Koen en Dani steunen het goede doel!

Hoi!

Wij zullen ons eerst even voorstellen. Wij zijn Koen, Steffi, Nabil, Dani en Ivo. Koen en Dani zullen jullie vast wel al kennen uit het eerste van Nieuwerkerk. Wij willen samen met de F’jes geld ophalen voor het Alzheimer Fonds. Dit doen wij niet zonder reden!

Wij vinden dit een erg mooi doel om geld voor in te zamelen. Er zijn veel meer ziekten die dementie kunnen veroorzaken, maar Alzheimer is de meest voorkomende. Bij de ziekte van Alzheimer nemen de hersenfuncties langzaamaan af. Dit proces wordt helaas niet beter, maar verloopt progressief. Alleen er is één groot probleem; er is nog geen oorzaak ontdekt van de ziekte. Zij zijn nu alleen nog maar in staat om de symptomen te behandelen, maar dan is het vaak al te laat.

Voor onderzoek naar dit soort ziektes is veel geld nodig. Er is ook gebleken dat onderzoek de levensverwachting verlengt. Het helpt dus wel degelijk om geld op te halen. Ook hopen wij dat er verder onderzoek gedaan kan worden d.m.v. het opgehaalde geld.

Wij kunnen de hulp van de F’jes daarom goed gebruiken! Wij zullen woensdag 23 januari de training van de F’jes verzorgen. We gaan er een leuke training van maken met veel leuke opdrachten.