Trainers Simons en Van Essen verlengen bij Nieuwerkerk

null

De Technische Commissie van CKV Nieuwerkerk is verheugd te kunnen melden dat het technisch duo Leon Simons en Jan van Essen ook volgend seizoen voor de selectie staat. Zowel TC als trainers zijn zeer tevreden over het verloop van het huidige seizoen en de ontwikkeling van de jonge spelersgroep. Beide partijen gaan dan ook graag met elkaar door.

Leon Simons is inmiddels geen onbekende meer binnen CKV Nieuwerkerk. Het korfbalicoon was eerder al drie jaar hoofdcoach van het vlaggenschip. Dit seizoen maakte Simons in oktober zijn rentree langs de Nieuwerkerkse lijn nadat hij een seizoen coach van OVVO in Maarssen is geweest. Vol enthousiasme ging Simons de uitdaging aan om met de nieuwe en jonge CKV-groep te strijden voor behoud in de zaal-hoofdklasse. Aan het begin van het zaalseizoen kreeg hij daarbij assistentie van Jan van Essen.

Onder leiding van het duo Simons en Van Essen speelt promovendus CKV Nieuwerkerk een prima zaalseizoen. De wedstrijden van Nieuwerkerk 1 in de hoofdklasse hebben een hoog amusementsgehalte en de spelers ontwikkelen zich zichtbaar. Volgende week strijdt Nieuwerkerk 1 in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen om handhaving met directe concurrent Die Haghe. Handhaving op het een-na hoogste korfbalniveau zou een prachtige prestatie zijn van trainers en spelers. Op het veld maakt Nieuwerkerk 1 nog kans op promotie naar de veld-hoofdklasse.

De spelersgroep van Nieuwerkerk blijft volgend seizoen voor een heel groot gedeelte intact. Slechts een paar routiniers stoppen met de sport. Samen met de trainers gaat deze groep voor verdere ontwikkeling als team en individu. De TC heeft veel vertrouwen in de kunde van het duo Simons en Van Essen en gaat dan ook graag met hen door. Simons en Van Essen hebben het goed naar hun zin en gaan ook graag door met de groep en bij de club. Na het slot van het zaalseizoen gaat de club zich oriënteren op mogelijke versterking van de spelersgroep. Op korte termijn hoopt de TC de nieuwe trainer/coach van Nieuwerkerk 2 aan te stellen.