CKV Nieuwerkerk

Nieuwerkerk verslaat koploper Tempo met 28-24

Datum: 27-01-2019 14:41

Soms schieten superlatieven simpelweg te kort. Het is voor uw verslaggever moeilijk in woorden uit te drukken hoe knap de prestatie van Nieuwerkerk 1 zaterdag was. Titelfavoriet en koploper Tempo werd na een zeer indrukwekkende wedstrijd met 28-24 verslagen door Nieuwerkerk. In een wedstrijd die tot 9-9 gelijk opging, pakte Nieuwerkerk in de laatste tien minuten van de eerste helft een voorsprong. Bij rust was deze voorsprong 16-13. Direct na rust kwam Tempo al snel terug tot 16-16, maar Nieuwerkerk bleef rustig en herstelde het gaatje (19-16). Het verschil werd alleen maar groter en was het grootst op 26-20. De wedstrijd eindigde in 28-24 en daarmee leverde de jonge formatie van Nieuwerkerk een prestatie van formaat!

Beleef deze prachtige avond nog eens met de mooie fotoseries op www.korfbalfoto.nl

Foto’s Marco Spelten: https://www.oypo.nl/nl/c9d11cbb4317f4ee

Foto’s Matthijs de Jong: https://www.oypo.nl/nl/8360d9fbb44bb6cb

Of kijk de wedstrijd nog eens terug via: https://www.youtube.com/watch?v=7KQBHmJka_c

Nieuwerkerk en de Kleine Vink. Het is dit zaalseizoen een combinatie om van te genieten. Voor de vijfde keer dit zaalseizoen was de hal tjokvol. Met een fantastische livestream waren er thuis voor de buis nog genoeg kijkers getuige van een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 in de Hoofdklasse A. Tempo heeft als doel de kruisfinales, Nieuwerkerk wil snel handhaven. Tempo met enorm veel ervaring en kwaliteit tegen de jonge maar ook kwalitatief uitstekende ploeg van Nieuwerkerk. Een interessant duel.

Mooie koppeltjes ook in het veld. Mats Rodenburg op Tempo-spits Jelle Steenbeek. Beiden een Dalto-verleden. Prima gedaan Mats! Dani Hoogendoorn tegen Edwin v.d. Weijden. Hoogendoorn kreeg steeds meer grip, maar want stond hij aanvallend zijn mannetje. Cathy van Horik heel scherp op Rosanne Wolvers die niet tot scoren kwam. Babette Blok echt uitstekend tegen Elma Schreuder. En wat was het weer genieten van stofzuiger Laura v.d. Linden. Fantastisch!

Maar goed, laten we de wedstrijd bekijken. Nieuwerkerk kwam al snel op 1-0 door een schot van Niels Stuurstraat. Tempo aanvoerder Edwin v.d. Weijde schoot Tempo vervolgens naast Nieuwerkerk. Met een van zijn eerste acties verdiende Jelle Steenbeek redelijk eenvoudig een strafworp (1-2), maar al snel was daar de 2-2 fraai van afstand van Miriam Swart. Door wederom een vrij makkelijk gegeven strafworp kwam Tempo op voorsprong. Maar via goals van Babette Blok en tweemaal Koen Collée had Nieuwerkerk na 7 minuten een 5-3 voorsprong te pakken. Collée speelde werkelijk een fantastische eerste helft. Misschien wel zijn beste in de hoofdmacht van CKV. Hij werd daarin onder meer gesteund door een fenomenale Dani Hoogendoorn. Hoogendoorn was ijzersterk in de rebound en vond steeds de vrijstaande speler op de 2e bal. Ook in zijn eigen afronding was Dani scherp. Genieten!

Tempo stond helaas binnen een minuut alweer naast Nieuwerkerk (5-5). Een prima begin van het duel. Wel hopen we dat Tom Steenbeek in het restant van de competitie gewoon sportief gaat zijn. De manier waarop hij er soms voor zorgt dat schoten van zijn vakgenoot Edwin v.d. Weijde binnenvallen, is ronduit onsportief. De paal vasthouden en vervolgens een beetje sturen; eigenlijk best kinderachtig van een koploper in de Hoofdklasse. Aan de scheidsrechters om daar tegen op te treden.

De wedstrijd bleef heerlijk op en neer gaan en beide teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. De vrije bal van Babette Blok was zaterdag een stuk dodelijker dan die van Tempo. Goed gedaan van Nieuwerkerk. Ook de standaardballetjes van Tempo kwamen niet uit de verf. De teams kwamen om en om tot scoren, maar een gaatje werd er niet geslagen. Pas na de 9-9 van Blok was het Nieuwerkerk dat twee keer achter elkaar wist te scoren; goals van Collée en Hoogendoorn en het was 11-9. Edwin v.d. Weijde was goed op dreef voor Tempo en hij zorgde dan ook voor 11-10, maar daar was Mats Rodenburg van afstand voor de 12-10. Na de 12-11 van Steenbeek weer goals van Hoogendoorn en Blok. Nieuwerkerk sloeg dus een gaatje van drie: 14-11. V.d. Weijde voor 14-12, maar daarna twee keer Collée voor 16-12. Tom Steenbeek bepaalde met een schitterende treffer de ruststand op 16-13. Een uitstekende eerste helft van Nieuwerkerk en Tempo was ook zeker niet slecht. Wel vielen de dames van Tempo wat tegen. Het leidde al tot een vroege wissel van Marleen v.d. Sar. Voor haar kwam Anne Otte in het veld.

Tempo kwam duidelijk het beste uit de kleedkamer. Onder aanvoering van Elma Schreuder was de achterstand van drie punten binnen drie minuten weggepoetst: 16-16. Nieuwerkerk bleef rustig en dat was knap. Achteraf zeiden veel mensen dat het goed was dat Tempo niet ook nog de 16-17 maakte. We zullen het nooit weten. De 17-16 viel namelijk uit handen van Babette Blok en daarna was het 18-16 door Stuurstraat. En toen Hoogendoorn ook weer raakschoot was het verschil na tien minuten in de tweede helft gewoon weer drie. Erg knap gedaan van Nieuwerkerk.

Schreuder rondde haar sterke fase af met een mooie 19-17, maar Babette Blok zette daar direct de 20-17 tegenover. Blok won het duel op punten en dat is knap, want wat was die Elma Schreuder goed de laatste weken. Wat Nieuwerkerk goed deed in deze fase, was dat het Tempo niet dichterbij liet komen. Na de 20-18 van Edwin v.d. Weijde waren het goals van Miriam Swart (haar 3e) en Koen Collée die het verschil naar vier brachten: 22-18 met nog ruim 12 minuten te gaan.

Op die stand miste de beste speler van Tempo, V.d. Weijde, een strafworp. Het werd geen 22-19 maar aan de andere kant wel 23-18 door de zuiver schietende Babette Blok. V.d. Weijde doet nog wat terug door de 23-19 binnen te schieten. Hij moest het bijna in zijn eentje doen zaterdag, want Jelle Steenbeek had het lastig tegen Rodenburg en scoorde te weinig. Cathy van Horik herstelt met een mooi schot het gaatje van vijf weer voor Nieuwerkerk: 24-19.

Met nog minder dan 10 minuten te gaan, begint het CKV publiek te beseffen dat er een verrassing in de lucht hangt! Ook Tempo heeft wel door dat er een nederlaag aan zit te komen, de tweede pas van dit zaalseizoen. Het is Niels Stuurstraat die, na de 24-20 van Otte, met twee goals de wedstrijd definitief in het slot gooit. 26-20 met nog vier minuten. Feest in de Kleine Vink.

In de slotfase weet Tempo nog vier keer de korf te vinden, maar de wedstrijd is dan al beslist! Cathy van Horik bepaalt de eindstand op 28-24. Een hele knappe en meer dan verdiende zege voor een gretig en ijzersterk Nieuwerkerk. Volgende week uit naar Groen Geel!

Doelpunten Nieuwerkerk: Koen Collée 7, Babette Blok 6, Niels Stuurstraat 4(1), Dani Hoogendoorn 4(1), Miriam Swart 3, Cathy van Horik 2, Laura v.d. Linden 1 en Mats Rodenburg 1

Doelpunten Tempo: Edwin v.d. Weijde 8(1), Jelle Steenbeek 5(2), Tom Steenbeek 4, Elma Schreuder 3, Martin Steenbeek 2, Evelien Arnolds 1 en Anne Otte 1