een assistent, na een korte zoektocht is Frank uitgekomen bij  Jan Siblesz. Jan is al een aantal jaren assistent en assisteert voor Paal Centraal. 
Samen gaan de heren het komende veldseizoen oefenen in groep 3, om aan het einde van dit blok te strijden met 4 koppels voor 3 plekken in groep 2. Beide heren hebben de nodige ervaring, dus de flu(i)tcommissie is zeer positief over de kansen van deze heren. Daarnaast heeft Jordy, na een reeks van goede beoordelingen, ook een promotie in de wacht gesleept, en ook hij mag zijn kunsten in het komende seizoen vertonen in groep 3!
 
Lijst scheidsrechter
We hebben momenteel 3 lijstscheidsrechters, dat zouden er veel meer kunnen (en moeten zijn). Als lijst scheidsrechter kies je een wedstrijd uit de lijst. Dat klinkt simpel en zo simpel is het ook. Elke week worden de interessante wedstrijden geplaatst op de site. Deze wedstrijden zijn in de regio en op een redelijk niveau (jeugd). Als je wedstrijden fluit uit de lijst, hoef je niet te fluiten in NWK.
Grote voordelen:
  • zelf bepalen wanneer je fluit
  • leuke wedstrijden als neutrale scheidsrechter
  • de wedstrijden tellen mee voor CKV
Meedoen is heel simpel. Zie je een interessante wedstrijd op de site, stuur een mail naar Karin en zij maakt alles in orde!
 
Opleiden
Het afgelopen seizoen is teleurstellend verlopen op het gebied van opleiden. Dat gaan we beter doen!
Op zaterdag 28 september is Rene vd Heuvel aanwezig op de velden in NWK om scheidsrechters te ondersteunen. Hij zal gewoon rond lopen en links en rechts tips en aanwijzingen geven. 
Fluit je 28 september niet, maar wil je toch begeleid/geholpen worden, stuur even een mail naar jordyheuvelman@gmail.com en we maken alles mogelijk.
We willen op een ongedwongen manier mensen helpen!
Uiteraard willen we het team versterken, want vele handen maken licht werk. Daarom willen we graag een KNKV scheidsrechter opleiden. Die hoeft niet elke week op pad, maar af en toe een wedstrijd fluiten uit de lijst zou al enorm helpen. Heb je interesse stuur even een mailtje. 
 
Succes allemaal zaterdag,
Namens de flu(i)tcommissie,
 
Jordy Heuvelman 
 
P.S. bedank allemaal de scheidsrechter na de wedstrijd!!!