CKV Nieuwerkerk

Nieuwerkerk wint in Kamerik van SDO

Datum: 02-12-2018 21:29

Het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk heeft de mooie zege op Groen Geel een goed vervolg gegeven in Kamerik. Promovendus SDO werd met name in de tweede helft op achterstand gezet. SDO begon goed aan de wedstrijd en pakte een 3-0 voorsprong. Nieuwerkerk nam de wedstrijd over en stond een kleine tien minuten voor rust met 6-9 voor. SDO kwam goed terug in de wedstrijd en door een 5-0 run pakte SDO een 11-10 voorsprong voor rust. Direct na rust had Nieuwerkerk zo’n 0-5 run. Twee beauty’s van goals van Dani Hoogendoorn op 11-12 en 11-13 waren misschien wel het breekpunt van de wedstrijd. Op 15-19 pakte Nieuwerkerk voor de eerste keer een voorsprong van vier punten en die voorsprong kwam niet meer in gevaar. Een prima defensie na rust zorgde ervoor dat SDO maar tot 19 goals kwam. Nieuwerkerk maakte er wederom 25 en won dus haar tweede wedstrijd op rij. Babette Blok was met zes goals topscorer en uitblinker.

Er reed dan wel geen bus, maar met de Nieuwerkerk supporters die aanwezig waren in Kamerik had Nieuwerkerk wel twee bussen kunnen vullen. Mooi om te zien dat ruim honderd Nieuwerkerk supporters de ploeg kwamen steunen in Kamerik. Hard nodig ook, want in de hal van SDO heerst een prachtige korfbalsfeer. En dan is het natuurlijk lekker als je eigen publiek er ook is ter ondersteuning. SDO is zoals gezegd de jojo van de zaal hoofdklasse. Al jarenlang gaan zij op en neer tussen de hoofdklasse en de overgangsklasse. Vorig zaalseizoen weer gepromoveerd vanuit de overgangsklasse en op het veld ook actief in de hoofdklasse. Dit zaalseizoen verloren van koplopers Tempo en TOP en dus nog op zoek naar de eerste punten.

SDO begint sterk en door rake schoten van Kim van Leeuwen en Jelmer Beijeman en een strafworp van Gerhard Gouderjaan heeft de ploeg uit Kamerik een 3-0 voorsprong te pakken na drie minuten. Niet de gewenste start voor CKV Nieuwerkerk, maar de ploeg van coaches Simons en Van Essen blijft rustig. Vijf minuten later zijn de rollen omgedraaid en hebben de blauw-zwarten een 3-4 voorsprong te pakken. Goals van Koen Collée, Babette Blok (2x) en Dani Hoogendoorn. Na de 4-4 van SDO schieten Mats Rodenburg en Niels Stuurstraat Nieuwerkerk naar een 4-6 voorsprong. Nieuwerkerk heeft de wedstrijd redelijk onder controle. Er is een overwicht in de rebound en er worden veel kansen genomen. Niet bij iedereen staat het vizier even scherp.

SDO scoort in minuut 13 twee keer en komt zo weer naast Nieuwerkerk. Daarna is het alweer Rodenburg, dit keer onder grote druk met een schot voor de 6-7. En met haar derde goal zet Blok Nieuwerkerk op 6-8. Uit een strafworp zet Hoogendoorn in de 17e minuut zijn ploeg op een gaatje van drie. Niks aan de hand. In de verdediging heersen een aantal mensen van Nieuwerkerk. Collée verdedigt wederom sterk, dit keer tegen Jelmer Beijeman. Hij wordt daarin fantastisch gesteund dit keer door Miriam Swart, die haar tegenstander met name in verdedigend opzicht overpowert en overal tussen zit. Dit tot genoegen van het vele Nieuwerkerkse publiek aan de defensiekant van Nieuwerkerk.

In verdedigend opzicht heeft topschutter Niels Stuurstraat het wat lastiger zaterdag. Hij had niet echt de gewenste controle en baalde daar zelf nog het meeste van. Soms heeft Nieuwerkerk momenten in de wedstrijd dat de tegenstander plots helemaal los wordt gelaten. Op dit niveau wordt dat gewoon direct afgestraft als je dat bij de verkeerde persoon doet. Dat bleek bij de makkelijke goals van Kortman en Van Koerten in de slotfase van de eerste helft. In de tweede helft kreeg Blok een soortgelijke goal om haar oren.

Een vreemde fase in de wedstrijd volgt. Nieuwerkerk is de controle opeens kwijt en ziet SDO via goals van Gouderjaan, Manouk Kortman en Beijemaan langszij komen in een tijdsbestek van vier minuten. Een minuut later is het zelfs 11-9 door twee goals van Hilbert van Koerten, die dus bij de 10-9 helemaal vrij stond. Een 5-0 run voor SDO in vijf minuten. Te lang geen goals voor Nieuwerkerk. Gelukkig scoort Laura v.d. Linden nog eenmaal en bepaalt zij de ruststand op 11-10 in het nadeel van Nieuwerkerk.

Een onnodige ruststand. Een matige start (3-0) en een matig slot (5-1), terwijl daar tussendoor controle was.

Nieuwerkerk kwam getergd uit de kleedkamer. Al snel is het 11-11 door Babette Blok. In de 3e en 4e minuut na rust krijgt Dani Hoogendoorn het publiek op de banken met twee heerlijke goals. Vooral de 11-13 was een fantastische treffer. Nieuwerkerk schakelt door! 4e minuut Blok met haar 5e en een minuut later Stuurstraat. De 11-10 achterstand is omgezet in een 11-15 voorsprong. En dat binnen vijf minuten.

Via goals van Gouderjaan en Luka v.d. Vliet komt SDO op 13-15. Laura v.d. Linden met haar twee goal voor 13-16 maar daarna SDO-invaller Bouke van Koerten die direct scoort, 14-16. Het verschil van twee blijft ook na goals van Hoogendoorn (heerlijke start van de tweede helft) en Van Koerten. Op deze 15-17 tussenstand schieten Blok en Stuurstraat maar weer eens raak. Daar is het gewenste verschil van vier!

Bij Nieuwerkerk komt overigens Nathan Marck in de defensie steeds in de ploeg voor Dani Hoogendoorn. Wellicht om de kleine Van Koerten te verdedigen. Ook Marck speelde met dezelfde 150% inzet als de basisspelers van Nieuwerkerk 1 en dat was goed om te zien. Na de 16-19 van Gouderjaan schoten Collée en Stuurstraat Nieuwerkerk naar 16-21. Wat een start van de tweede helft. In ruim tien minuten had Nieuwerkerk de korf al 11 keer gevonden.

In het laatste kwartier was het zaak om het verschil in stand te houden en rustig te blijven. Dat deed Nieuwerkerk prima. Het verschil werd zelfs groter toen Collée nog twee keer raak schoot (17-23). De wedstrijd was wel beslist en kabbelde naar het einde. De sfeer bleef mooi met twee supportersgroepen die een hoop herrie maakte. Nieuwerkerk eindigde de wedstrijd met een 19-25 zege. Wederom een tegenstander onder de 20 gehouden en zelf 25 goals gemaakt.

Volgende week speelt Nieuwerkerk om de koppositie in de hoofdklasse. Bij winst op koploper TOP neemt Nieuwerkerk de eerste plek over. Geen slechte start zo in deze hoofdklasse!

Doelpunten Nieuwerkerk: Babette Blok 6, Koen Collée 5, Niels Stuurstraat 5, Dani Hoogendoorn 5(1), Mats Rodenburg 2 en Laura v.d. Linden 2

 

Doelpunten SDO: Gerhard Gouderjaan 5(1), Hilbert van Koerten 4(2), Jelmer Beijeman 3, Vivian Hoogeveen 2, Bouke van Koerten 2, Luka v.d. Vliet 1, Kim van Leeuwen 1 en Manouk Kortman 1