Spelers en staf Nieuwerkerk 1 verbinden toekomst aan elkaar

Datum: 17-01-2019 21:00

Heel goed nieuws van de Technische Commissie. Na een evaluatie in de afgelopen periode spreken spelers en staf van Nieuwerkerk 1 vertrouwen uit in elkaar en in de toekomst. Dat betekent dat de jonge groep nog minimaal een jaar bij elkaar blijft en onder leiding van coaches Leon Simons en Jan van Essen gaat voor verdere ontwikkeling in de zaalhoofdklasse. Voor de club CKV Nieuwerkerk fantastisch nieuws.

Nieuwerkerk 1 presteert dit zaalseizoen prima. Halverwege het zaalseizoen staat de ploeg nog altijd gedeeld tweede in een loodzware hoofdklasse poule. De komende weken staan allereerst in het teken van handhaven en natuurlijk door ontwikkelen. Er zijn prachtige wedstrijden gespeeld (Groen Geel en TOP thuis maar ook DSC uit). Deze mooie resultaten worden afgewisseld met enkele nederlagen. Dat is geen schande voor deze jonge groep. Bedacht moet worden dat dit team vorig jaar na 14 duels tien punten had. Een jaar later heeft Nieuwerkerk 1 al 8 punten na zeven duels. Er is een duidelijke groei te zien. Ook door het aantrekken van enkele uitstekende spelers.

Om de twee weken barst sporthal de Kleine Vink bijna uit zijn voegen en ook bij uitwedstrijden komt er veel publiek uit Nieuwerkerk mee. Het is namelijk leuk om naar dit Nieuwerkerk 1 te kijken en de prestaties van de hele selectie leven duidelijk binnen de club.

Dit succes heeft ook een keerzijde. Onze talenten staan natuurlijk op de radar bij topclubs in de regio. De spelers hebben natuurlijk zelf ook ambities. Maar voor dit moment zijn hun ambities helder en met elkaar uitgesproken: bij elkaar blijven en groeien als team. Door de goede sfeer binnen de selectie, de perfecte faciliteiten qua trainers, trainingsuren  en accommodatie zien de spelers in dat ze nog niet uitgeleerd zijn met elkaar bij CKV Nieuwerkerk. Mocht de volgende stap naar de top toch niet lukken met CKV Nieuwerkerk, dan zijn de spelers daarna nog jong zat om dat elders voor elkaar te krijgen. Voor CKV Nieuwerkerk is het feit dat de spelers zich zo verenigen en uitspreken fantastisch nieuws!

Leon Simons ook volgend jaar langs de lijn bij Nieuwerkerk (foto Matthijs de Jong)

Ook het huidige trainersduo van Nieuwerkerk 1, Leon Simons en Jan van Essen, is zeer content met het vertrouwen vanuit de spelersgroep. Het duo werkt nu ruim een jaar samen met deze selectie en heeft aangegeven graag nog minimaal een jaar verder te gaan bij deze mooie club met deze prachtige selectie. Voor korfbalicoon Leon Simons wordt dat volgend jaar dus zijn zesde seizoen bij CKV Nieuwerkerk en wat is het toch mooi dat we nog langer van zijn kunde en ervaring kunnen profiteren als club. Simons begon in augustus 2013 aan zijn avontuur bij CKV Nieuwerkerk. Na drie mooie jaren namen club en coach in goede sfeer afscheid van elkaar. Anderhalf seizoen later stapte Simons weer in bij Nieuwerkerk. Een andere selectie met veel jeugdig talent en inmiddels in de zaalhoofdklasse. Vorig jaar die belangrijke handhaving in het eerste jaar en dit seizoen dus halverwege een gedeelde tweede plek. Simons waardeert wat hij heeft bij Nieuwerkerk en dat is de basis voor zijn beslissing om te blijven, ondanks interesse van diverse andere clubs.

Leon werkt in zijn tweede periode bij Nieuwerkerk heel fijn samen met Jan van Essen. De sympathieke Van Essen wordt ook zeer gewaardeerd binnen de club. Samen met Simons is Van Essen verantwoordelijk voor de groei van onze talenten. Hij zei het al bij zijn aanstelling. Als je met zoveel talent maar hard wilt werken en ontwikkelen, dan komen de resultaten wel. Van Essen heeft gelijk gekregen. We zijn ook heel blij dat Jan blijft bij CKV Nieuwerkerk.

Met elkaar hebben spelers en staf een ambitieus doel voor ogen. Dit zaalseizoen zo snel mogelijk handhaven en dan volgend seizoen een gooi doen naar de kruisfinales in de zaalhoofdklasse. Op het veld wil men uiteraard zo snel mogelijk promoveren naar de hoofdklasse. Dit seizoen wordt dat lastig, maar dan volgend jaar maar!

De Technische Commissie van CKV Nieuwerkerk is erg blij dat zij dit nieuws kan melden. We hebben erg veel vertrouwen in deze trainers en in onze selectie en kijken uit naar de verdere samenwerking. Voor de club CKV Nieuwerkerk is dit nieuws in dit stadium van het seizoen ook erg fijn. In alle rust kan men op zoek naar een trainer/coach voor Nieuwerkerk 2 en scouten naar versterkingen voor deze toch al zo sterke selectie.

Technische Commissie CKV Nieuwerkerk

Ook Jan van Essen blijft CKV Nieuwerkerk trouw! (foto Matthijs de Jong)